Ρωσία: Ελεύθερος ο Ναβάλνι μετά από κράτηση 30 ημερών

Ελεύθερος μετά από τριάντα ημέρες στη φυλακή αφέθηκε για μια ακόμη φορά ο ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο Ναβάλνι που βγήκε από τη φυλακή χαμογελώντας και φάνηκε να είναι σε καλή φυσική κατάσταση, προέβλεψε ότι θα γίνουν στη χώρα μεγαλύτερες διαδηλώσεις.

«Τώρα βλέπουμε ότι τα ψέματα και η απάτη δεν τους αρκούν. Δεν είναι αρκετό γι’ αυτούς να απαγορεύουν τους υποψηφίους από τις εκλογές. Θέλουν σκόπιμα να συλλάβουν δεκάδες, να χτυπήσουν εκατοντάδες, να συντρίψουν οργανώσεις του Ταμείου Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι παρά τις αληθινές αυτές πράξεις εκφοβισμού και τρομοκρατίας που συμβαίνουν τώρα και παρά το γεγονός ότι τυχαίοι άνθρωποι συλλαμβάνονται, το κύμα των διαδηλώσεων θα συνεχίσει να αυξάνεται και αυτό το καθεστώς θα μετανιώσει γι’ αυτό που έχει κάνει»,σημείωσε ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης.

Ο Ναβάλνι, ένας εξέχων επικριτής του Κρεμλίνου, είχε φυλακισθεί με την κατηγορία ότι παραβίασε τη ρωσική νομοθεσία για τις διαδηλώσεις όταν κάλεσε τον κόσμο να διαδηλώσει στο κέντρο της Μόσχας κατά του αποκλεισμού υποψηφίων της αντιπολίτευσης από τις προσεχείς τοπικές εκλογές.

gr.euronews.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί