Σάλος στα βρετανικά ΜΜΕ για την αποφυλάκιση του «δράκου» της Κέρκυρας

Την κατακραυγή των βρετανικών ΜΜΕ έχει προκαλέσει η αποφυλάκιση τουκατά συρροή βιαστή τουριστριών από τη Βρετανία στην Κέρκυρα. 

Ο Δημήτρης Ασπιώτης είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον 6 γυναίκες, τις οποίες είχε παρασύρει -υπό την απειλή μαχαιριού σε δάσος- όπου τις βίασε. Ο δράκος της Κέρκυρας, που είχε καταδικαστεί σε 52 χρόνια κάθειρξη, αφέθηκε ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης την πρώτη ημέρα κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από το νησί.

Όπως γράφουν η Express και η Sun, ο Δημήτρης Ασπιώτης, τον οποίο χαρακτηρίζουν «τέρας»  το 2012 καταδικάστηκε στη μεγαλύτερη ποινή που είχε επιβληθεί μέχρι τότε σε βιαστή. Είχε συλληφθεί και καταδικαστεί και το 2007 για βιασμούς 3 γυναικών, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος το 2010 και μέσα σε λίγες εβδομάδες είχε πραγματοποιήσει νέες επιθέσεις.

«Μου μιλούσε ήρεμα και μετά με βίαζε. Συνολικά με βίασε έξι φορές. Μου έλεγε με σπαστά Αγγλικά “δεν είναι και τόσο φοβερό, δεν είμαι κακός άνθρωπος, αν δεν αντιστέκεσαι θα είναι καλύτερα”» κατέθεσε τότε ένα από τα θύματά του από το Λάνκασαϊρ, αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Στο δικαστήριο είχε καταθέσει ότι βίαζε γυναίκες «γιατί καμία δεν τον ήθελε επειδή ήταν φτωχός» και επομένως «δεν είχε άλλη επιλογή» από το να βιάσει και να κλέψει «για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες».

Tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί