Παρουσιάζεται ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου σε σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Μουδατσάκη

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Το θέατρο των Vivi σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου παρουσιάζει τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου στο επετειακό έτος για το ομώνυμο έργο.

Ο Ερωτόκριτος -ιπποτικό μυθιστόρημα “Ποταμός” φέρνει στο προσκήνιο τον μεγάλο έρωτα της Αρετούσας με τον Ερωτόκριτο και την δοκιμασία που υφίσταται ο ίδιος ο έρωτας με αφετηριακό αίτιο τα φεουδαλικά ιδεώδη και τον συνεπή αποκλεισμό της λαϊκής τάξης από την εξουσία. Ο Ερωτόκριτος καταμάχεται αυτόν τον αποκλεισμό και αναδείχνει το μέγεθος του ως γνήσιος-ιππότης πολεμιστής.

Το ίδιο και η Αρετούσα που ενσαρκώνει την επανάσταση της νέας που θραύει τα στεγανά της εξουσίας και προβάλει το ίνδαλμα του νέου ανθρώπου, όπως αυτός αναδύεται αλώβητος μέσα από το σκότος του μεσαίωνα.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Αυγούστου στις 9 μ.μ στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου.

Σκηνοθεσία-Κοστούμια: Τηλέμαχος Μουδατσάκης
Βοηθός σκηνοθέτη:Δόμνα Σερασίδη
Σκηνικό: Νίκος Καλαθάκης
Μουσική: Χάρης Σουλτάτος, Γιώργος Στεφανάκης
Επιμέλεια τρέιλερ παράστασης :Μάνος Μπατζόλης
Φωτογραφίες:Μάνος Πολιτάκης

Ερμηνεύουν: Νίκος Ανδριγιαννάκης,Μάνος Αυγουστάκης,Πάνος Ιωαννίδης,Ροδούλα Κρανιωτάκη, Κωνσταντίνος Μεταξάκης, Ράνια Πλατάκη, Βαρδής Σαμαριτάκης, Γιάννης Σουλακιώτης, Χάρης Σουλτάτος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί