Τρίτος στον κόσμο ο Χανιώτης Παπαστάμος – Χάλκινο με πανελλήνιο ρεκόρ στη Βουδαπέστη

Ο Χανιώτης πρωταθλητής Απόστολος Παπαστάμος σήκωσε την Ελληνική σημαία ψηλά για ακόμα μία φορά, καθώς αναδείχθηκε χάλκινος Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 200μ μικτή ατομική στην κατηγορία των Εφήβων, στον απογευματινό τελικό της Τετάρτης.

Ο κολυμβητής του ΝΟΧ ήταν εξαιρετικός, αποδεικνύοντας το τεράστιο ταλέντο του, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, με επίδοση 1:59.62, πετυχαίνοντας νέο Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων. Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Αμερικανός Κάρσον Φόστερ με 1:58.46, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Καναδός Φίνλεϊ Νόξ (2ος) με 1:59.44.

Θυμίζουμε πως λίγες ώρες νωρίτερα ο διεθνής Χανιώτης πρωταθλητής είχε πετύχει στα προκριματικά 2:00.43, επίδοση που του έδωσε ως δεύτερος το πολύτιμο εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού του αγωνίσματος.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια τεράστια, ασύλληπτη, επιτυχία για τον Παπαστάμο και την ελληνική κολύμβηση, με τον Χανιώτη πρωταθλητή να στέλνει το μήνυμα για μια ακόμα φορά ότι το μέλλον του ανήκει.

Μάλιστα ο χρόνος του αποτελεί όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου ήδη έχει εξασφαλίσει την παρουσία του το επόμενο καλοκαίρι.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί