Γολγοθάς για τους ταξιδιώτες στη Σαμοθράκη

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία για εκατοντάδες επισκέπτες στο νησί της Σαμοθράκης, το οποίο έμεινε αρκετές ημέρες χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, ενώ, όπως καταγγέλλουν πολίτες, και οι προσπάθειες αποσυμφόρησης του λιμανιού δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα.

Σύμφωνα με καταγγελία πολίτη στην Εφημερίδα των Συντακτών, το βράδυ η ταλαιπωρία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς, από τη στιγμή που έφτασε στο λιμάνι το καταμαράν «Andros Jet», επικράτησε ένας πανικός χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη οργάνωση για να εξυπηρετήσει τους συγκεντρωμένους και να τους οδηγήσει ομαλά εντός του πλοίου.

Η μπουκαπόρτα «φράκαρε» από τον κόσμο, όπως καταγράφεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η efsyn.gr, ενώ δεν υπήρξε σωστή ενημέρωση προς εκείνους που είχαν αμάξια για το εάν πρέπει να προμηθευτούν εισιτήρια, εάν πρέπει να περιμένουν μέσα στα οχήματά τους κλπ.

Περίπου στις 4 τα ξημερώματα υπήρξε ενημέρωση πως δεν μπορούν να μπουν άλλα άτομα στο πλοίο και επικράτησε εκ νέου εκνευρισμός.

Πολίτες καταγγέλλουν πως υπάρχουν μικρά παιδιά που κοιμούνται ήδη εδώ και αρκετές ημέρες στο λιμάνι, ενώ δεν έχει υπάρξει η κατάλληλη μέριμνα για την παροχή τροφίμων. Σύμφωνα με την καταγγελία ο δήμος έκανε μία μικρή διανομή, όμως οι περισσότεροι παραμένουν στο σημείο ταλαιπωρημένοι.

Καταγγέλλεται, ακόμη, ότι το εισιτήριο που καλούνται να πληρώσουν για να μπουν στο πλοίο είναι αρκετά πιο ακριβό από το αντίτιμο που υπήρχε στα «κανονικά» πλοία της γραμμής.

Τη νύχτα οι Αρχές του λιμανιού υποσχέθηκαν στους συγκεντρωμένους πως θα υπάρξει καλύτερη οργάνωση για το πρωινό δρομολόγιο, το οποίο αναμένεται να φθάσει περίπου στις 10 το πρωί, τοποθετώντας τα απαραίτητα διαχωριστικά, όμως προς το παρόν στο λιμάνι υπάρχει μία ατελείωτη ουρά από οχήματα και ανθρώπους.

Χθες ανακοινώθηκε πως το καταμαράν «Andros Jet» σπεύδει για να συνδράμει στην αποσυμφόρηση του νησιού, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε τα δρομολόγια του πλοίου έως και την Παρασκευή.

Πυρά Νοτοπούλου κατά της κυβέρνησης

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, σχολιάζοντας πως το γεγονός «αποτελεί δυσφήμιση για τη χώρα μας και τον Ελληνικό Τουρισμό» και καλεί την κυβέρνηση «να λάβει άμεσα μέτρα για την ανάκτηση της αξιοπρέπειάς μας».

Με δήλωσή της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κρίνει «επιτακτική ανάγκη να ανακοινωθούν άμεσα μέτρα αναστροφής της εικόνας και της φήμης τόσο του νησιού όσο και του ελληνικού τουρισμού, όπως και μέτρα αποζημίωσης όσων ταλαιπωρήθηκαν, κατοίκων και τουριστών».

Καταλήγει λέγοντας πως «ο τουρισμός είναι η εθνική μας δύναμη και πλήττεται από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί