Μ. Διαμαντάκης: Αδυναμία συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή Χερσονήσου

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Δύναμη Δημιουργίας» με επικεφαλής τον Μανώλη Διαμαντάκη, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι η παράταξη πρότεινε στη Δημοτική Αρχή Χερσονήσου συνεργασία με προγραμματική συμφωνία. Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η όλη προσπάθεια, λόγω αδυναμίας συνεννόησης, ακόμη και για την μορφή της συνεργασίας, δεν οδήγησε τελικά στη  συνεργασία των δύο δημοτικών ομάδων.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρεται:

Μια νέα αυτοδιοικητική περίοδος ξεκινά σε λίγες ημέρες. Συνοδεύεται, όπως κάθε νέο ξεκίνημα, από πολλές ελπίδες και  προσδοκίες για τη βελτίωση των συνθηκών καθημερινής διαβίωσης των δημοτών μας αλλά και για τη δρομολόγηση και υλοποίηση σημαντικών έργων και πρωτοβουλιών που έχει μεγάλη ανάγκη ο Δήμος μας.

Οι νέες δημοτικές αρχές θα λειτουργήσουν σε ένα νέο θεσμικό  περιβάλλον, αφού η σύνθεση των δημοτικών συμβουλίων προέκυψε, για πρώτη φορά, με την απλή αναλογική, κάτι που αποτελούσε πάγιο και διαχρονικό αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης και η καθιέρωση της, έστω και δειλά, έγινε πραγματικότητα. Παρά τις εκ των υστέρων παρεμβάσεις της κεντρικής κυβέρνησης και την προσπάθεια ακύρωσης των αποτελεσμάτων της, η σύνθεση των δημοτικών συμβουλίων εξακολουθεί να αντικατοπτρίζει με τον πλέον ακριβή τρόπο τη βούληση των πολιτών και ουδείς μπορεί να υποβαθμίσει το ρόλο τους στο σύστημα διακυβέρνησης των Δήμων.

Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τη διενέργεια των εκλογών μέχρι σήμερα, πραγματοποιήθηκαν αρκετές συναντήσεις με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ιωάννη Σέγκο και εκπροσώπους της δημοτικής του ομάδας, με σκοπό να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας μας για την αποδοτικότερη λειτουργία του Δήμου μας. Στις συζητήσεις αυτές προτείναμε συνεργασία βασισμένη σε προγραμματική συμφωνία αρχών και θέσεων που θα αποτυπωνόταν σε κοινό κείμενο, με το οποίο προφανώς θα ενημερωνόταν οι δημότες μας για τα επιμέρους στοιχεία της και τις κοινές δράσεις και πολιτικές που από κοινού θα συμφωνούσαμε να προωθήσομε την προσεχή τετραετία. Η όλη προσπάθεια, λόγω αδυναμίας συνεννόησης, ακόμη και για την μορφή της συνεργασίας, δεν οδήγησε τελικά στη  συνεργασία των δύο δημοτικών μας ομάδων. Και αυτό, γιατί η πλευρά του κ. Ιωάννη Σέγκου ζητούσε κυρίως τη «σύμπραξη παρατάξεων» όπως η πρόσφατη αλλαγή του νόμου υιοθετεί, δηλαδή την απορρόφηση της μιας δημοτικής ομάδας από την άλλη, με αντάλλαγμα θέσεις εκτελεστικής εξουσίας. Την άποψη αυτή δεν την αποδεχτήκαμε γιατί θεωρούσαμε ως θεμελιώδες ζήτημα την εκ των προτέρων ρητή προγραμματική συμφωνία μας στα μείζονα θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας και στην αντιμετώπιση τους.

Μετά από αυτά, η Δημοτική Ομάδα της «Δύναμη Δημιουργίας» τη νέα  δημοτική περίοδο θα ασκήσει υπεύθυνα το θεσμικό ρόλο που της ανέθεσαν οι δημότες μας,  συμβάλλοντας καθημερινά, με όλες τις δυνάμεις της, για τις απαραίτητες συγκλήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα άλλα όργανα διοίκησης του Δήμου για τη λήψη συναινετικών αποφάσεων. Αυτονόητα θα στηρίξουμε τις χρήσιμες πολιτικές της Δημοτικής Αρχής και θα σταθούμε αυστηροί σε όσες άλλες συμπεριφορές και κατευθύνσεις θεωρούμε  λανθασμένες και μακριά από την επίλυση των προβλημάτων του τόπου. Η λύση των καθημερινών προβλημάτων καθώς και ο σχεδιασμός και υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων και έργων είναι το ζητούμενο για εμάς, και όχι η κατάληψη θέσεων εκτελεστικής εξουσίας. Διαβεβαιώνουμε για μια ακόμη φορά τους δημότες μας ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους, ενημερώνοντας τους τακτικά με κάθε πρόσφορο τρόπο και για τα δημοτικά δρώμενα και για τη δική μας στάση και συμπεριφορά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί