ΔΑΣ – ΕΚΗ: Στην χθεσινή συνεδρίαση φάνηκαν ξανά οι δύο γραμμές στο εργατικό κίνημα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΕΚΗ, μέσω της οποίας σχολιάζει την χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΗ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Στην χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΗ φάνηκαν ξανά οι δύο γραμμές στο εργατικό κίνημα. 

Από τη μία οι δυνάμεις της ΔΑΣ ανέδειξαν την κατάσταση που διαμορφώνεται με τη νέα κυβέρνηση, η οποία πήρε το νήμα από την προηγούμενη και επιταχύνει την υλοποίηση μιας σειράς αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο ασφαλιστικό, το συνδικαλιστικό νόμο, τις ιδιωτικοποιήσεις, την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ με τα χιλιάδες κοψίματα ρεύματος με στόχο την απρόσκοπτη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Επίσης δόθηκε εικόνα από μία σειρά χώρους δουλειάς που υπάρχουν οξυμένα προβλήματα με απολύσεις, εργατικά ατυχήματα, εντατικοποίηση, απληρωσιά, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής και της ασυδοσίας του κεφαλαίου και των αγώνων που αναπτύσσουν οι ταξικές δυνάμεις.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση επισημάνθηκε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία αναμονή. Απεναντίας, το ΔΣ του ΕΚΗ, τα σωματεία θα πρέπει να διαμορφώσουν ένα ολοκληρωμένο αγωνιστικό πλαίσιο δράσης που θα διεκδικεί την βελτίωση των όρων ζωής, θα παλεύει για μεροκάματα, ΣΣΕ, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, θα βάζει σε βασικό καθήκον την οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς για την απόκρουση αυτής της επίθεσης.

Αντί όλων αυτών σε μία συνεδρίαση που έλειπε σχεδόν η μισή του παράταξη, ο Πρόεδρος του ΕΚΗ παρουσίασε εισηγητικά τις προσωπικές του παρεμβάσεις, μίλησε αόριστα για κάποια προβλήματα, και αντέταξε για πρόγραμμα δράσης την προσωπική του παρουσία στη ΔΕΘ από κοινού με την έκπτωτη εργοδοτική – κυβερνητική ΓΣΕΕ που θα χρυσοπληρώσουν τα σωματεία και οι εργαζόμενοι του Ηρακλείου για άλλη μία φορά. Κανένα σχέδιο για οργάνωση αγώνων με τα σωματεία μπροστά, κανένας προγραμματισμός. 

Στην εισήγησή του ξέχασε φυσικά να απολογηθεί για το γεγονός ότι με δική του ευθύνη δεν έχει πραγματοποιηθεί φέτος ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΚΗ και έχει συνεδριάσει το ΔΣ του μόλις 2 φορές του τελευταίους 9 μήνες κατά παράβαση του καταστατικού. Αυτό που δεν ξέχασε είναι να κάνει νύξεις και να απειλεί σωματεία και συνδικαλιστές για το εμπόδια που βάζουν στη δράση του εργοδοτικού – κυβερνητικού μηχανισμού στο ΕΚΗ και στα σωματεία της δύναμής του.

Μπροστά σε αυτό τον εκφυλισμό οι δυνάμεις της ΔΑΣ θα πρωτοστατήσουν για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, για ζωή με δικαιώματα. Θα παλέψουν διεκδικητικά, αγωνιστικά, μαζικά για ένα κίνημα που θα αγωνίζεται για την ανάκτηση των απωλειών, προβάλλοντας επιθετικά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες που αντικειμενικά υπάρχουν για την ικανοποίησή τους.

Η ΔΑΣ καλεί όλα τα σωματεία, τους πρωτοπόρους εργαζόμενους να δώσουν με αποφασιστικότητα και οργάνωση τη μάχη στους χώρους δουλειάς, στα γιαπιά, στα εμπορομάγαζα, στις αποθήκες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί