Έξι μετανάστες νεκροί σε τροχαίο στον Έβρο και δέκα σοβαρά τραυματισμένοι

Δεν υπάρχουν γυναικόπαιδα μεταξύ των θυμάτων του τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη χθες βράδυ λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στους έξι ανήλθε ο αριθμός των νεκρών… 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επτά εκ των συνολικά 10 τραυματιών φέρουν σοβαρά τραύματα, με τον έναν εξ αυτών να νοσηλεύεται ήδη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ ελαφρά τραυματισμένοι είναι άλλοι τρεις παράτυποι μετανάστες-πρόσφυγες. Όλοι οι τραυματίες παραμένουν μέχρι στιγμής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί η νεκροψία των έξι ανδρών, που έχασαν τη ζωή τους, όταν ανετράπη το όχημα το οποίο τους μετέφερε παράτυπα στο εσωτερικό της χώρας.

Σημειώνεται πως άμεση και συντονισμένη ήταν η επέμβαση στο σημείο του τροχαίου της αστυνομίας,της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά των θυμάτων στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το δυστύχημα συνέβη όταν ο οδηγός βαν που μετέφερε, άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό ατόμων, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 14-19 άτομα, με κατεύθυνση την Αλεξανδρούπολη, αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών έστριψε προς την περιοχή του Δέλτα του Έβρου. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έχασε τον έλεγχο του οχήματος το οποίο εξετράπη της πορείας του και ανετράπη εντός ρέματος.

Συνελήφθησαν οι δύο φερόμενοι ως διακινητές των θυμάτων

Παράλληλα, στη σύλληψη δύο ανδρών, οι οποίοι φέρεται να είναι οι διακινητές που μετέφεραν τους 16 άνδρες, ηλικίας 20-30 ετών, προχώρησαν, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο μετά το θανατηφόρο τροχαίο, οι αστυνομικές αρχές.

Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες, που επιχείρησαν ανεπιτυχώς να απομακρυνθούν από το σημείο του δυστυχήματος πεζή, διαπιστώθηκε κατά την εξέτασή τους στο νοσοκομείο ότι φέρουν ελαφρά τραύματα από την ανατροπή του οχήματος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Αδαμίδης.

Ο κ. Αδαμίδης υπογράμμισε την για ακόμη μία φορά εξαιρετική ετοιμότητα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του ΠΓΝΑ, το οποίο κλήθηκε να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα και με άριστο συντονισμό, όλων των εμπλεκομένων ιατρικών ειδικοτήτων, έναν σημαντικό αριθμό θυμάτων τροχαίου δυστυχήματος. «Η ομάδα στο ΤΕΠ λειτούργησε πάρα πολύ καλά, υπό ιδιαίτερη πίεση λόγω της συνεχούς διακομιδής τραυματιών, η κατάσταση των οποίων απαιτούσε τη συνεργασία πολλών ειδικοτήτων, ιδιαίτερα αντανακλαστικά και ικανότητες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί