Αν. Ξανθός: Επιστροφή στο σκληρό πελατειακό κράτος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που έχει την τεχνογνωσία

“Το «επιτελικό κράτος» είναι το πρόσχημα της επιστροφής στην «κανονικότητα» της ευνοιοκρατίας, της ρουσφετοκρατίας και του σκληρού πελατειακού συστήματος, για το οποίο η οικογένεια Μητσοτάκη διαθέτει τεχνογνωσία και μακροχρόνια εμπειρία”

Για «επιστροφή στην κανονικότητα του σκληρού πελατειακού συστήματος, για το οποίο η οικογένεια Μητσοτάκη διαθέτει τεχνογνωσία», καθώς και για «συντηρητική παλινόρθωση» κάνει λόγο  σε συνέντευξή του ο Ανδρέας Ξανθός, ξεκαθαρίζοντας ότι αν οι ενεργοί πολίτες επιλέξουν να κινητοποιηθούν, «θα το κάνουν χωρίς υποκίνηση και ο μόνος υπεύθυνος θα είναι η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Ν.Δ.».

Μιλώντας στον Real, ο Ανδρέας Ξανθός σχολίασε τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης « οι πρώτες κινήσεις έχουν «άρωμα» ασφυκτικού ελέγχου, από ημετέρους και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουρ-γού, του κράτους, της Δικαιοσύνης». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «το «επιτελικό κράτος» είναι το πρόσχημα της επιστροφής στην «κανονικότητα» της ευνοιοκρατίας, της ρουσφετοκρατίας και του σκληρού πελατειακού συστήματος, για το οποίο η οικογένεια Μητσοτάκη διαθέτει τεχνογνωσία και μακροχρόνια εμπειρία».

Όσον αφορά την στάση των νέων υπουργών για την κατάσταση που παρέλαβαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, ο Ανδρέας Ξανθός τοινίζει: «κανείς στα σοβαρά δεν τόλμη-σε να ισχυριστεί ότι «παραλάβαμε καμένη γη». Για πρώτη φορά μετά την έναρξη της κρίσης η οικονομία είναι σε ανάκαμψη, υπάρχουν δημοσιονομικό νοικοκύρεμα και μαξιλάρι ασφαλείας 37 δισ. για τις δανειακές ανάγκες της χώρας».

Δεν έχω δει από κανέναν αντίρρηση για το πολιτικό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν έχω δει πουθενά και από κανέναν αντίρρηση για το πολιτικό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η συζήτηση γίνεται για τους όρους και τις προϋποθέσεις, για τις «δικλείδες ασφαλείας» στη φυσιογνωμία και την ταυτότητα ενός πολιτικού φορέα της Αριστεράς, που όμως ταυτόχρονα λειτουργεί ως χώρος συνύπαρξης και κοινής δράσης ευρύτερων προοδευτικών συλ-λογικοτήτων και πολιτών. Δεν μπορούμε να παλινδρομήσουμε σε παρωχημένα οργανωτικά μοντέλα της Μεταπολίτευσης. Νέα σχήματα ευέλικτης αλλά ενεργού συμμετοχής, δικτύωσης και επικοινωνίας νέων ειδικά ανθρώπων αναζητούμε» επισήμανε ο Ανδρέας Ξανθός.

«Το ζητούμενο είναι ένα ανοικτό,  συμμετοχικό  και  δημοκρατικό  Συνέ-δριο, που θα συζητήσει με ωριμότητα τα αίτια της ήττας και, κυρίως, θα δώσει το ιδεολογικό, προγραμματικό και πολιτικό «στίγμα» για την κυβερνώσα Αριστερά και τη σχέση της με την κοινωνία στη νέα φάση» κατέληξε.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί