Παράδοση στον νέο δήμαρχο Βιάννου και αποχαιρετισμός από τον πρώην

Η αλλαγή φρουράς στον δήμο Βιάννου έγινε, με τον νέο δήμαρχο Μηνά Σταυρακάκη, να παραλαμβάνει από τον απερχόμενο, Παύλο Μπαριτάκη, που έχει εκλεγεί περιφερειακό σύμβουλος.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΡΙΤΑΚΗ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Φίλοι συνδημότες,

υπηρέτησα τον Δήμο Βιάννου από τη θέση του Δημάρχου για εννέα (9) χρόνια (από 1.1.2011 έως 31.8.2019), με πρωταρχικό σκοπό και πρόθεση να προσφέρω τα μέγιστα, με συνείδηση του καθήκοντος και των ευθυνών μου απέναντι σε σας και απέναντι στον τόπο μας, στο παρόν και το μέλλον του.

Έτυχε να είμαι Δήμαρχος – σχεδόν στο σύνολο της θητείας μου – στην περίοδο της πιο δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και οικονομικής κρίσης που έπληξε την πατρίδα μας, με τις γνωστές επιπτώσεις της σε κάθε τομέα, σε κάθε θεσμό, σε κάθε έκφανση της συλλογικής μας ζωής.

Ειλικρινά όμως, αισθάνομαι υπερήφανος, που ο Δήμος μας κατάφερε, μέσα στην οικονομική κρίση, να παράξει ουσιαστικό και σημαντικό έργο, να εξοφλήσει όλες τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τρίτους, να κρατήσει και να αυξήσει τις πολιτιστικές του δομές, να ενισχύσει την προβολή και παρουσία του σε όλα τα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης και να προσφέρει καθημερινά τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες, παρά την υποστελεχωσή του.

Με συγκίνηση αλλά και με ευγνωμοσύνη θυμάμαι, όλους όσους στάθηκαν δίπλα μου, αρωγοί σ’ αυτό το δύσκολο έργο, σημαντικούς ανθρώπους, συνεργάτες, φίλους και ενεργούς πολίτες: Την Περιφέρεια Κρήτης, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τις Κυβερνήσεις που διαχρονικά στήριξαν τις προτάσεις μας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης,  τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων, τους υπαλλήλους – συνεργάτες του Δήμου, συμμαχητές και φίλους, την οικογένειά μου. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους πορευτήκαμε μαζί τα τελευταία 9 χρόνια για την άψογη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που επέδειξαν προς το πρόσωπό μου.

Ο Δήμος Βιάννου έχει σπουδαίο μέλλον και εξαιρετική προοπτική. Αρκεί να γίνει συνειδητό πως μας έχει ανάγκη όλους, κανείς δεν περισσεύει. Έχει ανάγκη από σύνθεση απόψεων και προτάσεων, από γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο, από σύμπνοια και ενότητα, έχει ανάγκη από συνεργασία, αλληλεγγύη, συναίνεση και αλληλοαναγνώριση της προσπάθειας και της προσφοράς του καθενός μας.

Αποχωρώ, έχοντας καθαρή και ήσυχη τη συνείδησή μου καθώς έπραξα το καθήκον μου απέναντι στους συνδημότες και τον τόπο μας στο ακέραιο. Διαχειρίστηκα το δημόσιο χρήμα με απόλυτη διαφάνεια και αίσθηση της ευθύνης, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό και την ανάπτυξη του τόπου. Παραδίδω τον Δήμο μας οργανωμένο διοικητικά, λειτουργικό, υγιή οικονομικά, με αυξημένες υποδομές και εξοπλισμό, αλλά κυρίως παραδίδω μία παρακαταθήκη σημαντική σε έργα αναπτυξιακά, υποδομής, μελέτες και χρηματοδοτήσεις, με εξασφαλισμένες πιστώσεις σε ενταγμένα έργα πολλών εκατομμυρίων που εκτελούνται και που πρόκειται να εκτελεσθούν, που έχουν συμβασιοποιηθεί, που έχουν ήδη δημοπρατηθεί, ή είναι έτοιμα για δημοπράτηση, καθώς και μελέτες έτοιμες για χρηματοδότηση.

Υπόσχομαι ότι και από τη νέα μου θέση, ως Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης η υποστήριξη των αιτημάτων του Δήμου μας θα είναι συνεχής και ουσιαστική.

Σας αποχαιρετώ και σας ευχαριστώ!

Παύλος  Εμμ. Μπαριτάκης

Δήμαρχος Βιάννου

Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί