Και ο Δένδιας τώρα ζητά την πλήρη εφαρμογή τη Συμφωνίας των Πρεσπών

Μετά τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο της άτυπης συνάντησης Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ συνομίλησε με τον ομόλογό του Νίκολα Ντιμιτρόφ όπου όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «είχαμε την πρώτη μας συνάντηση κατά την οποία συζητήσαμε για τις πτυχές εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών. Κατέστησα απολύτως σαφές στον κ. Ντιμιτρόφ ότι η Ελλάδα θα επιμείνει στην αυστηρή εφαρμογή της συμφωνίας.»

Δείτε ακόμη: Η «αμνησία» της ΝΔ: Επιστολή Βαρβιτσιώτη στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας με πλήρη στήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο κ. Δένδιας διαψεύδει όσα χθες προσπάθησε μάταια να υποστηρίξει ο κ. Βαρβιτσιώτης (διαψεύδοντας τον ίδιο του τον εαυτό) ότι δηλαδή «η θέση μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών παραμένει πως είναι μια συμφωνία με ελαττώματα που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση και δεσμεύει τη χώρα μας και ότι θα πιέζουμε για την άμβλυνση των όρων της, προς όφελος των εθνικών συμφερόντων», καθώς ο υπουργός το μόνο που τόνισε στον κ. Ντιμιτρόφ – και ορθά έπραξε- ήταν ότι η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί, χωρίς καμία αλλαγή. 

Left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί