Αλ. Χαρίτσης: Οι κατά ΝΔ «Μαδούροι» τελικά δεν κατέστρεψαν τόσο πολύ την οικονομία

«Η πλήρης άρση των κεφαλαιακών ελέγχων θα μπορούσε να έχει συντελεστεί προεκλογικά, εάν ο κεντρικός τραπεζίτης δεν επέλεγε με την αδράνεια του να κάνει ουσιαστικά πολιτική παρέμβαση υπέρ του κ. Μητσοτακη λίγο πριν τις κάλπες», επισημαίνει με ανάρτησή του στα social media ο Αλέξης Χαρίτσης.

Η ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την άρση των capital controls:

Για να μπουν σε μια σειρά τα πράγματα για την “επιστροφή στην κανονικότητα” με την τυπική άρση των capital controls:

Πρώτον, μιας και δεν γνωρίζουμε να έχει συμβεί κάποια αξιοσημείωτη οικονομική εξέλιξη ‘η μεταβολή στα τραπεζικά δεδομένα τον τελευταίο μήνα, η πλήρης άρση των κεφαλαιακων ελέγχων θα μπορούσε να έχει συντελεστει προεκλογικά, εάν ο κεντρικός τραπεζίτης δεν επέλεγε με την αδράνεια του να κάνει ουσιαστικά πολιτική παρέμβαση υπέρ του κ. Μητσοτακη λίγο πριν τις κάλπες.

Δεύτερον, οι κατά ΝΔ Μαδουροι που κατέστρεψαν την οικονομία, τελικά δεν την κατέστρεψαν τόσο πολύ, αφού με την έξοδο από τα μνημόνια, σταθερή ανάπτυξη για εννέα συνεχή τρίμηνα, ρυθμισμένο για πρώτη φορά το δημόσιο χρεος, ιστορικό χαμηλό αποδοσης των ελληνικών ομολόγων και τρεις πετυχημένες εξόδους στις αγορές, είχαν ήδη άρει τους περιορισμούς για όλες τις συναλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων στο εσωτερικό και είχαν απομείνει απειροελάχιστες που αφορούσαν πολύ εξειδικευμενες συναλλαγές στο εξωτερικό.

Τρίτον, η ΝΔ και ο κεντρικός τραπεζίτης με τη σημερινή πολιτική απόφαση τους εναμισι μήνα μετά τις εκλογές επιβεβαίωσαν το ορθό της οικονομικής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης. Εκτός, είπαμε, εάν τον Αύγουστο συντελέστηκε κάποια κοσμογονική οικονομική εξέλιξη που για κάποιο περίεργο λόγο αγνοεί το πανελλήνιο…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί