Ο Ν. Τζώρτζογλου (της ΝΔ και του Γκαγκάτση) ανακάλυψε ότι η… διαφθορά του ποδοσφαίρου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ!

Αυτό κι αν είναι… σοβαρή είδηση: ο μόνιμος πρόεδρος της ΕΠΣΗ, κουμπάρος του Γκαγκάτση, επαφές στην παράγκα του ελληνικού αλλά και ειδικότερα του τοπικού ποδοσφαίρου, πρώην ΠΑΣΟΚ και νυν στέλεχος (και υποψήφιος βουλευτής) της ΝΔ, Νίκος Τζώρτζογλου, καταγγέλλει τη διαφθορά του ποδοσφαίρου επί… ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν είναι αστείο, ούτε ανέκδοτο, είναι πραγματικότητα και στηρίζεται σε μια επιστολή του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές σε διάφορους παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης.

Θα μπορούσε, πιθανώς, να περάσει άνευ σχολιασμού αυτή η… “αποκάλυψη της διαφθοράς”, αλλά προφανώς δεν είμαστε ούτε χαχόλοι, ούτε ανόητοι για να τους απευθύνεται ο κ. Τζώρτζογλου, ο συγκεκριμένος κύριος Τζώρτζογλου, “αποκαλύπτοντας” τη διαφθορά, η οποία, σύμφωνα με την καταγγελία του είναι υψηλοί μισθοί συμβούλων της ΕΠΟ. Ακόμα και αναπόδεικτα αυτά τα νούμερα, δεν αποτελούν τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο οι όποιες (κι αν υπάρχουν) υψηλές αποδοχές συμβούλων, αλλά η εξαγορά, το στήσιμο αγώνων, τα στημένα παιχνίδια για τον στοιχηματισμό, το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί. Όλα δηλαδή αυτά με τα οποία βαρύνεται η μαφία και η παράγκα του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τις οποίες ο ίδιος διατηρεί πολύχρονες σχέσεις (ξέχασε να μας το πει αυτό…)

Και μάλιστα με περίσσιο θράσος φτάνει στο σημείο (ναι, ο άλλοτε “πράσινος” κ. Τζώρτζογλου, υποψήφιος και στέλεχος πλέον της ΝΔ, άνθρωπος πλέον του υφυπουργού Αυγενάκη) να μιλάει για τον παράνομο στοιχηματισμό στο ποδόσφαιρο, όταν ο ίδιος θα πρέπει να απαντήσει πολλά για τον παράνομο στοιχηματισμό στο τοπικό ποδόσφαιρο που διαφεντεύει επί δεκαετίες, πνίγοντας κάθε άλλη προσπάθεια ή φωνή που αντιδρά ή ζητά την κάθαρση του ποδοσφαίρου;

Αν δεν θυμάται, να του θυμίσουμε: Παράνομα στοιχήματα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Ηρακλείου! (εικόνες)- Η ανοχή της ΕΠΣΗ και του… παρθενογέννητου Ν. Τζώρτζογλου!

Ή να του θυμίσουμε αυτό και τη δική του απίστευτη απάντηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, ο Τζώρτζογλου και η «χρυσή εποχή» με τις κουμπαριές, την παράγκα και τους ύποπτους αγώνες!

«Ενημεροθητε και βουλοστε» (sic)!- Η απάντηση Τζώρτζογλου στις καταγγελίες για παράγκα και στημένα παιγνίδια (εικόνα)

Ιδού και η επιστολή του που, επαναλαμβάνουμε, δεν είναι ανέκδοτο αλλά πραγματικότητα! Η επιστολή απευθύνεται στον Τσέχο ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα των FIFA – UEFA, Πετρ Φούσεκ, και κοινοποιείται από τον κ. Αυγενάκη μέχρι … τους προέδρους της FIFA και της UEFA!

«Κύριε Πετρ Φούσεκ,

Mε την ευκαιρία της έναρξης των πρωταθλημάτων, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να καταθέσω τους προβληματισμούς μου για όλα αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το έχουν οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση. Εδώ και τρία περίπου χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται υπό την υψηλή επιτήρηση των διεθνών συνομοσπονδιών FIFA και UEFA, ωστόσο συμβαίνουν καταστάσεις και ακολουθούνται πρακτικές που ίσως να μην γνωρίζετε, αν και θα έπρεπε κατά την άποψή μας. Ως Νίκος Τζώρτζογλου να σας επισημαίνω ότι αυτή την επιστολή την υπογράφω με τριπλή ιδιότητα:

1.Ως πρόεδρος επί 17 χρόνια της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, μια από τις μεγαλύτερες Ενώσεις στην Ελλάδα

2.Ως παλιός παράγοντας ομάδων, υπηρετώντας το ερασιτεχνικό αλλά και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για περίπου τέσσερις δεκαετίες.

3.Ως υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Μέσα μου κυριαρχεί ένας όμιλος αρνητικών συναισθημάτων όπως οργή, πικρία, απογοήτευση, λύπη. Όλα αυτά είναι συναισθήματα με τα οποία είμαι σίγουρος ότι διακατέχεται εδώ και χρόνια η υγιής ελληνική φίλαθλη ποδοσφαιρική κοινωνία. Δυστυχώς αυτό το μόρφωμα που ονομάζουμε ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν σε ημιθανή κατάσταση τουλάχιστον τρεις δεκαετίες (με κάποιες εξαιρέσεις) με ευθύνη τόσο των κατά καιρούς διοικήσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας όσο και λόγω των λαθών και παραλείψεων όλων των κυβερνήσεων της χώρας, μηδεμιάς εξαιρουμένης.

Την χαριστική βολή την έδωσαν οι ωμές απροκάλυπτες πολιτικές παρεμβάσεις τα τελευταία τρία χρόνια και ο σφικτός εναγκαλισμός και η εξάρτηση της ηγεσίας της ΕΠΟ με τους Υφυπουργούς Αθλητισμού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Σε τέτοιο σημείο που πολλοί δεν γνώριζαν εάν πρόεδρος είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος της ΕΠΟ ή οι Υφυπουργοί Σταύρος Κοντονής και Γιώργος Βασιλειάδης. Αποκορύφωμα υπήρξε ο ορισμός της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής (ΠΔΕ) στην ΕΠΟ τον Οκτώβριο του 2016 με ωμή παρέμβαση του τότε Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή. Η εν λόγω Επιτροπή αποτελούνταν στην συντριπτική της πλειοψηφία από κομματικά στελέχη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτές τις πρακτικές ουσιαστικά καταργήθηκε το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Κύριε Πετρ Φούσεκ,

Βασικά χαρακτηριστικά που κυριαρχούν εδώ και πολλά χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η βία, η διαφθορά, το παράνομο στοίχημα, η προσπάθεια ελέγχου της διαιτησίας από τους μεγαλοπαράγοντες, οι ξυλοδαρμοί διαιτητών, οι εκβιασμοί, οι απειλές αξιωματούχων, οι αλλοπρόσαλλες πολλές φορές αποφάσεις των αθλητικών δικαστηρίων, ο οπαδικός τοξικός Τύπος, οι προκλητικές ανεξέλεγκτες και ατιμώρητες δηλώσεις παραγόντων, τα συνεργεία μπράβων και δολοφόνων κυρίως όπου διεξάγονται εκλογές Ενώσεων για την χειραγώγηση προέδρων Ενώσεων και σωματείων με βρόμικες συναλλαγές, οι αγοραπωλησίες Α.Φ.Μ. και οι περίεργες συγχωνεύσεις Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να μετατρέπεται η ποδοσφαιρική κοινωνία της πατρίδας μου σε ένα απέραντο «Super Market» εξαγοράς συνειδήσεων και αυτές οι καταστάσεις συνεχίζουν να καλπάζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα… Θα ήθελα να σας υποβάλλω κάποια ερωτήματα, που πιστεύω ότι απασχολούν όλη την ελληνική φίλαθλη ποδοσφαιρική κοινωνία και θα ήθελα, εφόσον το επιθυμείτε, με έγγραφα, στοιχεία, εικόνα και ήχο να τα καταθέσω ενώπιον εσάς, των διεθνών συνομοσπονδιών και του νυν Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναλυτικά είναι τα εξής:

1) Κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «φυτεύτηκαν» το 2016 στην ΕΠΟ ως Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή με ιθύνοντες νους τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή και τον αείμνηστο πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Κουτσοκούμνη. Οι κ.κ. Δρόσος, Μπάρτζης, Φιλιππούσης και άλλοι ήταν διευθυντές ή σύμβουλοι των γραφείων του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή, παίρνοντας μεταγραφή στην ΕΠΟ, χωρίς να έχουν καμία πρότερη εμπειρία. Μάλιστα σχεδόν όλοι παραμένουν στην ΕΠΟ και αμείβονται με σκανδαλώδεις και υπέρογκους μισθούς. Γι’ αυτό το καθεστώς έχετε γνώση;

2) Έχετε ενημερωθεί ότι σύμφωνα με τις επίσημες χρηματοοικονομικές καταστάσεις, μέσα σε δυόμιση χρόνια προσελήφθησαν περισσότερα από 50 άτομα στην ΕΠΟ (από 92 σε παραπάνω από 140); Στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που εκτόξευσαν το ετήσιο κόστος αμοιβών προσωπικού από περίπου 7,2 εκ. ευρώ το 2016 σε 11 εκατ. ευρώ το 2018.

3) Έχετε ενημερωθεί ότι τα έξοδα των αξιωματούχων διαιτησίας της ΕΠΟ το 2016 ήταν 400 χιλ. ευρώ το χρόνο και το 2018 εκτοξεύτηκαν στο 1,7 εκ. ευρώ το χρόνο; Ενδεικτικά σας παραθέτουμε το ετήσιο κόστος περίπου για ορισμένα στελέχη της διαιτησίας:

Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα κοστίζει 250χιλ. ευρώ το χρόνο

Ο Σταύρος Τριτσώνης κοστίζει 170χιλ. ευρώ το χρόνο

Ο Μιχ. Κουκουλάκης κοστίζει 170χιλ. ευρώ το χρόνο

Ο Γιάννης Καλύβας κοστίζει 80χιλ. ευρώ το χρόνο

Παράλληλα παραθέτουμε τα εξής ποσά για άλλα διοικητικά στελέχη, όπως:

Ο Ιάκωβος Φιλιππούσης, πρώην διευθυντής του γραφείου του κ. Κοντονή, στοιχίζει στην ΕΠΟ 120 χιλ. ευρώ το χρόνο, ο κ. Κολολιός 100 χιλ. ευρώ το χρόνο, ο κ. Χολέβας, σύμβουλος του πρώην Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, στοιχίζει 70 χιλ. ευρώ το χρόνο και πολλοί ακόμα για τους οποίους υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία τα οποία επιθυμούμε να σας προσκομίσουμε.

Κύριε Πετρ Φούσεκ

Δεν είναι σκάνδαλο όταν ένας αξιωματούχος της ΕΠΟ στοιχίζει περίπου 170 χιλ. ευρώ το χρόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως π.χ. ο Μιχάλης Κουκουλάκης που ανήκει στην Ένωσή μας, την ίδια ώρα η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου με 80 σωματεία, 40 γήπεδα και 10.000 αθλητές να παίρνει επιχορήγηση από την ΕΠΟ μόλις 10 χιλ. ευρώ το χρόνο;

4) Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ, διορισμένος από FIFA και UEFA, ο Χέρμπερτ Χούμπελ στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας στις 19 Ιουνίου 2019 ανέφερε επί λέξη «…Πρέπει τα μέλη της ΕΠΟ να είναι ανεξάρτητα και όχι εξαρτημένα!». Τι ακριβώς ήθελε να πει ο κ. Χούμπελ; Εκείνος προφανώς γνωρίζει… Εσείς ξέρετε τι συμβαίνει εδώ και δεκαετίες στις εκλογές των ποδοσφαιρικών Ενώσεων; Γνωρίζετε πως διαμορφώνεται το εκλογικό σώμα της ΕΠΟ, δηλαδή πως εκλέγονται και με ποιες συνθήκες οι πρόεδροι των Ενώσεων; Γνωρίζετε ότι υπάρχουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση για την εκλογή προέδρου και συμβούλων των Τοπικών Ενώσεων απειλές, πιέσεις, εκβιασμοί, χρηματισμοί, επιθέσεις, ξυλοδαρμοί, συνεργεία μπράβων και δολοφόνων που επιβάλουν το αποτέλεσμα και τον πρόεδρο που αυτοί επιθυμούν και έτσι αλλοιώνεται η πραγματική βούληση του πρωτοβάθμιου σωματείου; Αμφιβάλετε ότι ενώ σύμφωνα με το καταστατικό την πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ θα πρέπει την έχει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ουσιαστικά το κουμάντο το κάνουν οι πρόεδροι των ΠΑΕ και οι εκάστοτε βαρόνοι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου;

5) Τα τελευταία χρόνια ακούμε και διαβάζουμε συνεχώς για την Sportradar και τον παράνομο στοιχηματισμό και σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, το ελληνικό ποδόσφαιρο κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις της διαφθοράς πανευρωπαϊκά. Ακόμα και σκάνδαλα όπως το Koriopolis που απασχόλησαν την φίλαθλη γνώμη παγκοσμίως, πέρασαν αναίμακτα για τους υπαίτιους και τους κατηγορούμενους. Ποια είναι η γνώμη της FIFA και της UEFA για τον παράνομο στοιχηματισμό που εκθέτει το ελληνικό ποδόσφαιρο;

6) Γνωρίζετε τι έγινε στον τελικό της ντροπής το 2017 στον Βόλο με την αιματοχυσία στις κερκίδες και στους δρόμους; Γνωρίζετε ότι ο τελικός του 2019 έγινε στο ασφαλέστερο στάδιο της χώρας στο ΟΑΚΑ με μόλις 1000 προσκεκλημένους αλλά με 3000 αστυνομικούς; Κι αυτό για να μην επιτραπεί η είσοδος στους κάφρους και τελικά κάφροι και μπράβοι ήταν αυτοί που βρέθηκαν στις κερκίδες αφού οι προσκλήσεις που η ΕΠΟ είχε την ευθύνη, έφτασαν στα δικά τους χέρια; Έχετε γνώση ότι τα τελευταία χρόνια το μόνο που αποφάσιζε η ΕΠΟ για τους τελικούς ήταν η ώρα έναρξης καθώς τα υπόλοιπα ήταν αποφάσεις των Υφυπουργών, μέχρι κάποιες φορές και ο ορισμός των διαιτητών;

7) Υπάρχει προηγούμενο σε άλλη χώρα του πλανήτη, την δομή των πρωταθλημάτων και τον αριθμό των ΠΑΕ που θα συμμετέχουν, να τον ορίζει ο Υφυπουργός Αθλητισμού «δωροδοκώντας» τις ΠΑΕ με χρήματα από τον ελληνικό λαό, κόντρα στις κοινοτικές ευρωπαϊκές οδηγίες αλλά και τα καταστατικά της FIFA και της UEFA, όπως έγινε με την περιβόητη αναδιάρθρωση του Υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη;

8) Έχετε ενημερωθεί ότι το πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου (πρώην Football League), τα προηγούμενα οκτώ χρόνια μόλις δύο φορές ολοκληρώθηκε με όσες ομάδες ξεκίνησε και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο διεφθαρμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης;

9) Έχετε ακούσει μια ομάδα με το όνομα Πύδνα Κίτρους που πριν δύο χρόνια ακριβώς άνηκε στην ΕΠΣ Πιερίας και φέτος ανήκει σε άλλη Ένωση και είναι μία από τις 14 ΠΑΕ της Super League;

10) Έχετε υπόψιν σας το σκάνδαλο που έγινε στην Κρήτη από τον αρχιδιαιτητή της ΕΠΣ Λασιθίου και παρατηρητή Super League κ. Μανόλη Γιανναδάκη κι αν σε αυτό έπαιξε ρόλο η συγγενική του σχέση με τον υπεύθυνο VAR στην ΕΠΟ κ. Μιχάλη Κουκουλάκη;

11) Έχετε ακούσει για την απόπειρα χειροδικίας, απειλή και εξύβριση τον Ιούνιο του 2018 στο Παγκρήτιο Στάδιο από τον υπεύθυνο VAR κ. Μιχάλη Κουκουλάκη κατά του προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΗ κ. Γιώργου Ιωαννίδη, γεγονός το οποίο αν και ενημερώσαμε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ, δεν πήραν καμία θέση;

Οι πληγές του ποδοσφαίρου και τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ. Υπάρχουν δεκάδες ανοιχτά μέτωπα ακόμα. Περιμένω την πρόσκλησή σας για να σας τα θέσω και αυτά υπόψιν σας και για να σας δώσω αναλυτικότερες λεπτομέρειες με έγγραφα και αποδείξεις για όλα τα παραπάνω.

Κύριε Φούσεκ,

Σας γνωρίζω ότι για την ανατροπή της κατάστασης που βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βρεθώ στην πρώτη γραμμή της μάχης που θα δοθεί και στην οποία σας καλώ να πάρετε μέρος, για να μην μετατραπείτε, οριστικά πλέον, σε μέρος του προβλήματος, ενώ άλλη είναι η αποστολή σας. Θα αναμένω με χαρά και τιμή την πρόσκλησή σας…».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί