Το μητσοτακικό κράτος, παρέα με τους ΕΠΕΝίτες, κατεδαφίζει…

Παρά τις επίμονες διαβεβαιώσεις περί συνέχειας του κράτους, η κυβέρνηση πράττει και κινείται με πυξίδα το δόγμα Βορίδη. Μέσα σε έναν μήνα πάγωσε και ξήλωσε κομβικές πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης, δίνοντας την εντύπωση ότι μοναδικός σκοπός των νέων «ενοίκων» της εκτελεστικής εξουσίας είναι η διαγραφή του πρόσφατου κυβερνητικού παρελθόντος από τη συλλογική μνήμη. 

Κι αν ο Οργουελ είχε προβλέψει προ πολλού τις μεθόδους επιβολής μαζικής λήθης, ο Μάκης Βορίδης μόλις έναν χρόνο πριν διατύπωνε τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς για να μην ξαναβρεθεί στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της. Ο Κυρ. Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές» ήταν οι προτροπές του άλλοτε επενίτη και σημερινού υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης προς τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μία ημέρα μετά την έξοδο της χώρας από τη μνημονιακή επιτροπεία. Απ’ ό,τι φαίνεται, οι συμβουλές εισακούστηκαν…

Όπως αναφέρουν η Σοφία Αναστασίου και ο Άγγελος Προβολισιάνος στο Documentonews.gr, οι παρεμβάσεις εξαΰλωσης εγκυκλίων, διαγωνισμών και εμβληματικών νομοθετημάτων της προηγούμενης κυβέρνησης διαπερνούν όλα τα κρίσιμα πεδία άσκησης πολιτικής. Συρρίκνωση δικαιωμάτων, αποψίλωση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων στην παιδεία, περιστολή εργασιακών δικαιωμάτων που ενισχύθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, πλήρης έλεγχος της δημόσιας διοίκησης με φωτογραφικές και αντισυνταγματικές καρατομήσεις αλλά και ματαίωση διαγωνισμών για τη δρομολόγηση ικανοποίησης πάγιων και δίκαιων αιτημάτων που αφορούν χιλιάδες πολίτες συμπυκνώνουν σε λίγες γραμμές τον ένα μήνα και κάτι εφαρμοσμένης πολιτικής Μητσοτάκη.

Τελευταίο, με την έννοια του πιο πρόσφατου αλλά όχι του έσχατου στις πολιτικές τους κινήσεις, η κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με την απαγόρευση, στην πραγματικότητα, της πρόσβασης σε ανέργους αλλά και σε αλλοδαπούς (τους μετανάστες αφορά η αναφορά…)

Δείτε: Ο Ανδρέας Ξανθός «αδειάζει» τον Β. Κικίλια για την είσπραξη νοσηλίων από αλλοδαπούς

Ας θυμηθούμε, με βάση τα στοιχεία που παραθέτει το Documento:

Έξυπνη στάθμευση ήταν και πάει

Στο παρά ένα, καθώς είχε μπει στην τελική ευθεία για υλοποίηση, ματαιώθηκε το καινοτόμο έργο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την έξυπνη στάθμευση. Το έργο θα έδινε διέξοδο σε χιλιάδες πολίτες διάφορων δήμων και ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα που βασανίζονται καθημερινά από την κυκλοφοριακή συμφόρηση, προστατεύοντας παράλληλα τις θέσεις πάρκινγκ των αναπήρων και δίνοντας έξτρα έσοδα σε πολλούς δήμους που είχαν ήδη εκπονήσει τις σχετικές μελέτες. Ο νέος υπουργός, της Ψηφιακής Διακυβέρνησης πλέον, Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ αρχικά παρέτεινε τη διαδικασία του διαγωνισμού, στις 2 Αυγούστου, με τη δικαιολογία ότι «έχουν μεταβληθεί οι επιχειρησιακές ανάγκες και ο σχεδιασμός του υπουργείου και προκύπτει η ανάγκη επανεξέτασης των τεχνικών και οικονομικών παραμέτρων της διακήρυξης», ματαίωσε τον επίμαχο διεθνή ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό με τίτλο «Διαμόρφωση στρατηγικής για τις έξυπνες πόλεις και υλοποίηση εθνικού συστήματος διαχείρισης στάθμευσης», με σκοπό την επαναπροκήρυξή του.

Επρόκειτο για έργο που σχεδιαζόταν για έναν χρόνο (τον Δεκέμβριο του 2018 βγήκε σε δημόσια διαβούλευση και ο διαγωνισμός βγήκε στον αέρα στις 27/4), στο πλαίσιο της ψηφιακής αναβάθμισης των πόλεων ώστε να γίνουν προσβάσιμες και φιλικές σε όλους και φυσικά στα άτομα με αναπηρία, καθώς η καλή λειτουργία των συστημάτων ελεγχόμενης στάθμευσης αποτελεί σημαντική παράμετρο που καθορίζει την ποιότητα ζωής στις σύγχρονες πόλεις. Το σύστημα «έξυπνης» ελεγχόμενης στάθμευσης θα υποστηριζόταν από εφαρμογές που θα ενημέρωναν τους οδηγούς σε πραγματικό χρόνο για τις κενές θέσεις και θα τους κατηύθυναν σε αυτές. Παράλληλα θα περιλάμβανε ειδικές προδιαγραφές ώστε να προφυλάσσονταν οι θέσεις των μόνιμων κατοίκων αλλά και των ευάλωτων χρηστών, όπως είναι τα άτομα μειωμένης κινητικότητας, για τα οποία το σύστημα θα φρόντιζε για τη διασφάλιση της διαθεσιμότητας των θέσεών τους µε ειδικούς αισθητήρες. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα έδινε τη δυνατότητα καταχώρησης και διαχείρισης των ειδικών ομάδων χρηστών (μόνιμοι κάτοικοι περιοχής, ΑµεΑ, δικαιούχοι ειδικών τιμολογίων κ.λπ.). Η επιτήρηση των ειδικών θέσεων αλλά και όσων απευθύνονται σε μόνιμους κατοίκους θα γινόταν µε συσκευή ελέγχου. Ο έλεγχος θα γινόταν αυτόματα, θα ενημερωνόταν η δημοτική αστυνομία και οι παραβάσεις θα προβάλλονταν σε ψηφιακό χάρτη.

Εύλογα λοιπόν ανακύπτουν μια σειρά από ερωτήματα από τη ματαίωση του έργου, όπως:

1. Θα αλλάξουν οι τεχνικές προδιαγραφές;

2. Ενοχλούν μήπως τα σχήματα που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον;

3. Θα προλάβουν το άνοιγμα των νέων σταθμών μετρό;

4. Πόσα χρήματα θα χάσουν οι δήμοι;

Πρόκειται για νέα μορφή ψηφιακού συγκεντρωτισμού που έχει σκοπό να ελέγξει από κάθε πλευρά την υλοποίηση των ψηφιακών έργων;

Ο τότε γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης, που είχε τρέξει το έργο, δήλωσε στο Documento: «H πρώτη ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη δημιουργία εθνικού συστήματος έξυπνης στάθμευσης ακυρώθηκε με απόφαση της νέας κυβέρνησης. Ενα έργο καλοσχεδιασμένο, ώριμο, που θα τίθετο άμεσα στην υπηρεσία του δημότη, του επισκέπτη, του επαγγελματία, των ΑμεΑ. Ευτυχώς την ίδια τύχη δεν είχε το ηλεκτρονικό εισιτήριο για τον ΟΑΣΘ. Το συγκεντρωτικό – επιτελικό ψηφιακό κράτος προκαλεί προβληματισμό».

Ο διαγωνισμός για τις ταυτότητες

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ακυρώνοντας τον διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της πρώην ΥΠΡΟΠΟ Ολγας Γεροβασίλη, η οποία σε ανακοίνωσή της διερωτήθηκε τι κρύβεται πίσω από αυτήν τη ματαίωση.

«Στις 18 Απριλίου 2019 το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ξεκίνησε τη διαγωνιστική διαδικασία –με την αποστολή προσκλήσεων ενδιαφέροντος σε μεγάλο αριθμό ειδικευμένων φορέων– για τη δημιουργία νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ) με σκοπό την έκδοση των νέων Δελτίων Ταυτότητας αλλά και όλων των εγγράφων ασφαλείας» σημείωνε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθετε ότι με τη δημιουργία του νέου ΟΠΣΕΑ οι νέες ταυτότητες και τα άλλα έγραφα ασφαλείας θα ακολουθούσαν πλήρως τις σχετικές συστάσεις του ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας) και των ευρωπαϊκών κανονισμών.

«Ενώ η διαδικασία προχωρούσε κανονικά, με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή ειδικευμένων φορέων, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε τη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, προκειμένου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν και αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, δυνατότητα που είχε ήδη προβλεφθεί στον διαγωνισμό που ματαιώθηκε! Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την ματαίωση;» κατέληγε με νόημα η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον «πάγο» Πατρών – Πύργου και ΒΟΑΚ

Χειρόφρενο όμως μπήκε από την κυβέρνηση και σε διαγωνισμούς που αφορούν τη βελτίωση του οδικού δικτύου της χώρας και δη για δρόμους-καρμανιόλες που έχουν επιβάλει «φόρο αίματος». Προς ματαίωση είναι οι διαγωνισμοί που αφορούσαν τον οδικό άξονα Πατρών – Πύργου και τον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), με τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα, να ψέγει την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την πολιτική των μεγάλων εκπτώσεων και κατατμήσεων των έργων.

Δείτε: Οι υποκριτές της ΝΔ: Τα ψεύτικα δάκρυα για τα θύματα στον ΒΟΑΚ, ενώ ακυρώνουν τους διαγωνισμούς

Πάμε σε αναβολή των διαγωνισμών για τον ΒΟΑΚ!

Τινάζουν στον αέρα τις διαδικασίες για τον ΒΟΑΚ!- Στις καλένδες και πάλι από τη ΝΔ το έργο!

Κλείνουν το μάτι στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων

Την ίδια τύχη είχε και ο διεθνής διαγωνισμός για την κατεδάφιση αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και δασικές εκτάσεις της Αττικής, συνολικού ύψους μισού δισ. ευρώ. Η σχετική απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη απέρριψε στο στάδιο της αποσφράγισης των φακέλων και της τεχνικής προσφοράς τη συμμετοχή της μίας και μοναδικής εταιρείας που υπέβαλε προσφορά στον ανοιχτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό. Πρόσχημα για την ακύρωση του διαγωνισμού ήταν η εκδήλωση ενδιαφέροντος από μία και μόνο εταιρεία. «Ματαιώνεται η διαδικασία του διαγωνισμού, διότι απέβη άγονη, λόγω απόρριψης της ως άνω προσφοράς και λόγω μη υποβολής άλλων προσφορών» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην απόφαση. Να σημειωθεί ότι με βουλευτική τροπολογία του ταραχοποιού στοιχείου της ΔΑΠ κατά τα φοιτητικά του χρόνια αλλά και ένθερμου υποστηρικτή της κατάργησης του ασύλου Κώστα Κατσαφάδου αναστάλθηκαν οι κατεδαφίσεις αυθαίρετων εγκαταστάσεων αναψυχής ή τουρισμού μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Δόγμα του σοκ στα εργασιακά

Με τροπολογία από τα… παράθυρα, που κατατέθηκε λίγα λεπτά προτού τεθεί προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο που καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο και την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση, το υπουργείο Εργασίας απέδειξε ότι ΣΕΒεται τις απαιτήσεις των εργοδοτών και κυρίως των κοινωνικών τάξεων που με κόπο και ιδρώτα συνέβαλαν να αναδειχτεί η ΝΔ αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ετσι, με τρόπο που προκάλεσε την μήνιν σύσσωμης της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση κατάργησε την προστασία των εργαζομένων σε καθεστώς εργολαβίας και υπεργολαβίας, ενώ ήρε την αιτιολόγηση των απολύσεων, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα του ΣΕΒ. Αξιοσημείωτο είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου τηρεί σιγή ιχθύος για την προσφυγή του ΣΕΒ στο ΣτΕ κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού ως προς το σκέλος των τριετιών, πράξη που συντελέστηκε ενόσω ο σημερινός υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Ακης Σκέρτσος διατελούσε γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχάνων.

Στο απόσπασμα η παιδεία…

Η κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου με την κοινοβουλευτική διαδικασία του επείγοντος δεν καθρεφτίζει μόνο την εμμονή της κυβέρνησης στο δόγμα «νόμος και τάξη», αλλά και τον αυταρχικό τρόπο απάλειψης κεκτημένων που κερδήθηκαν με αίμα και έχουν συγκεκριμένο ιστορικό και κινηματικό φορτίο. Η σχετική συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής διεξάχθηκε χωρίς ουσιαστική εκπροσώπηση της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς ο πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων αποφάσισε να δώσει το… καλό παράδειγμα στην κυβέρνηση διά της απροειδοποίητης απουσίας του. Στο ίδιο σχέδιο νόμου που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία προβλεπόταν και η κατάργηση της υπό σύσταση Νομικής Πατρών, γεγονός που προκάλεσε δριμεία κριτική από τους φορείς που κλήθηκαν στη Βουλή προκειμένου να προβάλουν τις ενστάσεις τους κατά της απόφασης της υπουργού Παιδείας.

Και οι μαθητές ΕΠΑΛ

Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε –με σκεπτικό που προκάλεσε θυμηδία– να αναστείλει τα διετή προγράμματα των ΑΕΙ για 1.500 μαθητές των ΕΠΑΛ. Μάλιστα, για την πρώτη φάση υλοποίησης του προγράμματος είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον έντεκα πανεπιστήμια με περίπου 70 διετή προγράμματα σε αντίστοιχες ειδικότητες στις 13 περιφέρειες της χώρας. Οι 1.500 απόφοιτοι των ΕΠΑΛ μπορούσαν να εγγραφούν στα διετή προγράμματα δωρεάν, χωρίς εξετάσεις, με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου ή τον βαθμό του πτυχίου ειδικότητας του ΕΠΑΛ, ενώ υπήρχε πρόβλεψη συνυπολογισμού κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων.

Μαζί με την ανακοίνωση για την αναστολή των διετών προγραμμάτων σε ΑΕΙ για μαθητές ΕΠΑΛ η Νίκη Κεραμέως ενημέρωσε για την ακύρωση του προγράμματος εκπαίδευσης στη ναυπηγοεπισκευή, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης είχε εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το υπουργείο Παιδείας, ενώ η πρακτική άσκηση θα καλυπτόταν από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Οπως έγινε εμφανές, ανικανοποίητο θα μείνει το αίτημα για οργανωμένη και συστηματική εκπαίδευση στον συγκεκριμένο κλάδο. Το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «δυσάρεστη εξέλιξη», η οποία «ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σαν έτοιμη από καιρό, προχωρά στην απόσυρση της ποιοτικής και αναβαθμισμένης δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης προς όφελος της ιδιωτικής».

Τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους έχοντες

Επόμενο νομοθετικό βήμα της Ν. Κεραμέως, όπως έχει προαναγγείλει η ίδια, αναμένεται να είναι η κατάργηση «πράσινων» και «κόκκινων» σχολών, γεγονός που σημαίνει αυτομάτως κατάργηση της ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ. «Διαφωνούμε με την κατηγοριοποίηση των σχολών και το ότι βάζουμε τους φοιτητές να μαντέψουν οι μαθητές πώς θα μπουν σε σχολές που δεν χρειάζονται εξετάσεις» δήλωσε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η υπουργός, ενώ έχει ήδη προϊδεάσει για την επαναφορά του καθεστώτος Μαριέττας Γιαννάκου με την επαναθέσπιση βαθμολογικού πλαφόν εισόδου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η (αντι)μεταρρύθμιση αυτή θα επιφέρει (όπως είχε συμβεί και επί ημερών Μ. Γιαννάκου στο υπουργείο Παιδείας) μείωση των εισακτέων στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Το γεγονός αυτό εξυπηρετεί τους εξής δύο σκοπούς: υποβαθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση και δημιουργεί φτηνά εργατικά χέρια. Πέρα από την άνοδο των βάσεων, η μείωση των εισακτέων θα δημιουργήσει σχολές χωρίς φοιτητές, γεγονός που θα οδηγήσει σε λουκέτα των σχολών που πλεονάζουν. Δεκάδες καθηγητές θα βρεθούν άνεργοι, ενώ όσα παιδιά δεν καταφέρουν να περάσουν το βαθμολογικό πλαφόν θα οδηγηθούν στην κολεγιακή εκπαίδευση ή θα μετατραπούν αυτομάτως σε ανειδίκευτους εργάτες.

Οι… νεοτερισμοί της Ν. Κεραμέως στην παιδεία αφορούν τον αναβαθμισμένο ρόλο των «ιεροδιδασκάλων» στη δημόσια εκπαίδευση, γεγονός που αποτέλεσε προπομπό για το «ξήλωμα» του κοινού ανακοινωθέντος της προηγούμενης κυβέρνησης και του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για τους διακριτούς ρόλους εκκλησίας – κράτους και την αξιοποίηση της περιουσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Καταστολή δικαιωμάτων

Μία από τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης ήταν η μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Εργασίας, λες και η ισότητα αντρών – γυναικών αντανακλάται μόνο σε μισθολογικό επίπεδο. Ακολούθησε η υπαγωγή του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λες και η ιδιότητα του μετανάστη ή του πρόσφυγα είναι εγγενώς εγκληματικές. Εξού και η κατάργηση εγκυκλίου του υπουργείου Εργασίας η οποία προέβλεπε την απόδοση ΑΜΚΑ σε μετανάστες, πρόσφυγες και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Στο ίδιο μοτίβο, οι φυλακές της χώρας πέρασαν υπό την επίβλεψη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χωρίς κανένα στέλεχος της συμπολίτευσης να μπορεί να δώσει πειστική απάντηση για το αν αυτός που καταστέλλει μπορεί ταυτοχρόνως και να σωφρονίζει. Με βάση τα προαναφερθέντα, λογικό παρεπόμενο ήταν η αναστολή της ποινής της κοινωφελούς εργασίας και η αντικατάστασή της με χρηματική ποινή, έτσι ώστε μετά την παιδεία να έχουμε και Δικαιοσύνη για τους έχοντες.

Εν ονόματι του μητσοτακικού κράτους

Με το λεγόμενο διυπουργικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση «ξήλωσε» την (ανεφάρμοστη) απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφαιρώντας παράλληλα τον αποφασιστικό ρόλο και λόγο που είχαν κερδίσει οι κοινοτάρχες για μικρά μεν, ζωτικής σημασίας δε έργα υποδομών. Στο ίδιο σχέδιο νόμου προβλεπόταν η φωτογραφική και αντισυνταγματική καρατόμηση της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, με την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής να επισφραγίζει με την έκθεσή της την παραβίαση του Κοινοτικού Δικαίου. Είχε προηγηθεί, μέσω του «επιτελικού κράτους», η καθαίρεση της Μαρία Παπασπύρου από τη θέση της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, εξαιτίας της σύστασης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, με την αξιωματική αντιπολίτευση να τη χαρακτηρίζει «πλυντήριο σκανδάλων» λόγω της κατάργησης της αυτοτέλειας ελεγκτικών αρχών που επιφέρει.

«Καταργούν το ΑΣΕΠ»

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του Γιάννη Ραγκούση περί κατάργησης του ΑΣΕΠ λόγω τροπολογίας που αφορούσε την πρόσληψη 50 υπαλλήλων ορισμένου χρόνου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση «έκτακτων ή απρόβλεπτων κινδύνων», κατά παρέκκλιση –σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ– της νόμιμης διαδικασίας.

«Ανοιξαν την κερκόπορτα, καταργούν το ΑΣΕΠ» σημείωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Γ. Ραγκούσης, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή κυβερνητική τροπολογία-όνειδος». «Με την έγκριση Μητσοτάκη, την άθλια τροπολογία υπογράφουν οι Βορίδης, Σταϊκούρας και Θεοδωρικάκος οι οποίοι θα περάσουν στην ελληνική πολιτική ιστορία ως εκείνοι που κατέστρεψαν μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις κατά του πελατειακού και κομματικού κράτους»κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί