Φοροδιαφυγή και «μαύρο» χρήμα: Tι αλλάζει από τον επόμενο μήνα στις καταγγελίες

Από τις 13 Σεπτεμβρίου του 2019 όλες οι καταγγελίες για υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος “μαύρου” χρήματος που θα φθάνουν στα γραφεία της ΑΑΔΕ θα αξιολογούνται το αργότερο εντός 10 ημερών από την ημερομηνία εισαγωγής τους.

Όπως προβλέπει η σχετική απόφαση της ΑΑΔΕ, οι καταγγελίες αυτές θα αξιολογούνται με κλίμακα βαθμολογίας από 0 έως και 3:

-Με μηδέν (0) αξιολογούνται οι άνευ ενδιαφέροντος,

-με 1 οι καταγγελίες με απλό ή μικρό ενδιαφέρον,

-με 2 οι υποθέσεις που χαρακτηρίζονται ενδιαφέρουσες και σημαντικές και

-με 3 οι υποθέσεις που απαιτούν «άμεση – ταχεία επέμβαση».

Ο έλεγχος 

Μέσα από τη λίστα των καταγγελιών θα επιλέγονται με κριτήρια point system, οι υποθέσεις για τις οποίες θα δρομολογηθεί ο άμεσος έλεγχος.

Εάν σε πληροφοριακό δελτίο διαλαμβάνονται περισσότερα του ενός εμπλεκόμενα πρόσωπα αυτά αποτυπώνονται στο αρχείο καταγραφής σε ισάριθμες γραμμές των αντίστοιχων ταυτοποιημένων προσώπων.

Για τεχνικούς λόγους, στην περίπτωση που σε ένα πληροφοριακό δελτίο υπάρχουν περισσότερα του ενός εμπλεκόμενα πρόσωπα θα πρέπει στο αρχείο καταγραφής να επαναλαμβάνονται οι πληροφορίες του Πληροφοριακού Δελτίου σε ισάριθμες γραμμές, μία για κάθε εμπλεκόμενο πρόσωπο.

Ως ταυτοποίηση για τις ανάγκες της παρούσας νοείται η ύπαρξη Α.Φ.Μ.

Επιπλέον, στο αρχείο καταγραφής θα αποτυπώνονται σε διακεκριμένες ισάριθμες γραμμές, πρόσωπα με ικανά προσδιοριστικά στοιχεία για την εύρεση Α.Φ.Μ. (ονοματεπώνυμο, επωνυμία, πατρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση, αριθ. ταυτότητας, κλπ.).

enikonomia.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί