Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από πυρκαγιά σε εργοστάσιο στη Λευκωσία (Βίντεο)

 Νεκρός ανασύρθηκε εργάτης Eλληνοκύπριος 62 ετών

Σε τραγωδία εξελίχθηκε μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης σε εργοστάσιο στο Στρόβολο, καθώς νεκρός ανασύρθηκε εργάτης που εγκλωβίστηκε από τις αδηφάγες φλόγες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία νεκρός ανασύρθηκε εργάτης, Eλληνοκύπριος 62 ετών, ενώ από τις φλόγες υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα άλλα δύο πρόσωπα που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο. Σγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, ανέφερε ότι εντός του εργοστασίου την ώρα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς βρίσκονταν δέκα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης του, ενώ από τις προκαταρκτικές έρευνες δεν φαίνεται η πυρκαγιά να οφείλεται σε κακόβουλη ενέργεια αλλά σε ατύχημα. Επίσης, ανέφερε ότι το θύμα ασχολείτο με οξυγονοκόλληση και φαίνεται πως κοντά του υπήρχαν εύφλεκτα υλικά. Όπως είπε, η σορός του άτυχου άντρα εντοπίστηκε πλήρως απανθρακωμένη. Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ανέφερε ότι η δύναμη ανταποκρίθηκε άμεσα και έγινε ανάκληση προσωπικού, ενώ όπως υπέδειξε η Πυροσβεστική κατάφερε να περιορίσει την πυρκαγιά και να απομακρύνει τα πρόσωπα που βρίσκονταν εντός του εργοστασίου.

Στο σημείο έσπευσε και ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους για αυτοψία.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, είπε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε στις 08:55 σήμερα για ανταπόκριση σε πυρκαγιά σε εργοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή Στροβόλου.

Όπως ανέφερε, «αρκετές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχαν ανταποκριθεί για κατάσβεση της πυρκαγιάς», πρόσθεσε.

Όπως είπε, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν εφτά πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Λευκωσίας αλλά και από την ΕΜΑΚ.
 
«Έγινε χρήση πολλών αυλών (νερού πυρόσβεσης) πέραν των 7 μιλιμέτρων, χρήση αναπνευστικών συσκευών. Η πυρκαγιά καταφέραμε να περιοριστεί, με την προφύλαξη παρακείμενων εργοστασίων αλλά και την προφύλαξη μεγάλων ντεπόζιτων υγραερίου, στις 09:40 . Αυτή την στιγμή γίνονται οι τελικές κατασβέσεις και η σκηνή φυλάσσεται και θα παραδοθεί στην Αστυνομία. Είχε γίνει ανάκληση προσωπικού για τις ανάγκες της ανταπόκρισης στο συγκεκριμένο επεισόδιο», κατέληξε ο κ. Κεττής.

reporter.com.cy

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί