Το φεστιβάλ Αναιρέσεις στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο

Το φεστιβάλ Αναιρέσεις πραγματοποιείται στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο.

Σε ανακοίνωση των οργανωτών αναφέρονται:

Οι Αναιρέσεις 2019 έρχονται με δύναμη και στο Ηράκλειο για ακόμα μια χρονιά, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη. Μπορεί οι εργασίες που πραγματοποιούνται στα πλαίσια της υποτιθέμενης “ανάπλασης” στο πάρκο Γεωργιάδη να μην έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, αυτό όμως δε θα μπορούσε να κρατήσει τις Αναιρέσεις μακριά απ το καθιερωμένο τους πλέον ραντεβού!

Συναυλίες, πολιτικές εκδηλώσεις, stand up comedy, προβολές και μια σειρά άλλες πολιτιστικές πρωτοβουλίες θα φιλοξενούνται στο χώρο του φεστιβάλ που φέτος μεταφέρεται στο Κομμένο Μπεντένι*. 

Το εγχείρημα των Αναιρέσεων επιδιώκει σταθερά την ενίσχυση κάθε ανατρεπτικής πολιτιστικής και πολιτικής έκφρασης, σε σύγκρουση με τη λογική της εμπορευματοποίησης και της θυσίας όλων στο βωμό του κέρδους. Την τέχνη που χειραφετεί και θρυμματίζει τον καθρέφτη της δυστοπίας που παρουσιάζεται ως κανονικότητα κόντρα στην τέχνη που καθησυχάζει, αποχαυνώνει και υποτάσσει.

Από τη σιωπή του σκοταδιού που έχουν χτίσει ερχόμαστε με δύναμη να σκορπίσουμε τις στάχτες του κόσμου που μας προβάλλουν ως μοναδική εναλλακτική. Δε θα συνηθίσουμε τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού μονόδρομου. Δε θα συνηθίσουμε την ύπαρξη της ακροδεξιάς, του εθνικισμού, του ρατσισμού και του εκφασισμού της κοινωνίας. Το “παραπροϊόν” της πάση θυσίας ανάπτυξης του καπιταλισμού, της προσέλκυσης επενδύσεων και της ανταγωνιστικότητας είναι η ισοπέδωση του πλανήτη και των ανθρώπων. Όλα αυτά την ώρα που η περιβόητη «έξοδος από τα μνημόνια και προς τις αγορές» δε σημαίνει παρά φτώχια, ζωή και εργασία λάστιχο, πόλεμο, φασισμό και μνημονιακές δεσμεύσεις ως το 2060.

Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε παλεύουμε για την αντεπίθεση των αγώνων και για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της κρίσης και του εργασιακού μεσαίωνα. Το φως στα ερείπια αυτού του κόσμου θα γίνουν οι κοινοί αγώνες των λαών σε κάθε πλευρά των συνόρων, ενάντια σε κυβερνήσεις, την ΕΕ των πολέμων και του αυταρχισμού, το ΝΑΤΟ και το κεφάλαιο.

Μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς! Σε έναν κόσμο χωρίς μνημόνια, χρέος, ΕΕ, ευρώ και αφεντικά. Για ν’ανοίξει ο δρόμος για την επανάσταση, την κατάργηση της αστικής εξουσίας και κυριαρχίας. Για μια σύγχρονη κομμουνιστική κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, αποξένωση, αλλοτρίωση!

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε μια τέτοια κατεύθυνση ρίχνουν όλες τους τις δυνάμεις.

Μέσα στη Σιωπή ερχόμαστε με Δύναμη!

Είμαστε το φως στα ερείπια ενός καμένου κόσμου.

*Οι Αναιρέσεις τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνταν στο χώρο του πάρκου Γεωργιάδη. Το πάρκο Γεωργιάδη αποτελεί μια από τις ελάχιστες “γωνιές” της πόλης μας που εργαζόμενοι και νεολαία μπορούν να βρουν καταφύγιο πρασίνου,αλλά και να κοινωνικοποιηθούν και να ζήσουν για λίγο μακριά και έξω από το εμπορευματικό πλαίσιο. Γι’αυτό και οι Αναιρέσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, βρέθηκαν στο πλευρό του κόσμου που έδωσε τη μάχη ενάντια στην αλλαγή της φύσης του χαρακτήρα του πάρκου Γεωργιάδη και θα είναι εκεί σε κάθε αγώνα υπεράσπισης και διεύρυνσης των δημόσιων χώρων και των χώρων πρασίνου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί