Εξαιτίας των… αντικριστών σε γάμο το ένα πύρινο μέτωπο στην Κρήτη

Δεν το χωράει ο νους αυτό που συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στα Λευκόγεια και το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά που άφησε πίσω της 190 καμένα στρέμματα γης.

Δείτε: Κρήτη: Σε εξέλιξη νέα πυρκαγιά – Επί ποδός η πυροσβεστική

Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν στην Κρήτη

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαπιστωθεί, η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα ξωκλήσι στην περιοχή των Λευκογείων, όπου γινόταν ένας γάμος. Παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν απαγορευτικές – σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη έπνεαν άνεμοι ως και 11 μποφόρ -, οι διοργανωτές δεν δίστασαν να στήσουν κάρβουνα και φωτιά και να ψήσουν αντικριστά.

Οι άνεμοι παρέσυραν και τα κάρβουνα και τα αντικριστά, η φωτιά εκδηλώθηκε πολύ γρήγορα, καπνοί «έπνιξαν» την περιοχή, ενώ δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι κινδύνευσαν και οι καλεσμένοι του γάμου που έπρεπε γρήγορα να απομακρυνθούν.

Ενδεικτικό των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, όπως ανέφερε στο GOODnet ο κ. Λαγουδάκης, ήταν το γεγονός ότι το ελικόπτερο Ericson δήλωσε αδυναμία να επιχειρήσει, πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά! Το συγκεκριμένο ελικόπτερο μπορεί να επιχειρήσει με ανέμους ως και 8 ή 9 μποφόρ, σε αντίθεση με το ελικόπτερο Μ8, του οποίου ο κάδος «δεν υπακούει» σε συνθήκες πολύ δυνατών ανέμων.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε αργά το βράδυ, από τις επίγειες δυνάμεις και τη συνδρομή των εθελοντών του δήμου Αγίου Βασιλείου, αλλά και των μέσων που διέθεσε ο δήμος. Μάλιστα, ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης, μιλώντας στο GOODnet, εξήρε τη συμβολή των εθελοντών, «που είναι άξια συγχαρητηρίων, καθώς και του αρμόδιου υπεύθυνου πολιτικής προστασίας του Βαγγέλη Καπετανάκη». Ο κ. Ταταράκης ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για την υπερπροσπάθεια τους, καθώς και τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Κρήτη Νίκο Λαγουδάκη, που μετέβη άμεσα στην περιοχή.

Οι υπαίτιοι έχουν ταυτοποιηθεί και πρόκειται να κινηθούν οι προβλεπόμενες νομικές ενέργειες.

goodnet.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί