Επίσκεψη Ανδρέα Ξανθού στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου πραγματοποίησε επίσκεψη την Παρασκευή 6/9/2019 ο Βουλευτής, πρώην Υπουργός και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός.

Ενημερώθηκε από τον Διοικητή κ. Φραγκιαδάκη Γιώργο για την εγκατάσταση των 5 νέων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης που ήδη λειτουργούν στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, την οποία επισκέφθηκε και συνομίλησε με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της, καθώς και με τους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς.

Επίσης ο κ. Α. Ξανθός ενημερώθηκε για την έναρξη των εργασιών αντικατάστασης των σωληνώσεων νερού του νοσοκομείου, ένα πολύ κρίσιμο έργο υποδομής συνολικού ύψους 110.000 ευρώ.

Τέλος, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου η οποία τον ενημέρωσε για την πολύ οριακή στελέχωση με ειδικευμένους γιατρούς της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου και για την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης της. Επισημάνθηκε επίσης ότι πρέπει να αρθεί γρήγορα το «πάγωμα» της προκήρυξης 12 ειδικευμένων γιατρών για τις κλινικές και τα τμήματα του νοσοκομείου (από τη δέσμη 940 για όλη τη χώρα) που είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Α. Ξανθός μετά το τέλος της επίσκεψης δήλωσε: «Τα βήματα στήριξης και αναβάθμισης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου είναι αδιαμφισβήτητα. Το ίδιο ισχύει για τις δημόσιες δομές Υγείας σε όλη τη χώρα. Το ΕΣΥ βγαίνει από την κρίση και τα Μνημόνια όρθιο, αξιόπιστο, ενισχυμένο με επιπλέον πόρους (ανθρώπινους και υλικούς) και κυρίως, προσβάσιμο από όλους χωρίς διακρίσεις. Αυτό είναι τεράστιας σημασίας εθνική κατάκτηση, είναι μια επένδυση στην κοινωνική συνοχή και στην αξιοπρέπεια των ανθρώπων, που έχουν ανάγκη δωρεάν και υψηλής ποιότητας δημόσια φροντίδα υγείας. Ευελπιστούμε ότι η πορεία αυτή δεν θα τεθεί σε διακινδύνευση από νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες για άνοιγμα στην ιδιωτική αγορά υγείας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί