Περί των συνεργασιών και της δημοτικής εξουσίας στο Ηράκλειο ο λόγος

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι dimitrioy-giorgos.jpg

Του Γιώργου Δημητρίου*

Δημότες, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις, με την πάροδο 30 ημερών απο τις εκλογές διατύπωσαν τη γνώμη τους για την επανεκλογή του κ.Λαμπρινού ή για τη νέα ήττα του κ.Κουράκη.

Η  ερμηνεία του αποτελέσματος ήταν ανάλογη της πολιτικής συγκρότησης και της επιθυμίας του κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Θα μπορούσαμε, με μία αυθαίρετη ίσως εκτίμηση,να ομαδοποιήσουμε αυτές τις χιλιάδες ερμηνείες και να υποθέσουμε ότι η πλειοψηφούσα αντίληψη που διαμορφώθηκε στην κοινή γνώμη μέσα απο την αρθρογραφία είναι η εξής.<<Οι δημότες του Ηρακλείου,ενώ ψήφισαν τον κ.Λαμπρινό για καταλληλότερο Δήμαρχο, εκτίμησαν με την ψήφο τους ότι οι συνεργάτες του κ.Λαμπρινού δεν ανταπεξήλθαν στις ανάγκες της εποχής, και για αυτό το λόγο έδωσαν μικρότερο αριθμό δημοτικών συμβούλων στον κ.Λαμπρινό>>.

Εάν δεχτούμε ότι  αυτή είναι η κρατούσα ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος, τότε επίσης ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας έχει το δικαίωμα να το διαβάσει ακριβώς ανάποδα. <<Οι συνεργάτες του κ.Κουράκη ανταπεξήλθαν στις ανάγκες της εποχής, όμως ο κ.Κουράκης κρίθηκε ως λιγότερο κατάλληλος για Δήμαρχος Ηρακλείου>>.

Κατά τη γνώμη μου,σε ένα βαθμό,ισχύουν και τα δύο εκλογικά συμπεράσματα των αρθρογράφων και των σχολιαστών.

Με δεδομένο ότι το σύστημα είναι Δημαρχοκεντρικό, το <<ανάποδο>> συμπέρασμα συγκεντρώνει ισχυρότερα επιχειρήματα να είναι το κυρίαρχο μήνυμα αυτών των εκλογών.

Η άποψή μου για τον κ.Λαμπρινό είναι εξαιρετική, είναι μία προσωπικότητα που κοσμεί με την παρουσία του την Πόλη του Ηρακλείου.

Ευγενής και αξιοπρεπής σε όλη του τη διαδρομή,χωρίς αυτό να μειώνει την αξία των άλλων υποψηφίων.

Τώρα η πρόκληση  είναι στην πλευρά του κ.Κουράκη,ο οποίος θαπρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να είναι συνεργάσιμος ακόμη και αν δεν έχει καρέκλα εξουσίας.(Ο ίδιος κατηγορούσε τον κ.Ασλάνη για αυτό)

Δεν το έκανε την προηγούμενη 5ετία,καλείται αυτή τη φορά να πείσει ότι διαθέτει το ανάλογο πολιτικό θάρρος που αρμόζει στη νέα εποχή,αλλά και τις συνέργειες που απαιτεί το συμφέρον της πόλης.

Απο τον κ.Λαμπρινό περιμένω να κρατήσει όλες τις Αντιδημαρχίες στην παράταξη του,δεν έχει διαφορετική εντολή  απο το εκλογικό σώμα το οποίο υπέδειξε με την ψήφο του ότι την εκτελεστική εξουσία του Δήμου θέλει να την ασκήσει ο εκλεγμένος Δήμαρχος.

Το Δημοτικό συμβούλιο είναι ο θεσμός μέσα στον οποίο θα πρέπει να συνεργαζονται οι παρατάξεις για το συμφέρον της πόλης.

Εχω μια ελπίδα ότι θα υπάρξει εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων στηριζόμενοςκαι στην παρουσία του κ.Κουκιαδάκη στο Δημοτικό συμβούλιο.

*Ο Γιώργος Δημητρίου είναι πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ηρακλείου, Σπουδές σε Οικονομία & Διοίκηση, master MBA Staffordshire University U.K

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί