Το αμαρτωλό παρελθόν του ΚΕΕΛΠΝΟ επιστρέφει μέσω του γραφείου του Γεωργιάδη!

Στόχο να προσλάβει ως μετακλητούς υπαλλήλους στο γραφείο του άτομα συνδεδεμένα όχι μόνο με τον ίδιο αλλά και με το ΚΕΕΛΠΝΟ φαίνεται πως έχει βάλει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνης Γεωργιάδης. 

Οπως γράφει στο Documento ο Βασίλης Ανδριανόπουλος, λίγες μόλις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο υπουργός προσέλαβε ως μετακλητό υπάλληλο στο πολιτικό του γραφείο τον στενό του συνεργάτη Ιωάννη Θεοδωράτο, το όνομα του οποίου… φιγουράρει ανάμεσα στις 22 «παράνομες» προσλήψεις ατόμων που πραγματοποιήθηκαν μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Γεωργιάδη. 

Υπενθυμίζεται ότι η πλειονότητα των παραπάνω ατόμων διορίστηκε στο υπουργικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη. Προσέλαβε επίσης ως μετακλητή και την Ανδρονίκη Θεοφιλάτου, που διώκεται –όπως και ο σύζυγός της Σταμάτης Πουλής– για υποθέσεις προσλήψεων του κέντρου και επίσης συγκαταλέγεται μεταξύ των 22 επίμαχων προσληφθέντων. Υπάρχουν όμως κι άλλοι.

Θαυμάστρια του Αδωνη, μετακλητή και στον Βορίδη

Οπως προκύπτει από έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια και παρουσιάζει το Documento, ο Αδ. Γεωργιάδης μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων φαίνεται να έχει προσλάβει συνολικά οχτώ άτομα –σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ο Ιωάν. Θεοδωράτος και η Ανδρ. Θεοφιλάτου– προκειμένου να εργαστούν είτε στο υπουργικό είτε στο πολιτικό του γραφείο.

Μια από τις οχτώ προσληφθείσες είναι η Μαριέτα Δήμα, κάτοχος απολυτηρίου ενιαίου λυκείου, η οποία με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο Αδ. Γεωργιάδης στις 26 Ιουλίου 2019 διορίστηκε σε θέση ειδικής συνεργάτιδας στο πολιτικό γραφείο του υπουργού. Μόνο που δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Δήμα θα εργαστεί για τον κ. Γεωργιάδη, αφού είναι επίσης μια από τις 22 υπαλλήλους που προσλήφθηκαν «παρανόμως» στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Γεωργιάδη. Σε πόρισμα για την υπόθεση των 22 συγκεκριμένων προσλήψεων που υπέβαλε η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών προς την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς στις 7 Ιουνίου 2018 αναφέρεται πως η κ. Δήμα «απασχολήθηκε από 15.7.2013 έως 31.5.2014 ως ΔΕ Διοικητικός, στο γραφείο του υπουργού Υγείας, ως ιδιαιτέρα γραμματέας». Στο έγγραφο τοποθέτησής της αναφέρεται ως «υπάλληλος ΚΕΕΛΠΝΟ».

Η κ. Δήμα υπήρξε επίσης μετακλητή στο υπουργικό γραφείο του πρώην υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη. Ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και το γεγονός ότι η κ. Δήμα εκτός από υπάλληλος του κ. Γεωργιάδη φαίνεται πως υπήρξε και ένθερμη υποστηρίκτριά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας infowar.gr αναφέρεται ότι όσοι «παρακολούθησαν συστηματικά την πορεία του (σ.σ.: Αδωνη) στο Twitter παρατήρησαν ότι μια σειρά λογαριασμών με ψευδώνυμα δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να αναπαράγουν τα μηνύματα του Γεωργιάδη. Ενας από αυτούς τους λογαριασμούς ήταν και της Μαριέτας Δήμα (@mariettadima). Η τελευταία σε ερώτησή μου διέψευσε ότι πρόκειται για την ίδια Μαριέτα Δήμα που είχε προσληφθεί ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του Μ. Βορίδη στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αλλά έσπευσε να αλλάξει όνομα προφίλ στον λογαριασμό της».

Οι προσλήψεις παλαιών… γνωστών του υπουργού δεν σταματούν όμως εκεί. Στις 26 Ιουλίου 2019 ο Αδ. Γεωργιάδης υπογράφει απόφαση βάσει της οποίας προσλήφθηκε σε θέση μετακλητού διοικητικού υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υπουργού ο Ιωάννης Κακαλής. Και μπορεί ο κ. Κακαλής να είναι κάτοχος τίτλου σπουδών Bachelor of Arts in Media Practices από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Λούτον, εντούτοις αυτό που ξεχωρίζει στο βιογραφικό του είναι ότι και αυτός συγκαταλέγεται στις 22 επίμαχες προσλήψεις! Μάλιστα ο κ. Κακαλής φαίνεται πως μετά την απομάκρυνση του κ. Γεωργιάδη από το υπουργείο συνέχισε να εργάζεται γι’ αυτόν ως μέλος της επικοινωνιακής του ομάδας, αν ληφθεί υπόψη παλαιότερο tweet που είχε κάνει ο υπουργός με το οποίο τον ευχαριστούσε: «Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την άριστη οργάνωση, την προβολή στα ΜΜΕ και την μετάδοση στο Facebook στην @siliask1976 και στον Γιάννη Κακαλή! Ευχαριστώ παιδιά σκίζει η ομάδα!».

Ευνοϊκή εξαίρεση με υπογραφή… Μητσοτάκη

Υπάρχει όμως συνέχεια για τις προσλήψεις που έχει πραγματοποιήσει ο Αδ. Γεωργιάδης ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αφού σε αυτές εντοπίζεται και το όνομα της δικηγόρου Παναγιώτας Παρασκευοπούλου. Η κ. Παρασκευοπούλου, που με υπουργική απόφαση του κ. Γεωργιάδη στις 26 Ιουλίου 2019 διορίστηκε σε θέση ειδικής συνεργάτιδας στο πολιτικό γραφείο του υπουργού, μπορεί να μη συγκαταλέγεται στις 22 επίμαχες προσλήψεις, εντούτοις έχει άμεση σύνδεση όχι μόνο με τον υπουργό αλλά και με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στις 16 Ιουλίου 2013, όταν ο Αδ. Γεωργιάδης ήταν υπουργός Υγείας, η κ. Παρασκευοπούλου είχε διοριστεί και τότε σε θέση ειδικής συνεργάτιδας στο πολιτικό του γραφείο. Μάλιστα με κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση της πρόσληψής της ο Αδ. Γεωργιάδης και ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, η κ. Παρασκευοπούλου εξαιρέθηκε από περιορισμούς σχετικών νομικών διατάξεων που της απαγόρευαν να ασκεί «παράλληλα με τα καθήκοντα του Ειδικού Συνεργάτη στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Υγείας το επάγγελμα του δικηγόρου».

Στα άτομα που προσέλαβε ο Αδ. Γεωργιάδης συμπεριλαμβάνεται ακόμη μία… παλιά γνωστή. Πρόκειται για τη Μαριάνθη Αδαμίδου, που στις 26 Ιουλίου 2019 ανακοινώθηκε πως προσλήφθηκε «με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων». Η κ. Αδαμίδου είναι πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, ενώ έχει λάβει και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης Master of Arts Classical Archaeology στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια. Πέραν τούτων, όμως, είχε εργαστεί και κατά το παρελθόν για τον κ. Γεωργιάδη. Συγκεκριμένα, στις 16 Σεπτεμβρίου 2013 ο τότε υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης υπογράφει απόφαση βάσει της οποίας η κ. Αδαμίδου διορίστηκε «σε θέση ειδικού συνεργάτη, στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Υγείας».

«Καταπληκτικός συνεργάτης», αλλά υπό έρευνα

«Ο διευθυντής ενός υπουργικού γραφείου δεν κρίνεται από τα τυπικά του προσόντα, αλλά από την εμπιστοσύνη που του έχει ο υπουργός. Ο συγκεκριμένος είναι σαν να έχει 10 πτυχία για όσους δεν γνωρίζουν». Με αυτό τον τρόπο προσπάθησε ο Αδ. Γεωργιάδης να κατευνάσει τις σφοδρές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από πληθώρα χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με την αποκάλυψη του Documento ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επέλεξε για μια τόσο σημαντική θέση έναν άνθρωπο που έχει απολυτήριο λυκείου, τον Ιωάν. Θεοδωράτο, τον οποίο φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια ο Αδ. Γεωργιάδης εμπιστεύεται απόλυτα, αν αναλογιστεί κανείς ότι τον έχει επιλέξει να διδάσκει και στην Ελληνική Αγωγή. Κι ας έχει εκφράσει ακραίες απόψεις κατά το παρελθόν, όπως ότι πρέπει να χτιστεί τείχος στον Εβρο ή ότι «μόνο στα παραμύθια υπάρχουν καλοί Τούρκοι». Κι ας ερευνάται ως ένας από τους 22 που προσλήφθηκαν «παρανόμως» από το ΚΕΕΛΠΝΟ –όπως και η σύζυγός του Χρι

στίνα Ιωαννίδου– επί υπουργίας του νυν υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Κι ας φαίνεται σε έγγραφο που προσκόμισε ο πρώην αναπληρωτής Υγείας Παύλος Πολάκης, έπειτα από μήνυση που αυτός υπέβαλε, να είναι ο Θεοδωράτος αυτός που αποφάσισε μεγάλο μέρος των επίμαχων 22 προσλήψεων. Ο Ιωάν. Θεοδωράτος, βέβαια, είναι κατά τα λεγόμενα του κ. Γεωργιάδη «καταπληκτικός συνεργάτης». Λόγω εμπιστοσύνης.

Η υπόδικη μετακλητή και τα έργα σε όλη την οικογένεια

Η υπόδικη για τις υποθέσεις των προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ Ανδρ. Θεοφιλάτου ορίστηκε τον Ιανουάριο του 2011 υπεύθυνη του τμήματος διοικητικού συντονισμού του κέντρου, που ήταν αρμόδιο για τη διαδικασία των προσλήψεων κι ως εκ τούτου υπέγραψε πολλές από τις επίμαχες προσλήψεις για τις οποίες διενεργείται δικαστική έρευνα. Μάλιστα η κ. Θεοφιλάτου έχει υπογράψει και πολλές από τις συμβάσεις που αφορούσαν τη διανομή διαφημιστικών κονδυλίων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ακόμη και σε ιστοσελίδες με ανύπαρκτη επισκεψιμότητα. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως, όπως έχει αποκαλύψει το Documento, η Ανδρ. Θεοφιλάτου μαζί με τη σύζυγο του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή (τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας του έλαβαν χιλιάδες ευρώ εκείνη την περίοδο από το ΚΕΕΛΠΝΟ με την υπογραφή της Ανδρ. Θεοφιλάτου) Αντιγόνη Χατζή ίδρυσαν εταιρεία στη Βουλγαρία, στην οποία μετέπειτα συμμετείχε και ο Στ. Πουλής.

Η κ. Θεοφιλάτου υπήρξε ιδιαιτέρως σημαίνον πρόσωπο για τη Νέα Δημοκρατία, αφού επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή ήταν ειδική σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού στο Μαξίμου. Ηταν επίσης συνεργάτιδα του Θεόδωρου Ρουσόπουλου. Σύμφωνα μάλιστα με κατάθεση του κ. Πολάκη, η Ανδρ. Θεοφιλάτου είναι αδερφή της Κωνσταντίνας Θεοφιλάτου, η οποία «εργαζόταν σε προηγούμενο χρονικό διάστημα στο υπουργικό γραφείο του Αδωνη».

Το τμήμα διοικητικού συντονισμού στο οποίο ήταν υπεύθυνη η Ανδρ. Θεοφιλάτου συντόνιζε και τις διαδικασίες για τους διαγωνισμούς. Ο σύζυγος της κ. Θεοφιλάτου Σταμ. Πουλής ήταν και μέλος της επιτροπής προμηθειών. Το 2013 με εισήγηση του κ. Πουλή και δύο ακόμη μελών της επιτροπής η εταιρεία Τεχνοδροκάτ ΕΠΕ, ιδιοκτησίας Γεώργιου Δρόση –συζύγου της Κων. Θεοφιλάτου και μπατζανάκη του Στ. Πουλή–, υπογράφει σύμβαση για συντήρηση του Κτιρίου Προστατευόμενων Διαμερισμάτων, το οποίο αποτελεί δομή φιλοξενίας άπορων οροθετικών. Το τίμημα είναι 134.900 ευρώ, ενώ η επιλογή της Τεχνοδροκάτ έγινε με απευθείας ανάθεση. Το 2014 η συγκεκριμένη εταιρεία –και πάλι χωρίς διαγωνισμό– υπογράφει νέα σύμβαση 150.000 ευρώ για «συντήρηση κτιρίου».

Ο κ. Δρόσης με άλλη εταιρεία, τη Δρόσης Γεώργιος και Σία ΕΕ, αναλαμβάνει χωρίς διαγωνισμό μέσω του υπευθύνου της δομής προστατευόμενων διαμερισμάτων Στ. Πουλή την τροφοδοσία 21 φιλοξενούμενων ατόμων. Η εταιρεία παραδίδει ημερησίως 50 μερίδες με κόστος 12,5 ευρώ ανά μερίδα. Ολα τα πιάτα κοστολογούνται το ίδιο, είτε πρόκειται για μοσχάρι κοκκινιστό είτε για… φακές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί