Υπό διάλυση η Χρυσή Αυγή: Αποχωρούν στελέχη και κλείνουν γραφεία – Ούτε και το site τους είναι ανοιχτό

Ούτε την επίσηµη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής δεν κατάφερε να κρατήσει ανοικτή ο αρχηγός της οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, µετά τα χαµηλά ποσοστά που καταγράφηκαν στις εκλογές του προηγούµενου µήνα, αλλά και τη µαζική φυγή ακόµα και υψηλόβαθµων στελεχών.

Την ώρα που τα γραφεία του άλλοτε κοινοβουλευτικού κόµµατος κλείνουν το ένα µετά το άλλο σε όλη την Ελλάδα, το νέο πλήγµα στη δοµή και στη δηµοφιλία της οργάνωσης ήρθε από τον χώρο του διαδικτύου. Η ιστοσελίδα xryshaygh.com, που µέχρι πρότινος φιλοξενούσε τις επίσηµες θέσεις της Χρυσής Αυγής, την αρθρογραφία του Μιχαλολιάκου, τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις των µελών της, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από τις αρχές της εβδοµάδας. Πλέον, η επίσκεψη σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση καταλήγει αποκλειστικά και µόνο στα γνωστά µηνύµατα που εµφανίζονται όταν µια ιστοσελίδα έχει «πέσει» ή εµφανίζει προβλήµατα λειτουργίας. Και στην περίπτωση της σελίδας της Χρυσής Αυγής οι επισκέπτες της µπορούν εδώ και λίγες µέρες να διαβάσουν µόνο ότι «ο διακοµιστής δεν βρέθηκε» και ότι υπάρχει «πρόβληµα στη φόρτωση της σελίδας».

Η αιτία της παύσης της λειτουργίας της ιστοσελίδας της οργάνωσης είναι απόλυτα συνδεδεµένη µε το µπαράζ των αποχωρήσεων που σηµειώνεται µετά τα αποτελέσµατα των πρόσφατων εκλογών, όπου οι ψηφοφόροι έστειλαν τη Χρυσή Αυγή εκτός Βουλής. Μεταξύ των στελεχών που έχουν αποχωρήσει είναι και ο Καβαλιώτης ∆ηµήτρης Βογιατζής. Πρόκειται για στέλεχος που ανήκε και αυτός στον «στενό πυρήνα» του Μιχαλολιάκου, καθώς ήταν µέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης Καβάλας, ενώ µετά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές έλαβε θέση στο δηµοτικό συµβούλιο της µακεδονικής πόλης.

Εκτός αυτών των ιδιοτήτων, όµως, ο Βογιατζής διατηρούσε και µια ακόµα, αυτήν του διαχειριστή της ιστοσελίδας. Ο 41χρονος είναι πτυχιούχος Πληροφορικής από το Πανεπιστήµιο Γκρίνουιτς του Λονδίνου και ήταν ο άνθρωπος που είχε «στήσει» την ιστοσελίδα της οργάνωσης, επέβλεπε και υποστήριζε τη λειτουργία της. Οπως φαίνεται, µετά τη φυγή του ο Βογιατζής αποφάσισε να πλήξει τη Χρυσή Αυγή και µε τη διάλυση του διαδικτυακού ιστότοπού της.

Ηδη, στην ανακοίνωσή του για τους λόγους που αποχωρεί, έχει εξαπολύσει µύδρους εις βάρος κορυφαίων στελεχών, αλλά και εναντίον του ίδιου του Μιχαλολιάκου.

«Σπάµε κεφάλια»

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πρόκειται για µια κλειστή οικογενειακή οµάδα (οικογενειακή συµµορία), που προωθεί επιτακτικά και αποκλειστικά τα στενά της συµφέροντα χωρίς να υπολογίζει κανέναν και θεωρεί τα στελέχη (πλην του κλειστού κύκλου) και όλους τους ψηφοφόρους κορόιδα και βλάκες», γράφει ο Βογιατζής στην ανακοίνωση της αποχώρησής του, την οποία δηµοσιοποίησε ο ίδιος πέντε µέρες µετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. «Προσωπικά ντρέποµαι που στήριξα αυτό το εθνικά, πολιτικά και κοινωνικά επικίνδυνο µόρφωµα», συνεχίζει το πρώην µέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής.

Ακόµη, αφού κάνει την κριτική του για τα φαινόµενα οικογενειοκρατίας που ευνόησαν αποκλειστικά και µόνο τη σύζυγο του Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, και την κόρη του, Ουρανία, ο Βογιατζής εξιστορεί στην ανακοίνωσή του και περιστατικό βιαιότητας από τον πρώην βουλευτή Αρτέµη Ματθαιόπουλο και άλλους ακόλουθούς του. «Οµάδα στελεχών από τη Θεσσαλονίκη µε επικεφαλής Ματθαιόπουλο και Χρυσοµάλλη (νυν και πρώην κοµµατικός περιφερειάρχης στη Βόρεια Ελλάδα αντίστοιχα) κατέφθασε στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης για να υποτάξει τους “απείθαρχους της Καβάλας” µε τραµπουκισµούς, βρισιές και απειλές, µε χαρακτηριστικότερες αυτές του µέλους της Κ.Ε., δικηγόρου Ιωάννου Αγγελου: “Εµείς οι Χρυσαυγίτες σπάµε κεφάλια. Kανονικά θα πρέπει να σας σπάσουµε τα κεφάλια και να φύγουµε. Θα σας θάψουµε”», γράφει ο πρώην διαχειριστής της ιστοσελίδας.

Το περιεχόµενο του παλαιού ιστότοπου έχει µεταφερθεί σε νέα διεύθυνση (xrisiavgi.com), η οποία, όµως, έχει εµφανείς δυσλειτουργίες, µε την κυριότερη ότι δεν δύναται να εµφανιστεί στις µηχανές αναζήτησης του διαδικτύου, όταν κάποιος γράψει «Χρυσή Αυγή». Αντίστροφη µέτρηση για τα γραφεία της Μεσογείων Την τύχη των δεκάδων άλλων γραφείων της Χρυσής Αυγής, που έχουν βάλει λουκέτο ανά τη χώρα, φαίνεται πως θα έχουν άµεσα και τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στη Λεωφόρο Μεσογείων. Μετά την εκλογική πανωλεθρία είναι δεδοµένο ότι ο Μιχαλολιάκος δεν έχει τους πόρους για να συντηρήσει το πολυώροφο κτίριο, το οποίο µάλιστα βρίσκεται σε περίοπτη θέση της Μεσογείων, πολύ κοντά στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το νοσοκοµείο «Ερρίκος Ντυνάν». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κεντρικά γραφεία θα µεταφερθούν ακόµα και µέσα στις επόµενες εβδοµάδες. Ηδη, ακόµα και πριν από τις ευρωεκλογές, έχουν κλείσει αναρίθµητα γραφεία τοπικών οργανώσεων στην Αττική, στην Κρήτη, στην Κεφαλονιά, στη Βέροια, στα Τρίκαλα, στη Χαλκίδα, στην Καρδίτσα και αλλού.

Realnews

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί