Ζήτησε βοήθεια και μετά βρέθηκε νεκρή στο λιμάνι του Ηρακλείου- Νέα έρευνα για το θάνατο 54χρονης

Ο φάκελος ενός περίεργου θανάτου πριν από 10,5 χρόνια στο λιμάνι του Ηρακλείου, που αρχικά είχε θεωρηθεί ως δυστύχημα, άνοιξε και πάλι με απόφαση της εισαγγελίας Ηρακλείου, καθώς η οικογένειά του θύματος έχει συγκεντρώσει στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για δολοφονία.

Η Jean Hanlon την εποχή που ζούσε στο Ηράκλειο

Πρόκειται για την περίφημη υπόθεση του θανάτου της 54χρονης τότε Τζιν Χάνλον (Jean Hanlon) από τη Μεγάλη Βρετανία, που όλα αυτά τα χρόνια πήρε ακόμα και πολιτικές διαστάσεις, καθώς εκπρόσωποι της βρετανικής κυβέρνησης έχουν κατά καιρούς ζητήσει το άνοιγμα του φακέλου.

Ο ένας από τους γιους της Jean Hanlon, ηθοποιός Michael Porter, που θα βρεθεί στο Ηράκλειο στα τέλη Αυγούστου για να παρουσιάσει τα στοιχεία που ισχυροποιούν την άποψη της οικογένειας περί δολοφονίας

Μάλιστα στα τέλη Αυγούστου ο ένας από τους τρεις γιους της άτυχης 54χρονης, που ζούσε μόνιμα στις Γούβες, ο ηθοποιός Μάικλ Πόρτερ, αυτός που περισσότερο “κυνήγησε” την υπόθεση, θα βρίσκεται στο Ηράκλειο προκειμένου να παρουσιάσει τα στοιχεία στην εισαγγελία αλλά και δημόσια, με συνέντευξη Τύπου. Ο γιος της Χάνλον, όπως γράφουν βρετανικές εφημερίδες, θα συναντηθεί και με τον στενό φίλο της μητέρας του, όσο ζούσε στο Ηράκλειο, τον Βέλγο, Peter Verschueren, τον τελευταίο άνθρωπο που μίλησε μαζί της και δέχτηκε από την ίδια ένα sms με την οποία ζητούσε βοήθεια, λίγο πριν βρεθεί νεκρή. Μάλιστα ο Peter Verschueren, ο οποίος ζει και σήμερα στην περιοχή του Ηρακλείου, στην αρχική φάση των ερευνών είχε ελεγχθεί για το ενδεχόμενο να είχε σχέση με την υπόθεση.

Ο Peter Verschueren σε φωτογραφία του Γιώργου Γεωργουδάκη, που δημοσιεύει σήμερα στην ηλεκτρονική της έκδοση η βρετανική Daily Record

Πλέον ο γιος της 54χρονης τότε γυναίκας, θέλει να συναντηθεί μαζί του ώστε να μάθει τι συνέβαινε εκείνο το διάστημα στη μητέρα του.

Η γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 12 Μαρτίου 2009, και αρχικά, και με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατός της θεωρήθηκε ότι προκλήθηκε από τυχαίο γεγονός. Ότι γλίστρησε κι έπεσε. Λίγο αργότερα όμως, και υπό την εμμονή της οικογένειάς της που μιλούσε εξ αρχής για δολοφονία, έγινε και πάλι ιατροδικαστική εξέταση και βρέθηκαν χτυπήματα στον αυχένα της γυναίκας.

Υπήρχαν κι άλλα στοιχεία, όπως η αποστολή από την 54χρονη ενός μηνύματος σε φίλη της με τη λέξη «help» («βοήθεια») λίγο πριν βρεθεί νεκρή, αλλά και το γεγονός ότι την ημέρα του θανάτου της είχε ραντεβού στο «Μαρίνα» με έναν άνδρα με τον οποίο συνομιλούσε στο facebook.

Η Τζιν Χάνλον

Ούτε όμως από αυτά τα στοιχεία θεωρήθηκε δολοφονία, καθώς οι τοπικές λιμενικές αρχές που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση, έθεσαν την υπόθεση στο αρχείο, σημειώνοντας ότι ο θάνατος ήταν από ατύχημα, ενώ τα τραύματα στον αυχένα είχαν προκληθεί κατά την πτώση.

Η οικογένειά της και κυρίως οι τρεις γιοί της γυναίκας, που ζούσε στην περιοχή των Γουβών, προκάλεσαν ακόμα και την παρέμβαση της βρετανικής κυβέρνησης, αλλά και της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, που διατύπωσαν αιτήματα στην εισαγγελική αρχή του Ηρακλείου να ανοίξει η υπόθεση και να διερευνηθεί η περίπτωση της δολοφονίας.

Μάλιστα τον Οκτώβριο του 2014 έγινε και συγκέντρωση Βρετανών πολιτών έξω από την ελληνική πρεσβεία του Λονδίνου  με αίτημα να ανοίξει και πάλι η υπόθεση, ενώ σε δηλώσεις του ο ένας από τους γιους της άτυχης γυναίκας είχε κατηγορήσει το Λιμεναρχείο Ηρακλείου ότι δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά, κλείνοντας από την αρχή το θέμα και θεωρώντας το θάνατο ως «ατύχημα».

Η Τζιν Χάνλον με τον, ηθοποιό Μάικλ Πόρτερ, ένα από τους γιους της (φωτο thesun.co.uk)

Τα γεγονότα

Η Τζιν Χάνλον, που ζούσε στην περιοχή των Γουβών από το 2005, βρέθηκε νεκρή βόρεια από το λιμενοβραχίονα του Ηρακλείου στις 12 Μαρτίου 2009, μετά από εξαφάνιση 4 ημερών. Η αρχική εξέταση του πτώματος οδήγησε στο ιατροδικαστικό συμπέρασμα ότι ήταν πνιγμός. Κακώσεις που βρέθηκαν στο λαιμό εξηγήθηκαν ως συνέπεια της πτώσης της στο νερό. Αργότερα υπήρξε νέα εξήγηση, ότι το σώμα πριν πέσει στη θάλασσα χτύπησε στο έδαφος και έτσι προκλήθηκαν οι κακώσεις. Μετά το χτύπημα πετάχτηκε στη θάλασσα. Αυτή η υπόθεση οδήγησε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για δολοφονία.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε, κλήθηκαν και κατέθεσαν 2 άτομα, ένας Ολλανδός, ο οποίος και είχε δηλώσει την εξαφάνισή της στις 9 Μαρτίου 2009, και ένας Έλληνας, φίλοι της και οι δυο, χωρίς όμως να υπάρξει εξέλιξη.

Τότε μάλιστα οι εφημερίδες έγραψαν την πληροφορία ότι λίγο πριν χάσει τη ζωή της, η άτυχη γυναίκα είχε ραντεβού στο «Μαρίνα» με έναν άνδρα με τον οποίο συνομιλούσε στο facebook. Ο γιος της υποστηρίζει ότι ήταν ένα ραντεβού για καλοκαιρινή εργασία.

Μια φίλη της επίσης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, είχε λάβει στο κινητό της μήνυμα από την 54χρονη με το οποίο ζητούσε βοήθεια. Το μήνυμα ήταν μόνο η λέξη «help».

Τότε η οικογένειά της είχε ζητήσει να ασκηθούν διώξεις για δολοφονία. Μάλιστα τα μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας αφιέρωναν επί καιρό ρεπορτάζ για την εξέλιξη της υπόθεσης,  ενώ η οικογένειά της έκανε μέσω του διαδικτύου άλλη εκστρατεία, συγκεντρώνοντας υπογραφές με αίτημα να ασκηθούν διώξεις.

Candiadoc με πληροφορίες από βρετανικές εφημερίδες

Δείτε επίσης:

Ζήτησε βοήθεια και λίγο μετά βρέθηκε νεκρή στο λιμάνι του Ηρακλείου!- Η οικογένειά της ζητά έρευνα για δολοφονία, 10 χρόνια μετά (εικόνες)

Ηράκλειο: Ζήτησε βοήθεια και λίγο μετά βρέθηκε νεκρή!- Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο 54χρονης στο λιμάνι

Πολιτικό θέμα η δολοφονία μιας Βρετανίδας στο Ηράκλειο!- Απαντήσεις ζητά η βρετανική κυβέρνηση απ’ τις τοπικές αρχές

Διαδήλωση στο Λονδίνο κατά των αρχών του Ηρακλείου!- Αιτία η ανεξιχνίαστη δολοφονία μιας 54χρονης

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί