Γεροβασίλη: Η απαξίωση της ΔΕΗ έχει ως στόχο να πουληθεί με ευνοϊκούς όρους για τον επενδυτή (Βίντεο)

Την εύκολη πώληση της ΔΕΗ με ευνοϊκούς όρους για τον επενδυτή έχει ως στόχο η συζήτηση απαξίωσης της επιχείρησης, τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Σε τηλεοπτική της εμφάνιση στον ΑΝΤ1, πρόσθεσε πως σε αυτό το μήκος κύματος έχουν κινητοποιηθεί όλες οι παλιές γνωστές μέθοδοι: «Είδαμε να εμφανίζεται μετά από 4,5 χρόνια η χρήση του κοινωνικού αυτοματισμού που είχε εξαλειφθεί από την ελληνική κοινωνία, προκειμένου η κυβέρνηση να υλοποιήσει το σχέδιο πώλησης της ΔΕΗ, μη διστάζοντας να φέρει και αυξήσεις», σημείωσε.

Υπογράμμισε πως το 80% των καταναλωτών έχει ήδη δει στους λογαριασμούς τη μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια, ένα αναπτυξιακό μέτρο που τώρα εξαφανίζεται.

Ακόμα, υπενθύμισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε τα προβλήματα της ΔΕΗ στη βάση της μη μετακύλησης του κόστους στους πολίτες. Τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να δώσει άλλα 200 εκατομμύρια που είναι το υπόλοιπο του χρέους χωρίς να προχωρήσει σε αυξήσεις των τιμολογίων. 

Επίσης, εξήρε την ανάγκη διάσωσης του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, των δικτύων και των μονάδων, ώστε η χώρα να εξασφαλίσει τα ενεργειακά της αποθέματα.

Ωστόσο, η κ. Γεροβασίλη αντέδρασε όταν διατυπώθηκε υπαινιγμός για την ταύτιση της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΔΕΗ με τον ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύοντας τη συγκεκριμένη πρακτική ως προσπάθεια στοχοποίησης του 32% των πολιτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως είπε, ταυτόχρονα, το κομματικό κράτος που εγκαθιδρύει η Ν.Δ. από τον Αύγουστο δεν τυγχάνει ανάλογου σχολιασμού ενώ αναρωτήθηκε για το αν η χώρα επανέρχεται σε διαδικασίες πιστοποιητικών πολιτικών φρονημάτων, καθώς ειδικά από αρκετούς δημοσιογράφους ζητούνται «δηλώσεις μετανοίας». 

Τέλος, είπε πως «…δεν θα γυρίσουμε στο ’60 τη χώρα».

Για τα Εξάρχεια

Όσον αφορά το δήθεν «άβατο» στα Εξάρχεια η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε πως το πρόβλημα δεν είναι λοιπόν οι πρόσφυγες για τους οποίους η πολιτεία πρέπει να μεριμνά με ευαισθησία και οργάνωση. 

«Εάν κάποιος θέλει να εντυπωσιάσει ξεκινά από πρόσφυγες, γυναίκες με παιδιά κ.λπ», ανέφερε και συνέχισε λέγοντας πως το πρόβλημα αυτό δεν επιλύεται με ευχολόγια αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο και ολοκληρωμένες πολιτικές αναβάθμισης της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί