Στην Ολομέλεια το ν/σ για τις άδειες οδήγησης (Live)

Στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες, προσκλήθηκε και παρευρέθηκε ως σύμβουλος του Κεφαλογιάννη ο κ. Ηλιάδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδηγών ο οποίος κατηγορείται για σειρά κακουργηματικών πράξεων σχετικών με τα κυκλώματα διαφθοράς που λυμαίνονταν τις διαδικασίες εξετάσεων διπλωμάτων οδήγησης!

Δείτε: Άτυπος σύμβουλος του Κεφαλογιάννη που είναι κατηγορούμενος για διαφθορά στις διαδικασίες εξετάσεων για τα διπλώματα οδήγησης

Ο σύμβουλος του Γ. Κεφαλογιάννη που εμπλέκεται στο κύκλωμα με τα πλαστά διπλώματα

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής 30/8 αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις άδειες οδήγησης, η συζήτηση του οποίου διεξάγεται σήμερα με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

   Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε χθες επί της αρχής του, από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, μόνο με τη στήριξη των βουλευτών της ΝΔ. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ καταψήφισαν, η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια, ενώ το ΚΚΕ είχε αποχωρήσει από τη συζήτηση και η ΜεΡΑ25 δεν συμμετείχε στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

   Με τις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η κατάργηση της υποχρεωτικής πρακτικής επανεξέτασης για την ανανέωση της άδειας των οδηγών άνω των 74 ετών, επανασυστήνονται οι δευτεροβάθμιες ιατρικές επιτροπές, ενώ οι ΟΤΑ καθορίζουν το πλαίσιο λειτουργίας για τα μηχανάκια με τέσσερις τροχούς. Επίσης, συστήνεται Επιτροπή που μέσα από διάλογο με τους αρμόδιους φορείς θα επεξεργαστεί και θα καταθέσει σε 6 και το αργότερο εννιά μήνες ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη διενέργεια εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών και θα είναι σύμφωνο με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

   Όπως τόνισε στην Επιτροπή ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, στόχος της κυβέρνησης είναι σε αυτή τη φάση να λύσει τα μεγάλα και επείγοντα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το ανεφάρμοστο νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγώντας έτσι σε ομηρεία χιλιάδες οδηγούς, κυρίως επαγγελματίες (πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ).

Σφοδρές αντιδράσεις και σοβαρά ερωτήματα

   Δύο είναι κυρίως τα σημεία αιχμής για τα οποία αντιδρά σύσσωμη η αντιπολίτευση. Η διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και οι ρυθμίσεις που αφορούν θέματα άλλων υπουργείων, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα να κάνουν λόγο για απαράδεκτη αντικοινοβουλευτική πρακτική της νέας κυβέρνησης.

Επίσης, προέκυψε μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα καθώς στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για το νομοσχέδιο προσκλήθηκε  και παρευρέθηκε ως σύμβουλος του κου Κεφαλογιάννη ο κος Ηλιάδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδηγών ο οποίος κατηγορείται για σειρά κακουργηματικών πράξεων σχετικών με τα κυκλώματα διαφθοράς που λυμαίνονταν τις διαδικασίες εξετάσεων διπλωμάτων οδήγησης.

Στις επίμονες ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την σχέση του με τον εν λόγω κύριο ο Υφυπουργός κος Κεφαλογιάννης απάντησε κατά σειρά τα εξής:

Ότι ο συγκεκριμένος κύριος είναι σύμβουλός του. Στη συνέχεια θυμήθηκε ότι είναι άτυπος σύμβουλός του. Μετά μας ενημέρωσε ότι δεν είναι ακριβώς δικός του άτυπος σύμβουλος αλλά άτυπος σύμβουλος της πολιτείας. Αλλά ούτε και αυτό κράτησε πολύ καθώς αμέσως μετά ο κος Υφυπουργός αρνήθηκε ακόμη και ότι τον γνωρίζει.

«Τελικά τι από όλα ισχύει;», αναρωτήθηκε εύλογα ο Δημ. Τζανακόπουλος θέτοντας εκ νέου τα ερωτήματα:

Ποια είναι η σχέση των κων Καραμανλή και Κεφαλογιάννη με τον κύριο Ηλιάδη; Τι είδους συμβουλές τους έδινε ο κύριος Ηλιάδης; Και μήπως η σπουδή της κυβέρνησης να καταργήσει το νέο πλαίσιο για τις εξετάσεις διπλωμάτων οδήγησης σχετίζεται με την παρουσία του κου Ηλιάδη στη σημερινή συνεδρίαση;»


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί