Ηράκλειο: Καταγγέλλουν χειροδικία σε βάρος εργαζόμενης στα κοινωφελή προγράμματα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου, μέσω της οποίας καταγγέλλει τραμπουκισμό και χειροδικία εις βάρος εργαζόμενης στα κοινωφελή προγράμματα στον Δήμο Φαιστού.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, όταν η γυναίκα μαζί με συναδέλφους της πήγε για εργασία μετά από εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου σε χωριό του Δήμου που ανήκουν για να καθαρίσουν το νεκροταφείο και εκεί βρέθηκε ο νέο-εκλεγμένος πρόεδρος του χωρίου, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα από 1η Σεπτέμβρη. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο νέος πρόεδρος άρχισε να βρίζει τους συναδέλφους  και να τους λέει άχρηστους και ανίκανους και όταν η γυναίκα του ζήτησε να μιλάει πιο όμορφα, τότε ο εν λόγω πρόεδρος την εξύβρισε, της περιέχυσε ένα μπουκάλι νερό και ως αποκορύφωμα χειροδίκησε,  χτυπώντας της στο πρόσωπο.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου:

Ένα ακόμα περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας σε βάρος εργαζόμενης αυτή τη φορά στο ΔΗΜΟ ΦΑΙΣΤΟΥ έρχεται να προστεθεί σε τόσα και τόσα περιστατικά στους δήμους από τις  εκάστοτε δημοτικές αρχές .

Θύμα τραμπουκισμού και χειροδικίας έπεσε μια συναδέλφισσα στα  κοινωφελή προγράμματα. Σύμφωνα με μαρτυρίες η συναδέλφισσα μαζί και με άλλους συναδέλφους το πρωί της Τρίτη 13/08/2019 πήγαν για εργασία μετά από εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου σε χωριό του Δήμου που ανήκουν για να καθαρίσουν το νεκροταφείο, εκεί βρέθηκε ο νέο-εκλεγμένος πρόεδρος του χωρίου, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα από 1η Σεπτέμβρη. Ο «κύριος» αυτος, άρχισε να βρίζει τους συναδέλφους  και να τους λέει άχρηστους και ανίκανους και όταν η συναδέλφισσα ζήτησε να μιλάει πιο όμορφα, τότε ο εν λόγω πρόεδρος την εξύβρισε της περιέχυσε ένα μπουκάλι νερό και ως αποκορύφωμα χειροδίκησε,  χτυπώντας της στο πρόσωπο.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ καταγγέλλει και καταδικάζει σε όλους τους τόνους, τον ξυλοδαρμό και των τραμπουκισμό συνολικά την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία όπως στην περίπτωση της συναδέλφισας μας στον Δήμο Φαιστού.

Αυτή η περίπτωση δεν είναι τυχαία ούτε απομονωμένη. Τη στιγμή που τα εργατικά ατυχήματα στους δήμους παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, τη στιγμή που η εντατικοποίηση της δουλειάς με την ανοχή τόσο της σημερινής κυβέρνησης (ΝΔ) όσο και της προηγούμενης (ΣΥΡΙΖΑ), τσακίζει κόκκαλα. 

Οι διαφορετικές σχέσεις εργασίας  μέσα στους δήμους: κοινωφελή, εποχιακή αλλά και εργολαβική εργασία , έχουν αντικαταστήσει κάθε μορφή σταθερής και μόνιμης δουλειάς με ειδικότητα, ειδίκευση κ.α και την ίδια στιγμή γινόμαστε μάρτυρες ξυλοδαρμών, τραμπουκισμών αλλά και τρομοκρατίας των εργαζομένων από τους προϊστάμενους, αντιδημάρχους και προέδρους τοπικών συμβουλίων.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείχνουν καμία ανοχή, κανέναν φόβο σε τέτοιου είδους ενέργειες επίθεσης σε εργαζόμενους, οργανωμένα μέσα από τα σωματεία τους, της επιτροπές αγώνα, να αντιμετωπίζουν την εργοδοτική επιθετικότητα, να μην σκύβουν το κεφάλι, να καταγγέλλουν τέτοια περάστηκα. Η απόκρυψη τέτοιων φαινομένων για «να κρατήσω τη δουλειά μου» δίνει το διαβατήριο στον κάθε επόμενο πρόθυμο να ασκήσει βία, τρομοκρατία σε νέα θύματα-εργαζόμενους.

Καλούμε τη δημοτική αρχή ΦΑΙΣΤΟΥ, τόσο την απερχόμενη όσο και την επερχόμενη, άμεσα να πάρει θέση καταδίκης για το συμβάν και να γίνουν η απαιτούμενες ενέργειες για να μπουν τα πράγματα στην θέση τους. Περιμένουμε από τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων να καταδικάσουν το περαστικό αυτό μαζί και τον «κύριο» που τόλμησε να χειροδικήσει απέναντι σε μια εργαζόμενη. Σε αντίστοιχες ενέργειες καταδίκης και αλληλεγγύης της εργαζόμενης συναδέλφισσας καλούμε τους Συλλόγους εργαζομένων των ΟΤΑ στον νομό.

Η τρομοκρατία, η εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί