Μέσω του Facebook προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν για ασφαλή οδήγηση στην Κρήτη

Προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Κρήτης, σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται στο νησί, έχει ξεκινήσει στο Facebook.

Με τη συλλογική προσπάθεια πολιτών, δημιουργήθηκε η ομάδα Απαιτούμε Ασφαλές Οδικό Δίκτυο Για Την Κρήτη.

Σκοπός της ομάδας

Σύμφωνα με την περιγραφή της ομάδας, δημιουργήθηκε αυθόρμητα, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες, με σκοπό να συγκεντρωθούν όσες περισσότερες φωνές και να διεκδικήσουν ένα ασφαλές οδικό δίκτυο για την Κρήτη, ένα ασφαλές οδικό δίκτυο που θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Ένα ασφαλές οδικό δίκτυο εφάμιλλο με αυτό που έχει δημιουργηθεί (και πολύ καλώς δημιουργήθηκε) ήδη σε ολη την ηπειρωτική Ελλάδα.

Η Κρήτη, περιφέρεια με τον μεγαλύτερο αριθμό συγκεντρωσης επισκεπτών-τουριστών σε ολη τη χώρα διαθέτει ένα απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο τόσο σε μήκος από άκρη σε άκρη αλλά ακόμα περισσότερο στην ενδοχώρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δημιουργό της ομάδας, πρέπει να κοιτάξουμε τι κάνουμε εμείς ως οδηγοί. 
Αν παραβιάζουμε εμείς τον ΚΟΚ και τα όρια ταχύτητας; 
Αν παραχωρούμε προτεραιότητα στους πεζούς ;
Αν παραχωρούμε προτεραιότητα σε άλλους οδηγούς που θέλουν να στρίψουν έτσι ώστε να ελευθερώνεται και ο δρόμος για τους οδηγούς που ακολουθούν; 
“Εγώ προσωπικά μπορώ να πω ότι προσπαθώ για αυτό και ζητάω και από την πολιτεία να κάνει το χρέος της”, αναφέρει ο κ. Τριτσικάκης.
“Αν προσπαθούμε όλοι να κινούμαστε στους δρόμους σύμφωνα με τις επιταγές του πολιτισμού,να μην παρκάρουμε σε σημεία που ενοχλούν(πραγμα που έχω κάνει και ντρεπομαι για αυτό),να μην μιλάμε στο κινητό όταν οδηγαμε (πράγμα που έχω κάνει και ντρέπομαι και για αυτό)και γενικα να σεβόμαστε πρώτα τους άλλους και μετά τον εαυτό μας.
Νομίζω ότι μας αξιζει και ένα καλύτερο οδηγικό περιβάλλον με σωστούς δρόμους,ανισόπεδους κόμβους,διαχωριστικό διάζωμα,ελεύθερο από όρια ταχύτητας,με καλύτερης ποιότητας ασφαλτόστρωση οποτε και καλύτερη προσφρυση των ελαστικών σε φρενάρισμα.
Το δικαιούμαστε αφού σε ένα νησί με κοντά 1 εκατομμύριο μόνιμους κατοίκους και 4 εκατομμύρια επισκέπτες το καλοκαίρι είναι πρωτίστως ανάγκη”
, τονίζει ο κ. Τριτσικάκης.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί