Κρήτη: Στη φυλακή ο Χρυσαυγίτης που πυροβόλησε κατά επιχειρηματία- Το βίντεο της επίθεσης

Προφυλακίστηκε ο 34χρονος που τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Ρέθυμνο, πυροβόλησε επιχειρηματία επειδή δεν επέτρεψε την είσοδο του 34χρονου στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρεί στην οδό Αρκαδίου.

Δείτε: Άλλη μία επίθεση με όπλο στην Κρήτη: Συνελήφθη 34χρονος, στο νοσοκομείο το θύμα

Η σφαίρα τραυμάτισε το θύμα, που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, στην κοιλιακή χώρα, χωρίς όμως πλέον να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Το goodnet.gr δημοσιεύει και βίντεο που καταγράφηκε από κάμερα καταστήματος στην οδό Αρκαδίου την ώρα της επίθεσης, που δείχνει ξεκάθαρα το περιστατικό.

Δείτε: Κρήτη: Καρέ καρέ η ένοπλη επίθεση πρώην υποψηφίου της ΧΑ σε βάρος του επιχειρηματία (βίντεο)

Γνωστός χρυσαυγίτης ο δράστης

Αντιφασιστική συλλογικότητα του Ρεθύμνου καταγγέλλει πως ο δράστης του περιστατικού της Αρκαδίου (ξημερώματα Παρασκευής 30/08 «… δεν είναι άγνωστος στις αστυνομικές αρχές και στην Ρεθυμνιώτικη κοινωνία καθώς έχει πλούσια δράση και σε συμμετοχή σε βίαιες ενέργειες ως μέλος της Χ.Α. με την οποία ήταν υποψήφιος το 2015 στις βουλευτικές εκλογές. Πριν ένα μήνα μαχαίρωσε 44χρονο μετανάστη και αφέθηκε ελεύθερος. Την Πέμπτη στις 22/08/19 ο Σ.Κ. προκάλεσε φασαρία σε πελάτες του ίδιου μαγαζιού στην Αρκαδίου, στο οποίο εργαζόμενοι και πελάτες απέτρεψαν τη κλιμάκωση της συμπλοκής. Κάτι που δεν επιτεύχθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, παρόλο που είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως η αστυνομία. Ο Σ.Κ. πυροβόλησε τον μαγαζάτορα 2 φορές και έπειτα το όπλο έπαθε εμπλοκή και τον σταμάτησε. Δεν είναι η μοναδική περίπτωση που οι δικαστικές αρχές και η αστυνομία δεν έκριναν απαραίτητη την προφυλάκιση ενός μαχαιροβγάλτη και ενός πιστολέρο. Κάνουμε ξεκάθαρο ότι και σε αυτήν την περίπτωση την ευθύνη την έχουν οι δικαστικές αρχές. Δεν ανεχόμαστε τα διάφορα κυκλώματα να αφήνουν ελεύθερους, ανθρώπους επικίνδυνους για την κοινωνία μας».

Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στο Δημαρχείο του Ρεθύμνου η οποία ολοκληρώθηκε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου όπου ανακριτής και εισαγγελέας ζήτησαν την προφυλάκιση του.

profylakisi_3.jpg

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ

Ο επιχειρηματίας Κώστας Παπαδογιάννης περιγέγραψε με λεπτομέρειες όσα έγιναν και όσα είχαν προηγηθεί μία εβδομάδα νωρίτερα.

«Ο ίδιος άνθρωπος είχε έρθει στο μαγαζί την προηγούμενη Πέμπτη. Εγώ είχα φύγει λίγο πριν έρθει. Μπήκε μέσα μεθυσμένος και τα έβαλε με πελάτες. Κουβέντα στην κουβέντα, έσπασε ένα ποτήρι και όρμησε σε αυτούς. Τον ακινητοποίησαν οι σερβιτόροι και κατάφεραν να τον βγάλουν έξω, αλλά εκείνος ξαναμπήκε και αναγκάστηκαν τα παιδιά να ζητήσουν από τους πελάτες με τους οποίους είχε δημιουργηθεί το σκηνικό να φύγουν για να τον ηρεμήσουν.

Μου είπαν τι έγινε και εγώ είπα ότι αφού έκανε αυτό το πράγμα, να μην τον σερβίρετε αν ξανάρθει. Κι αυτή είναι η πάγια πολιτική για όποιον δημιουργεί ζητήματα στο μαγαζί.

Την Πέμπτη, λοιπόν, ξαναήρθε και τον έπιασα και τον έβγαλα έξω. Του είπα πως οι υπάλληλοι μου μου είχαν πει ότι έκανες φασαρία την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι αλήθεια, τον ρώτησα. Ναι, μου είπε, ήμουν μεθυσμένος, συγνώμη. Του είπα ότι με αυτό που έκανε δεν μπορώ να τον ξαναβάλω στο μαγαζί. Αρχικά, δηλαδή, ήταν ήρεμος.

Δεν θα μπεις, του είπα. Αυτός επέμενε να μπει, του είπα πως δεν τον θέλω, ότι οι πελάτες είναι τρομοκρατημένοι. Επέμενε κι εγώ έφυγα να μπω στο μαγαζί. Ήρθε κι αυτός από πίσω και τον σταμάτησε ο αδερφός μου ο Χρήστος. Του έβγαλε πιστόλι του αδερφού μου κι όταν το είδα, γύρισα και του είπα τι κάνει. Ξανάβαλε το πιστόλι στην τσέπη.

Τον ψιλοηρέμησα και τον πήρα αγκαζέ και τον πήγα προς την Αρκαδίου, για να φύγουμε τον κόσμο. Άρχισε τα παρακάλια και ξαφνικά του γυρίζει και βγάζει το πιστόλι, την ώρα που γύρισα να φύγω, και μου ρίχνει μία, η οποία δε με πέτυχε. Πετάγεται ο αδερφός μου ο Χρήστος και του ρίχνει κι αυτού, κι ευτυχώς δεν τον βρήκε. Παίζει και τρίτη και βρήκε εμένα.

Εκείνη τη στιγμή έπαθε εμπλοκή το πιστόλι του κι εκείνη τη στιγμή, τον πλάκωσε ο Χρήστος κι εγώ και του πήραμε το πιστόλι. Στο μεταξύ, είχαν πάρει την αστυνομία, που τον έπιασε, ενώ εμείς τον είχαμε ακινητοποιήσει.

Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα πως είχα χτυπηθεί», είπε ο κ. Παπαδογιάννης, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και τις επόμενες ημέρες θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Παράλληλα, ευχαριστεί τους αστυνομικούς, που μόλις έφτασαν στο σημείο του περιστατικού, συνέλαβαν τον 34χρονο, αλλά και παρέλαβαν τον ίδιο ώστε να τον μεταφέρουν άμεσα στο νοσοκομείο. Εκεί, οι γιατροί τον έβαλαν κατευθείαν στο χειρουργείο, όπου διαπιστώθηκε ότι ευτυχώς η κατάσταση του δεν είναι κρίσιμη. Ο κ. Παπαδογιάννης ευχαριστεί και όλους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για την προσοχή που έδειξαν στον ίδιο και για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά.

«Να είναι καλά οι αστυνομικοί, πολύ γρήγορα είπαν να με φέρουν οι ίδιοι στο νοσοκομείο και οι γιατροί έπεσαν αμέσως πάνω μου. Τους ευχαριστώ όλους, γιατί η συμβολή όλων τους ήταν καθοριστική».

«Είναι ένας άνθρωπος επικίνδυνος και για μένα και για τους υπόλοιπους πολίτες», καταλήγει ο ίδιος, ο οποίος δήλωσε διά του συνηγόρου του Αντώνη Βουλγαράκη υποστήριξη κατηγορίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί