Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστογραφίας στην Πρασσά

Συνολικά εξετάστηκαν 28 κυρίες σε δύο ημέρες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστογραφίας από την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Οικολογικό Σύλλογο Οικισμού Πρασσάς.

     Λόγω της μεγάλης προσέλευσης και ζήτησης, οι εξετάσεις διενεργήθηκαν δύο ημέρες, στις 5 και 19 Αυγούστου αντίστοιχα και συνολικά εξετάστηκαν είκοσι οκτώ κυρίες από Πρασσά, Καλλιθέα και Καρτερό. 

«Πρόκειται για ένα γεγονός που μας γεμίζει χαρά, γιατί, εκτός του προφανούς αποτελέσματος που είναι η πρόληψη, μεταδίδει και το αισιόδοξο μήνυμα ότι πέντε λεπτά από το χρόνο μας αρκούν για να σωθεί μια ζωή. Γιατί “είναι στο χέρι μου”, όπως εύστοχα αναγράφεται στην καμπάνια της Περιφέρειας Κρήτης.

   Ευχαριστούμε πολύ όλες τις κυρίες για την προσέλευσή τους, στις οποίες ευχόμαστε ολόψυχα καλά αποτελέσματα. 

   Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και Ιατρό κ. Γεώργιο Πιτσούλη, τον Διευθυντή Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ,  Αν. Προϊστάμενο Τμ. Προληπτικής Ιατρικής, της Διεύθυνσης Υγείας Περιφέρειας Κρήτης και Ιατρό κ. Εμμανουήλ Λουμπούνη, τον Τεχνολόγο και Χειριστή Ιατρικών Μηχανημάτων κ. Γεώργιο Νταγιαντά, τον Τεχνολόγο – Μηχανολόγο κ. Εμμανουήλ Καρουζάκη και τον οδηγό της μονάδας κ. Νικόλαο Χουρδάκη, των οποίων η συμβολή και η παρουσία ήταν καθοριστικές για την επιτυχή υλοποίηση της δράσης. Τέλος, ευχαριστούμε το μέλος του συλλόγου κα. Ελένη Χαρωνίτη για την πολύτιμη εθελοντική βοήθειά της στις εγγραφές και τις δύο ημέρες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Δ. Σ. του Πολιτιστικού και Οικολογικού Συλλόγου Οικισμού Πρασσάς.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί