Στη Σαμοθράκη που δεν έχει πλοίο: Πυρκαγιά στην περιοχή της Καμαριώτισσας

Μάχη με τις φλόγες δίνουν το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Σαμοθράκης και τα μηχανήματα του δήμου, για την κατάσβεση πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Καμαριώτισσας. Ο δήμαρχος επισημαίνει ότι αντιμετωπίζουν μόνοι το πρόβλημα καθώς στο νησί δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση τις τελευταίες μέρες.

Δείτε: Σαμοθράκη: Μεγάλη ταλαιπωρία για τους τουρίστες και τους κατοίκους

Μάχη με τις φλόγες δίνουν το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Σαμοθράκης και τα μηχανήματα του δήμου, για την κατάσβεση πυρκαγιάς  στην ευρύτερη περιοχή της Καμαριώτισσας. Επιχειρούν, 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 υδροφόρα του δήμου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε περίπου στις 20.40 καίει χορτολιβαδική έκταση. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, έντασης έως και 7 μποφόρ, με τη φωτιά ωστόσο να κατευθύνεται προς τη θάλασσα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού, Θανάσης Βίτσας, σημειώνει ότι «σε κάθε έκτακτη περίπτωση καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το όποιο πρόβλημα προκύψει, μέχρι να έρθει βοήθεια. Το θέμα είναι ότι τώρα, λόγω της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής βοήθειας»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί