Ο επί μήνες αδιάφορος για το πάρκο δήμος Ηρακλείου, αποφάσισε ξαφνικά να κάνει “έξωση” και στον Φοίβο! (φωτο)

Το πάρκο της Όασης-ευκαλύπτου, στο Ηράκλειο, ήταν επί μήνες εγκαταλειμμένο από το δήμο Ηρακλείου, και τη φροντίδα του είχαν αναλάβει πολίτες. Αυτοί φρόντιζαν και τον Φοίβο, τον τετράποδο “ένοικο” του χώρου. Μάλιστα κατασκεύασαν και ένα σπιτάκι να μένει. Ώσπου ο δήμος αποφάσισε να… παρέμβει και να καθαρίσει το χώρο, κάνοντας στην ουσία έξωση και στον Φοίβο, αφού κατέστρεψε και απομάκρυνε το σπιτάκι, που είχαν φτιάξει οι πολίτες!

Διαβάστε το κείμενο που μας στέλνουν άνθρωποι από την περιοχή

O Φοίβος μας …

Ο Φοίβος, είναι ένα από τα εκατοντάδες αδέσποτα της πόλης. Κάποια στιγμή η “τύχη” του τον έβγαλε στο γνωστό πάρκο του ευκαλύπτου όπου πλέον δεν υπάρχει καμία ιδιωτική επιχείρηση καφέ ή bar, αντίθετα  εδώ και μήνες υπάρχει μόνο πλήρης αδιαφορία για την καθαριότητα και την αποκομιδή  των ξέχειλων κάδων στο χώρο.

Εκεί λοιπόν, συχνάζουν κάτι τρελοί ζωόφιλοι οι οποίοι εκτός από τα δικά τους σκυλιά φροντίζουν και το χώρο αλλά και το Φοίβο μας. Κάποιοι έφτιαξαν ένα σπιτάκι για να μένει, κάποιοι φροντίζουν να έχει καθαρό νερό και φαγητό, κάποιοι ξοδεύουν από το υστέρημα τους για να πάει σε κτηνίατρο να στειρωθεί και γενικώς ότι χρειάζεται για την ευζωία του αδέσποτου. Αυτή η ιστορία δεν κρατάει μόνο λίγες μέρες, δεν κρατάει λίγους μήνες, κρατάει τώρα ενάμιση χρόνο χωρίς το ζωντανό να έχει ενοχλήσει κανέναν.

….και ξαφνικά μια ωραία πρωία ο Δήμος Ηρακλείου αποφασίζει –αφού ένα ολόκληρο καλοκαίρι μας άφησε μέσα στα σκουπίδια, στα πλαστικά, και στους…. προβολείς που πέφτουν στα κεφάλια μας – να καθαρίσει το χώρο.

Το γεγονός ότι καθαρίζουν 20 μέρες, έξι άνθρωποι, ότι περισσότερο πίνουν καφέ και χαζεύουν αντί να εργάζονται δεν είναι το θέμα μας. Το θέμα μας είναι ότι η άποψη τους περί καθαριότητας αφορούσε και το σπιτάκι του Φοίβου, το όποιο γκρέμισαν χωρίς καμία ειδοποίηση και καταχρηστικά.

Είναι τόσο άνανδροι, που 20 μέρες τώρα δεν ενημέρωσαν κανένα δημότη για την πρόθεση τους, έβλεπαν κάθε μέρα τους ανθρώπους που συχνάζουν εκεί χρόνια με τα ζώα τους κάθε μέρα, πρωί βράδυ, αλλά ούτε ένας δεν θεώρησε αναγκαίο να μας ενημερώσει τι είχε σκοπό να κάνει η υπηρεσία τους, ούτε ένας δεν σκέφτηκε ότι όταν λέμε “καθαρίζω” δεν εννοούμε γκρεμίζω και πετάω το σπιτάκι ενός αδέσποτου, δεν σπάω αυτό που κάποιος πολίτης πλήρωσε –πέρα ότι πληρώνει και σένα φίλε δημόσιε υπάλληλε – για να  πίνεις καφέ και να χαϊδεύεις με την τσουγκράνα τα φύλλα των δέντρων και να λες ότι μαζεύεις.

Δεν μας έδωσαν καν το χρόνο να φροντίσουμε τι θα γίνει ο Φοίβος, αν μπορούσαμε να βρούμε μια λύση αποδεκτή για όλους, απλώς το γκρέμισαν και άφησαν το ζώο χωρίς στέγη.

Ξέρουμε πολύ καλά πως θα αργήσει να φανεί ξανά στο χώρο υπηρεσία καθαριότητας. Όλα έγιναν πολύ αργά μέσα στο καλοκαίρι, μετά τον Αύγουστο, οι δύο παιδικές χαρές ακόμα φτιάχνονται, και γιατί να φτιαχτούν τώρα το καλοκαίρι;; άσε να τελειώσουν τον Οκτώβριο που βρέχει και τα παιδάκια είναι στο σχολείο πλέον, κανένας ανευθυνουπεύθυνος δεν θα βρεθεί οπότε εκ του αποτελέσματος μια τρύπα στο νερό κάνατε, ήρθατε καταστρέψατε και φύγατε, αντιθέτως το έκτρωμα με τις καρέκλες του καφέ της επιχείρησης, κάτι έπιπλα, ζαρτινιέρες, κλπ που ουδεμία σχέση έχουν με το πάρκο και τα τείχη τα αφήσατε εκεί.

Τόσο καλά κάνατε τη δουλειά σας.

Το θέμα θα έχει συνέχεια, απαιτούμε άμεση αποκατάσταση του σκυλόσπιτου, ή κάποια άλλη αποδεκτή λύση για το αδέσποτο για να μη βρεθεί στο δρόμο.

Είναι κρίμα σε αυτή τη πόλη που πάσχει από ευσυνείδητους δημότες ακόμα κι αυτοί οι λίγοι που υπάρχουν να τυχαίνουν τέτοιας μεταχείρισης.

Οι αγανακτισμένοι θαμώνες του πάρκου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί