Σαμοθράκη: Μεγάλη ταλαιπωρία για τους τουρίστες και τους κατοίκους

Αποκλεισμένη παραμένει η Σαμοθράκη καθώς το επιβατηγό οχηματαγωγό «ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ» δεν μπόρεσε να προσεγγίσει τα ξημερώματα το νησί εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει την Κυριακή το βράδυ από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με 654 επιβάτες, 142 ΙΧ οχήματα 5 φορτηγά και 42 δίκυκλα αλλά όταν έφθασε στο λιμάνι της Σαμοθράκης παρά τις προσπάθειες του πλοιάρχου λόγω των ισχυρών ανέμων δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι με αποτέλεσμα να επιστρέψει ξανά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Δείτε: Ταλαιπωρία για 654 επιβάτες – Το πλοίο δεν έδεσε στη Σαμοθράκη

Το νησί έχει μείνει χωρίς καράβι από την Τρίτη (6/8) αφού το «SAOS ΙΙ», που συνέδεε Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, παρουσίασε βλάβη. Στη συνέχεια, το «ANAX» εκτέλεσε δρομολόγια στις 9 Αυγούστου και 10 Αυγούστου και μετά αντικαταστάθηκε από το «ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ».

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ταχύπλοο καταμαράν «Αndros jet» αναμένεται να εξυπηρετεί από την Τετάρτη 14/08 την ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Το πρώτο δρομολόγιο θα είναι από τη Σαμοθράκη με προορισμό την Αλεξανδρούπολη και από Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη την Τετάρτη. Από την Πέμπτη 15/08 θα πραγματοποιεί καθημερινά τρία δρομολόγια.

Νωρίτερα ο τομεάρχης ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός είχε ζητήσει άμεσες πρωτοβουλίες από το υπουργείο Ναυτιλίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη.

«Αναμένουμε την άμεση και χωρίς κωλυσιεργίες αντίδραση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού, τηρώντας την υποχρέωση που έχει η Πολιτεία απέναντι στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Σαμοθράκης» είχε τονίσει στη δήλωσή του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί