Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές της Ευρώπης

Μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους της Ευρώπης βρίσκεται ένα βήμα πριν να βάλει «λουκέτο».

Ο λόγος για την Norwegian Air, τον τρίτο μεγαλύτερο αερομεταφορέα χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, και έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μια τεράστια ταμειακή κρίση.

Σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να σώσει ότι μπορεί, η εταιρεία ζήτησε πίστωση δύο χρόνων προκειμένου να εξοφλήσει τα χρέη της που αγγίζουν τα 380 εκατομμύρια δολάρια, και βάζει ως ενέχυρο τις επικερδείς εκτάσεις προσγείωσης που κατέχει στο δεύτερο πιο πολυάσχολο αεροδρόμιο του Λονδίνου.

«Διαχειρίζονται την κρίση όσο καλύτερα μπορούν, αλλά βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού» δήλωσε ο αναλυτής Ντάνιελ Ρέσκα στο CNN Business.

Η Norwegian Air πληρώνει λανθασμένες κινήσεις της αλλά και ατυχίες. Το 2012, καθώς προετοιμαζόταν να γίνει ένας από τους μεγάλους παίκτες της υπερατλαντικής αγοράς, παρήγγειλε 222 αεροσκάφη, τα περισσότερα στην ιστορία της ευρωπαϊκής αεροπορίας. Αλλά αυτή η επιθετική επέκταση την άφησε με υψηλά επίπεδα χρέους. Σαν να μην έφτανε αυτό, στη συνέχεια αναγκάστηκε να σταματήσει τις πτήσεις μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Αμερικής από τις 15 Σεπτεμβρίου λόγω της καθήλωσης και των 18 αεροσκαφών της Boeing 737 MAX.

Σημειώνεται, πως η μετοχή της έχει πέσει κατά 65% φέτος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί