«Στροφές»: Η συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους για το αλκοόλ και τα τροχαία στην Κρήτη

Η ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Στροφές» αποτελεί συνέχεια των δράσεων του τμήματος Παιδείας του Δήμου Αγίου Βασιλείου, που αφορούν στη χρήση αλκοόλ από ανήλικους.

Σε εφαρμογή της απόφασης με αρ. 151/2018 του Δημοτικού Συμβουλίου, περί κήρυξης έτους «Αγωγής Υγείας», στοχεύει ταυτόχρονα στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση του κοινωνικού συνόλου.

Μέσα σε 4.45 λεπτά, η ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Στροφές” του Γιάννη Μπλέτα μιλά παραστατικά για το εθισμό του Κρητικού με το αλκοόλ, με τον εθισμό του Κρητικού με τον τροχαίο θάνατο όταν σε μια οδική στροφή κάνει τη χαρά λύπη, σε μια χορευτική στροφή τη λύπη χαρά.

H Κρήτη κρατά χρόνια τη μακάβρια πανελλήνια πρωτιά στα τροχαία δυστυχήματα. Ειδικά στους νέους.

Η μεγαλόνησος συγκαταλέγεται στις πιο αιματοβαμμένες περιφέρειες της Ευρώπης, με τους περισσότερους νεκρούς στην άσφαλτο,σε αναλογία πάντα με τον πληθυσμό της. Ειδικά οι νέοι.

Η νέα ταινία μικρού μήκους σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπλέτα και σενάριο Γιάννη Χατζηκυριάκου, με πρωτοβουλία του Δήμου Αγίου Βασιλείου, στο πλαίσιο δράσεων ευαισθητοποίησης για το αλκοόλ, δημιουργήθηκε στο Ρέθυμνο Κρήτης με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος από τα ηλεκτρονικά μέσα, αλλάζοντας οδικές συνήθειες και δημιουργώντας καλύτερα πρότυπα. Ειδικά στους νέους.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο 15χρονος Σήφης, ο οποίος πηγαίνοντας οδικώς με την οικογένεια του από την εκκλησία στο γαμήλιο γλέντι παθαίνει κρίση πανικού βλέποντας δεξιά κι αριστερά τα αναρίθμητα εκκλησάκια δρόμου, στιγμιαίες θυμήσεις ανθρωπίνου δράματος, απώλειας συνανθρώπου, υπό τους ήχους χαρμόσυνων ποτηριών, πένθιμων καμπάνων.

Η κρίση του μεγαλώνει βλέποντας δεξιά κι αριστερά την αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ των καλεσμένων, τους ασταμάτητους ήχους χαρμόσυνων ποτηριών, πένθιμων καμπάνων.

Όμως ο 15χρονος Σήφης προτιμά να διασκεδάζει αλλιώς,να χορεύει, να ζει, να αρνείται το αλκοόλ ακόμα κι από το χέρι του πατέρα του.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπλέτας
  • Σενάριο: Γιάννης Χατζηκυριάκος
  • Κάμερα: Μιχάλης Μπούχλης Γιάννης Μπλέτας
  • Επιμέλεια κίνησης: Σαββίνα Μουρατίδου
  • Έπαιξαν οι: Γιώργος Μαρκουλιδάκης Διονύσης Ξενικάκης Τζένη Μαραθιανού- Καμπουράκη Γεωργία Στεφανουδάκη
Στροφές – η ταινία μικρού μήκους "γροθιά".

H Kρήτη κρατά χρόνια τη δραματική πρωτιά στα τροχαία δυστυχήματα. Ειδικά στους νέους.

Gepostet von Σημείο / By Ble Productions am Montag, 12. August 2019

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί