Σήμερα το εργαστήριο για τις νέες τεχνολογίες στο Δημοσκόπιο

Ο Δήμος Ηρακλείου και το Δημοτικό «Κέντρο Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας,  ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟ» οργανώνουν την Δευτέρα 12 Αυγούστου στις 19.00, στον χώρο του ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΟΥ (Λεωφόρος Ικάρου 66, Νέα Αλικαρνασσός), ένα ενδιαφέρον εργαστήριο με θέμα : «Πώς οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν το αστικό περιβάλλον». 

Καθώς το Ηράκλειο έχει αποκτήσει υψηλή αναγνωρισιμότητα στην Ελλάδα και διεθνώς ως μια «έξυπνη πόλη» δηλ. μια πόλη που χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες για την επιτυχή επίλυση των προβλημάτων της, η κατάθεση της γνώμης των πολιτών για την κατεύθυνση που θα έχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του, έχει μεγάλη σημασία. 

Οι προτεραιότητες ψηφιοποίησης κρίσιμων τομέων για την ποιότητα της ζωής μας, ο ρόλος των δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων, η προστασία των προσωπικών δεδομένων και των δεδομένων που παράγονται από την δημόσια σφαίρα της αστικής ζωής, θα αποτελέσουν θέματα συζήτησης στο εργαστήριο. 

Εισηγητές θα είναι οι: 

Καθηγητής Δημήτρης Πλεξουσάκης, Διευθυντής ΙΠ-ΙΤΕ: Ο Ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Ηρακλείου –  Η συμβολή του ΙΠ-ΙΤΕ

Καθηγητής Κωνσταντίνος Στεφανίδης, Επικεφαλής Εργαστηρίου HCI και Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης : Καινοτόμες ανθρωποκεντρικές τεχνολογίες για έξυπνες πόλεις

Δρ. Γεώργιος Μαργέτης, Εργαστήριο HCI και  Δρ. Στέφανος Παπαδάκης, 

Εργαστήριο TNL : Παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας έξυπνης πόλης του Δήμου Ηρακλείου.

Μοχιανάκης Κωστής, Προϊστάμενος πληροφορικής, επικοινωνιών και διαφάνειας Δήμου Ηρακλείου :Κρίσιμες αποφάσεις στην πορεία ψηφιακού μετασχηματισμού της πόλης μας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί