Στο λιμάνι της Λαμπεντούζα το Open Arms

Μετά από 19 ημέρες εν πλω το πλοίο διάσωσης με περίπου ογδόντα μετανάστες, ελλιμενίστηκε εντέλει στη Λαμπεντούζα και οι επιβαίνοντες σε αυτό άρχισαν να αποβιβάζονται. Το πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ ProActiva Open Arms καλωσόρισαν ακτιβιστές υπό τους ήχους του Bella ciao καθώς έμπαινε στο λιμάνι.

Το Open Arms έδεσε στο λιμάνι μερικές ώρες μετά την εισαγγελική διαταγή που προέβλεπε να αποβιβαστούν αμέσως οι μετανάστες που απέμεναν στο σκάφος μετά τη διάσωσή τους στη Μεσόγειο και το Open Arms να κατασχεθεί από τις ιταλικές αρχές.

Η απόφαση ελήφθη μετά από σύσκεψη στο λιμάνι στην οποία συμμετείχαν οι τοπικές αρχές και ο εισαγγελέας Λουίτζι Πατρονάτζο, ο οποίος επιβιβάστηκε στο πλοίο για να επιθεωρήσει την κατάσταση μαζί με ομάδα γιατρών.

Νωρίτερα, η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα έστελνε ένα πολεμικό πλοίο για να παραλάβει τους μετανάστες από το πλοίο, καθώς η Ρώμη απαγορεύει τον ελλιμενισμό σε ιταλικό λιμάνι.

Ωστόσο, η καθυστέρηση θα ήταν μεγάλη καθώς το σκάφος Audaz θα έπρεπε να ταξιδέψει για τρεις ημέρες έως τη Λαμπεντούζα για να παραλάβει τους διασωθέντες και στη συνέχεια να τους μεταφέρει στο λιμάνι της Πάλμα ντε Μαγιόρκα στις Βαλεαρίδες Nήσους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί