Ο Λ. Αυγενάκης είναι… εξουσία και το δείχνει!- Μια επιστολή στη Μ. Καλουδιώτη (εικόνα)

Με ένα πραγματικά ανοίκειο ύφος, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μέσω της διευθύντριας του γραφείου του στο υφυπουργείο, προσπαθεί να δείξει ότι αυτός είναι η εξουσία και οι άλλοι πρέπει να στέκονται προσοχή μπροστά του! Δείτε το ηλεκτρονικό μήνυμα που στάλθηκε στην πρόεδρο του ΕΑΚΗ (Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου) Μαρία Καλουδιώτη, με το οποίο ζητά…. “γραπτές εξηγήσεις” και άμεσα μάλιστα, για προβλήματα που υπάρχουν στο Κολυμβητήριο Ηρακλείου! Κυριολεκτικά σα να απευθύνεται όχι σε πολιτικά πρόσωπα (τέτοια ιδιότητα έχει η διοίκηση του ΕΑΚΗ, αφού συνεισφέρει εθελοντικά, χωρίς αμοιβή, δηλαδή).

Την απάντηση την πήρε από όλα τα μέλη της διοικούσας επιτροπής, που απευθύνθηκαν στη διευθύντριά του, που έστειλε το mail, αλλά στην ουσία στον ίδιο τον κ. Αυγενάκη για την “επίδειξη εξουσίας” που έκανε!

Ανοικτή επιστολή
στην κα Δέλκου
(Μαριάννα Δέλκου
Διευθύντρια Γραφείου Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού
Αν. Παπανδρέου 37, 15180, Μαρούσι)
Εναρμονιζόμενη με το ύφος και το στυλ της επιστολής σας (ανοικτές και μέσω του τύπου), η διοικούσα επιτροπή Ε.Α.Κ.Η μετά από έκτακτη συνεδρίαση στα γραφεία της για το θέμα που τέθηκε εκ μέρους σας και για την απόδοση «εξηγήσεων» όπως τονίζει ο τίτλος της προσωπικής σας επιστολής για τις διαμαρτυρίες γονέων και σωματείων στο κολυμβητήριο Ηρακλείου, απαντά τα παρακάτω:
1) Οι εγκαταστάσεις μας το μήνα Αύγουστο παραμένουν κλειστές κάθε χρόνο για την απαιτούμενη συντήρηση . Έπειτα από εισήγηση της ΠΕΚΥΚ για το κολυμβητήριο η των υπόλοιπων σωματείων για τις 2 άλλες εγκαταστάσεις(κλειστό Λίντο και στάδιο Ελευθερίας) και σύμφωνα με τον κανονισμό των εθνικών αθλητικών κέντρων , η επιτροπή μας παραχωρούσε ώρες προπόνησης στα σωματεία συνάπτοντας συμφωνητικά μαζί τους για τους όρους χρήσης. Στις δύο άλλες εγκαταστάσεις κλήθηκαν τα σωματεία και συμφώνησαν τον μήνα Ιούλιο 2019!!!, το αυτό κλήθηκαν να πράξουν και τα σωματεία κολύμβησης με επιστολή μας ,αφού κλείσουν τις οικονομικές οφειλές τους με βάση τα συμφωνητικά που υπέγραψαν. Απάντησαν μέσω του τύπου πρώτα και έπειτα με επιστολή προς εμάς διαμαρτυρόμενα(*10-8-19) για το ότι αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις και ως εκ τούτου δεν θα προσέλθουν στη συνάντηση για μοίρασμα ωρών. Στη συνέχεια με νέα επιστολή υπογεγραμμένη από ΠΕΚΥΚ πλέον, στις 29 Αυγούστου ζητείται η λειτουργία της πισίνας ισχυριζόμενη ομόφωνη απόφαση όλων των σωματείων της πόλης μας.
Ενώ είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε ως διοίκηση με αυτό το δεδομένο καταφθάνουν 3 επιστολές από σωματεία που αρνούνται την ομοφωνία που προέβαλλε η ΠΕΚΥΚ. Μετά τα νέα δεδομένα επανήλθαμε με επιστολή μας σήμερα 4-9-2019 και ζητάμε να καταθέσουν εκ νέου πρόταση μέχρι αύριο Πέμπτη 5-9-2019, για να συνεδριάσουμε την Παρασκευή για την κατανομή ωρών ώστε την Δευτέρα 99-2019 να λειτουργήσει ομαλά η πισίνα μας.
2) Η συγκεκριμένη διοικούσα επιτροπή από την ανάληψη των καθηκόντων της έβαλε κριτήρια απονομής χρήσης χώρου και χρόνου για όλες τις εγκαταστάσεις. Όλα τα σωματεία της πόλης να έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε αυτές δημοκρατικά, ισότιμα και ανάλογα με την συμπεριφορική χρήση τους(τακτοποίηση οικονομικών, πλήθος αθλουμένων, αγωνιστική κατηγορία κλπ). Δηλαδή, κανένα σωματείο να μην αποκλείεται από τη χρήση των δημόσιων εγκαταστάσεων της Γ.Γ.Α, εφ’ όσον το επιθυμεί και είναι συνεπές με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση που υπογράφει. Αυτή την τακτική ακολουθούμε απαρέγκλιτα 4 χρόνια τώρα. 3) Κα διευθύντρια, μέχρι τώρα δεν λειτουργήσαμε ποτέ με κινήσεις εντυπωσιασμού μέσω του τύπου. Έτσι δεν παραιτηθήκαμε μέχρι τώρα παρόλο που οι θέσεις μας είναι πολιτικές, άμισθες και τιμητικές, γιατί α) απαιτείται η υπογραφή μας για την μισθοδοσία των υπαλλήλων του ΕΑΚΗ και β) υπήρχαν έργα σε εξέλιξη και διαγωνισμοί που επίσης απαιτούσαν υπογραφές .

Το κράτος κατά την αντίληψή μας θα πρέπει να έχει συνέχεια και περιμένουμε να παραδώσουμε στην διοίκηση που θα μας αντικαταστήσει από το υπουργείο σας. Ωστόσο εμμένουμε στις απόψεις μας πως τα ζητήματα λύνονται υπηρεσιακά και όχι διαμέσω του τύπου (18:22 , 4-9-2019 ήταν διανεμημένη η επιστολή σας στα ΜΜΕ, 18:43 ελήφθη από εμάς).
Με τιμή Ηράκλειο 4-9-2019
Τα τακτικά μέλη της διοικούσας
ΚΑΛΟΥΔΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΗΣΤΙΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΡΙΝΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΒΕΛΗΜΒΑΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΥΓ1 : ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΑΦΟΥ ΑΠΑΙΤΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί