Άλλαξαν τα προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ για να «αντιστοιχηθούν» με εκείνα του Κοντολέοντα!

Νομοθετική εκτροπή στη Βουλή 

Τελικά δεν έχουν τον θεό τους εκεί στη ΝΔ και προκειμένου να βολέψουν τα δικά τους παιδιά περνάνε με άνεση αιλουροειδούς από την «Αριστεία» στην «αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση»!

Ο λόγος για τον νέο Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, ο οποίος όχι μόνο δεν είναι κάτοχος κάποιου πανεπιστημιακού τίτλου αλλά πριν από λίγο η Κυβέρνηση στη Βουλή με μία, ορισμό της φωτογραφικής, τροπολογία επανακαθορίζει τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει κάποιος προκειμένου να ηγηθεί της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας.

Σύμφωνα λοιπό με την ( ν)τροπολογία ο επικεφαλής της ΕΥΠ πρέπει να είναι ή κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή να έχει αποδεδειγμένη δεκαετή επαγγελματική απασχόληση! Με απλά Ελληνικά ο κηπουρός της ΕΥΠ αν φροντίζει τα γεράνια στα παρτέρια της επί δέκα έτη μπορεί να γίνει διοικητής της. Αρκεί φυσικά να διαθέτει τις ανάλογες άκρες και να κάνει τη δουλειά που θέλουν τα πολιτικά του αφεντικά. Η τροπολογία δεν μιλάει καν για επαγγελματική ενασχόληση σε συγκεκριμένο κλάδο, δεν μιλάει για θέση ευθύνης, δεν μιλάει καν για κατοχή απολυτηρίου λυκείου.

Με τον τρόπο αυτόν οι τρεις υπουργού που υπογράφουν την (ν)τροπολογία (Γεραπετρίτης, Χρυσοχοΐδης, Παναγιωτόπουλος) «κλειδώνουν» στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ τον εκλεκτό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι δυο διατάξεις – τροπολογίες.

•Το πρώτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 9 του Ν.3649/2008 αντικαθίσταται ως εξής: «Για το διορισμό στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ απαιτείται η κατοχή πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή δεκαετής αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση».

•Με την τροποποίηση του πρώτου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 9 του Ν.3649/2008 αναφορικά με τα προσόντα διορισμού του Διοικητή της ΕΥΠ, παρέχεται η δυνατότητα επιλογής προσώπου με αυξημένη επαγγελματική εμπειρία για τη θέση αυτή. Ειδικότερα με την προτεινόμενη διάταξη ως απαιτούμενα προσόντα για την επιλογή Διοικητή της ΕΥΠ ορίζονται η κατοχή Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή η δεκαετής τουλάχιστον αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση.

documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί