Και νέα τουρκική πρόκληση: Δεύτερη πτήση τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τις Οινούσες

Δύο τουρκικά F-16, που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, πέταξαν πάνω από τις Οινούσες σε ύψος 22.000 ποδιών, στις 15:14 μ.μ., και στη συνέχεια ο νούμερο ένα του σχηματισμού πέταξε πάνω από το βορειοανατολικό άκρο της Χίου στα 20.000 πόδια, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Νωρίτερα σήμερα, στις 13:31 μ.μ., δύο τουρκικά F-16 επίσης είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης και πέταξαν πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσες -βορειοανατολικά της Χίου- σε ύψος 26.500 ποδιών.

Τη δε Δευτέρα, 26 Αυγούστου, δύο τουρκικά F-16 και δύο τουρκικά F-4 πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι -ανάμεσα στους Φούρνους Ικαρίας και το Αγαθονήσι- στα 22.400 πόδια και στα 10.000 πόδια αντίστοιχα.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί