Επιχείρηση – σκούπα: Σε εγκαταλελειμμένο χώρο δεξιώσεων και όχι σε ξενοδοχείο μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες (Bίντεο)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open η επιχείρηση ήταν τελείως ανοργάνωτη και το κτήριο δεν έχει νερό και τροφή – «Η χθεσινή χολυγουντιανού τύπου επιχείρηση στα Εξάρχεια με κασκαντέρ την Ελληνική Αστυνομία-που κατέληξε να έχει ως στόχο, αντί για το οργανωμένο έγκλημα, γυναίκες και μικρά παιδιά-δεν ήταν κάτι άλλο από απόδειξη της αυξημένης φροντίδας της δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις συνθήκες διαμονής προσφύγων και μεταναστών», σχολιάζει καυστικά ο Γιάννης Ραγκούσης.

Η επιχείρηση – σκούπα της Αστυνομίας, παρά το επικοινωνιακό φτιασίδωμα που επιχείρησε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάθε άλλο παρά τις ανάγκες των προσφύγων είχε ως γνώμονα. Δεν θα μπορούσε άλλωστε, δεδομένης της αντίληψης της ΝΔ για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών.

Έτσι, το «ξενοδοχείο» στο οποίο μεταφέρθηκαν οι περίπου 140 άνθρωποι από τη χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια είναι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, κτήριο, το οποίο δεν ήταν σε λειτουργία το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Έχει στηθεί ένα αυτοσχέδιο ξενοδοχείο με κρεβάτια στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο, στο οποίο μετέφεραν εσπευσμένα τους ανθρώπους που εκδίωξαν από τις καταλήψεις Στέγης. Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του Open, ο οποίος επικοινώνησε με κάποιους από αυτούς, η επιχείρηση ήταν τελείως ανοργάνωτη και το κτήριο δεν έχει νερό και τροφή. Επιπλέον, από χθες το απόγευμα δεν τους έχουν παρασχεθεί βοήθειες.

Μάλιστα, οι αρμόδιες υπηρεσίες εξέδωσαν δελτίο Τύπου στο οποίο ανέφεραν ότι στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων υπάρχουν διαπολιτιστικοί διερμηνείς, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της ΕΛ.ΑΣ., ανέφεραν πως δεν έχουν συναντήσει κανέναν.

Παραπληροφόρηση για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, την Τρίτη 27/8, ο Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια  και απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί κακομεταχείρισης, είπε ότι «όσοι εγκαλούν την κυβέρνηση θεωρούν ότι είναι ευαισθησία οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα κτήρια που εκκενώθηκαν» – και έδειξε και σχετικές φωτογραφίες, όπως η παρακάτω:

«Αυτό δεν είναι ευαισθησία είναι ακραία υποκρισία. Εμείς όταν διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν οικογένειες και παιδιά, φροντίσαμε να μεταφερθούν σε χώρο με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης», είπε στη συνέχεια και έδειξε και πάλι αντίστοιχες φωτογραφίες, προσπαθώντας να πείσει την κοινή γνώμη ότι η κυβέρνηση μερίμνησε για την προστασία των προσφύγων.

«Αφήνουμε τους Έλληνες πολίτες να κρίνουν ποιοι έχουν ευαισθησία και ποιοι υποκρισία. Η κυβέρνηση φροντίζει να συνδυάζεται η ασφάλεια με ανθρώπινες συνθήκες», συμπλήρωσε και γνωστοποίησε (παραπληροφορώντας) ότι «φροντίσαμε οι οικογένειες προσφύγων να μεταφερθούν σε ενιαίο χώρο φιλοξενίας (ξενοδοχείο), που πληροί κάποιες προϋποθέσεις» και επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για προσλήψεις 1.500 αστυνομικών και βελτίωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των αστυνομικών.

Γ. Ραγκούσης: «Απόδειξη» της αυξημένης φροντίδας της δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις συνθήκες διαμονής προσφύγων και μεταναστών

Καυστική ήταν η δήλωση (το απόγευμα της Τρίτης 27/8) του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη και βουλευτή Β΄ Πειραιά Γιάννη Ραγκούση για τις παραπάνω δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Με βάση λοιπόν τις φωτογραφίες που μοίρασε ο κ. Πέτσας, η χθεσινή χολυγουντιανού τύπου επιχείρηση στα Εξάρχεια με κασκαντέρ την Ελληνική Αστυνομία-που κατέληξε να έχει ως στόχο, αντί για το οργανωμένο έγκλημα, γυναίκες και μικρά παιδιά-δεν ήταν κάτι άλλο από απόδειξη της αυξημένης φροντίδας της δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις συνθήκες διαμονής προσφύγων και μεταναστών. Κοίτα να δεις που κανείς άλλος εκτός από την κυβέρνηση των «άριστων» δεν το είχε καταλάβει. Και τώρα σοβαρολογώντας: δεν βάζουν επιτέλους ένα τέλος στην αυτογελοιοποίησή τους καθώς και στη υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί