Παραστάσεις με θεατές τους κυρ Παντελήδες…

Πιο ήσυχη μπορεί να κοιμάται πλέον η Αθήνα και οι Κυρ-Παντελήδες της «μεσαίας τάξης» μετά τη νέα επιχείρηση-σκούπα της Ελληνικής Αστυνομίας στα Εξάρχεια για την επαναφορά στην «κανονικότητα». Αλλά και την κατάργηση των capital controls, που΄τη βάζετε;

Με μια διακοπή στις διακοπές του (δείτε: Ο Κυριάκος εργάζεται σκληρά, όταν δεν κάνει διακοπές στα Χανιά!- Η 3η, 4η ή 5η φάση ξεκούρασής του! (φωτο) ), ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε χθες στη Βουλή και ανακοίνωσε με θριαμβευτικό τόνο την κατάργηση των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές. Ξέρετε, εκείνη την κατάργηση που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα από τα τέλη του 2018 ότι θα γινόταν οριστικά το καλοκαίρι του 2019.

Αλλά, με τη μαφία της “ενημέρωσης” μαζί του, μάθαμε ότι… ο Μητσοτάκης το έκανε!

Δείτε επίσης: Ευ. Τσακαλώτος: Πλήρως προετοιμασμένη ήδη από τον ΣΥΡΙΖΑ η πλήρης άρση των capital controls

Η Ελλάδα της βαθιάς διαπλοκής: Τακτοποιούν όλο το δημοσιογραφικό παρακράτος

Η παράσταση στα Εξάρχεια, με στόχο μετανάστες

Είχε κι άλλη παράσταση η χθεσινή ημέρα. Στα Εξάρχεια.

Με μια αμιγώς επικοινωνιακή παράσταση, σε προσυνεννόηση με τα ΜΜΕ, η ΕΛΑΣ προχώρησε νωρίς χθες το πρωί σε εκκένωση κτιρίων-καταλήψεων των Εξαρχείων και δεκάδες προσαγωγές. Χρησιμοποιώντας ελικόπτερα, αποκλείοντας δρόμους, η αστυνομία έκανε μια κινηματογραφική κινητοποίηση που έμοιαζε με έφοδο σε γιάφκα επικίνδυνων τρομοκρατών και κακοποιών. Όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες, που επιμελώς απέφυγε η πλειοψηφία των ΜΜΕ, πρόκειται τελικά για οικογένειες μεταναστών, παιδιά και βρέφη στις αγκαλιές της μητέρας και του πατέρα τους με τα παιχνίδια στο χέρι, που σύρονται στην κλούβα για να μεταφερθούν στα κρατητήρια.

Δείτε: ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπή για τη δημοκρατία οι σκηνές οικογενειών με μικρά παιδιά να στοιβάζονται σε κλούβες

Τελικά το «άβατο» των Εξαρχείων, το «άντρο της εγκληματικότητας και της ανομίας» που θα χτυπούσε η ΝΔ ήταν μερικά παιδιά με τις κούκλες στα χέρια, που κοιτάζουν απορημένα τους πάνοπλους αστυνομικούς. Πρόκειται για δομές που υποκαθιστούν την ανεπάρκεια του κράτους στη διαχείριση του μεταναστευτικού και όχι φυσικά για στέκια κακοποιών. Το αφήγημα «Νόμος και Τάξη» του Μητσοτάκη και του Μπακογιάννη και οι υποσχέσεις ότι θα «καθαρίσουν» τα Εξάρχεια από τους εγκληματίες, εξαντλείται εδώ και αρκετές εβδομάδες στην αναβίωση του «Ξένιου Δία» για την απομάκρυνση όσων έχουν διαφορετικό χρώμα.

Η επιχείρηση που έχει ήδη προκαλέσει διεθνή κριτική δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας φτηνός αντιπερισπασμός μετά την αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων που απευθύνθηκαν στα πιο ταπεινά ένστικτα των ακροδεξιών ψηφοφόρων, ενώ στην υπόθεση του μεταναστευτικού η ΝΔ δοκιμάζει μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη μετά την προσγείωση στην πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να εμπεδώσει το αίσθημα της «ασφάλειας» και να μεταστρέψει χυδαία την κοινή γνώμη, με επιχειρήσεις σε βάρος προσφύγων με μικρά παιδιά έχοντας ηττηθεί στο πεδίο τη πραγματικότητας μετά τις μαξιμαλιστικές και ιδεοληπτικές εξαγγελίες της. Όλοι γνωρίζουν ότι το πραγματικό έγκλημα κρύβεται σε άλλες συνοικίες, πλην όμως συνεχίζει να δρα ανενόχλητο, την ώρα που το «επιτελικό κράτος» συνεχίζει τις διακοπές του.

Έτσι είναι στην Ελλάδα του κράτους του Μητσοτάκη, με τη διαπλοκή των μέσων να βάζει πλάτη. Κι οι κυρ Παντελήδες να παρακολουθούν ΣΚΑΪ και να διαβάζουν τις εφημερίδες του κουμπάρου, χειροκροτώντας, για το οικόπεδο στο Μάτι που “καθάρισε” τώρα ο ιδιοκτήτης- παράγοντας της ΝΔ, για την “εκκαθάριση” στα Εξάρχεια και για τα capital controls που “καθάρισε” ο Μητσοτάκης, αφού πρόλαβε, μέσα στις διακοπές του, να φτιάξει την ελληνική οικονομία, που είχε “διαλύσει” ο τρισκατάρατος Τσίπρας, μέσα σε μερικές εβδομάδες…

Άλλωστε ο πολυχρονεμένος Κυριάκος το είχε πει πριν καιρό: σημασία στην πολιτική παίζει η επικοινωνία και όχι η ουσία… Το θυμάστε;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί