Ολονύχτια μάχη για τις φωτιές: Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία στη Σάμο – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στα Κύθηρα (φωτο- βίντεο)

(Κεντρική φωτο: EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χθες στον Μεσόκαμπο της Σάμου με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν 200 άνθρωποι από τέσσερα ξενοδοχεία για προληπτικούς λόγους.

«Μάχη» με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα, ενώ με το φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. 

Το βράδυ εξασθένισαν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή με αποτέλεσμα σήμερα η εικόνα της πυρκαγιάς να είναι πολύ καλύτερη, σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής.
 
Βελτιωμένη φαίνεται η κατάσταση στο μέτωπο που εκδηλώθηκε αργά χθες τη νύχτα σε δύσβατο σημείο σε δάσος στην Παλαιόπολη των Κυθήρων χωρίς να απειλήσει κατοικημένη περιοχή.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 1 υδροφόρα και 2 χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ και δύο ελικόπτερα.

Στο μεταξύ υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στην περιοχή Βάρδα Κυλλήνης, στα Τσουκαλέικα Μεσσηνίας και στα Κρητικά Κέρκυρας. Το τελευταίο 24ωρο η πυροσβεστική επενέβη συνολικά σε 167 δασικές και αστικές πυρκαγιές.

Για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, κατηγορίας κινδύνου 4 σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κορινθία και Αργολίδα.

Στη Σάμο εκκενώθηκαν ξενοδοχεία

Η φωτιά στο Πυθαγόρειο Σάμο, που ξέσπασε λίγο μετά τις 5 μμ του Σαββάτου, βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, αποτελούμενες από 38 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα -πρόκειται για τις δυνάμεις του νησιού. Συνδράμουν επίσης αρκετά εθελοντικά οχήματα και βυτιοφόρα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις δύο ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά έφθασε πολύ κοντά σε σπίτια και ξενοδοχειακές μονάδες χωρίς ευτυχώς, να υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τελικά εκκενώθηκαν τέσσερα ξενοδοχεία.

Οι πολίτες που απομακρύνθηκαν άμεσα από στεριά και θάλασσα, στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Πυθαγορείου όπου και παρέμειναν μέχρι να τακτοποιηθούν σε δωμάτια άλλων ξενοδοχείων.

Κατά την παραμονή τους προσφέρθηκε φαγητό και νερό με μέριμνα του Δήμου Σάμου και Αντιπεριφέρειας Σάμου.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Κύθηρα

Το δεύτερο πύρινο μέτωπο, βρίσκεται σε εξέλιξη στην Παλαιόπολη Κυθήρων. Σήμερα το πρωί, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν στην περιοχή. Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες. Επίσης, συνδράμουν μία υδροφόρα και δύο χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ και από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα. 

Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου σε περιοχή πάνω από την παραλία Καλαδί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί