Σ. Βαρδάκης: «Η ΝΔ επιθυμεί σιγή ιχθύος στους εργασιακούς χώρους, πράγματι δεξιά κανονικότητα»

Η δήλωση του Σωκράτη Βαρδάκη αναφορικά με τις τροπολογίες Βρούτση εις βάρος των εργασιακών. Αναλυτικά:

«Η Ν.Δ. δεν ήρθε για να κτίσει αλλά να γκρεμίσει όλα όσα βήμα βήμα οικοδομήσαμε δημιουργώντας δίχτυ προστασίας για τους εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας επέλεξαν να καταργήσουν δύο θετικά μέτρα: αιτιολόγηση των απολύσεων και την συνευθύνη του αναθέτοντος εργολάβου – υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων, δηλαδή τα πρώτα θετικά μέτρα υπέρ των εργαζομένων έπειτα από ένα καταιγισμό μέτρων εργασιακής απορρύθμισης τα χρόνια των μνημονίων.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτή η Κυβέρνηση λειτουργεί υπέρ μίας κρατικοδίαιτης εργοδοσίας επαναφέροντας την εργασιακή ζούγκλα. 

Ο ν. Βρούτση αντιβαίνει ακόμα και το άρθρο 24 του αναθεωρημένου ευρωπαϊκού κοινωνικού χάρτη που απαγορεύει την ανέλεγκτη καταγγελία. 

1. Η κατάργηση των συγκεκριμένων διατάξεων χωρίς τεκμηρίωση και χωρίς διαβούλευση, με αντικοινοβουλευτική μεθόδευση, με νυχτερινή τροπολογία, 5 λεπτά πριν κλείσει η Βουλή

2. Η θεσμική υποβάθμιση του ΣΕΠΕ

3. Ο τρόπος που οι εργοδοτικές ενώσεις επιδοκίμασαν με ενθουσιασμό την συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης 

4. Η λευκή σημαία Συνδικάτων 

Αποδεικνύουν με σαφήνεια ότι η αυτή η Κυβέρνηση εξυπηρετεί μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και επιθυμεί σιγή ιχθύος στους εργασιακούς χώρους, πράγματι δεξιά κανονικότητα.»

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί