Ολυμπιονίκης γονάτισε στον εθνικό ύμνο ως διαμαρτυρία στον Τραμπ που σπέρνει μίσος

Τον δικό του τρόπο για να διαμαρτυρηθεί κατά του Ντόναλντ Τραμπ και των όσων συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ διάλεξε ο ολυμπιονίκης Ρέις Ίμποντεν.

Ο 26χρονος πρωταθλητής της ξιφασκίας κέρδισε ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες που διεξάγονται στο Περού.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της χώρας του, όμως, επέλεξε να γονατίσει εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του στο πιο υψηλό επίπεδο.

«Πρέπει απαιτήσουμε αλλαγές. Είναι τιμή μου να εκπροσωπώ τις ΗΠΑ στους Παναμερικανικούς Αγώνες και να κερδίζω ένα χρυσό και ένα χάλκινο. Η περηφάνια μου, όμως, έχει πληγωθεί από τα πολλά προβλήματα της χώρας που αγαπώ τόσο πολύ. Ρατσισμός, ελλιπής έλεγχος της οπλοκατοχής, κακομεταχείριση μεταναστών και ένας πρόεδρος που σπέρνει μίσος βρίσκονται στην κορυφή μίας μεγάλης λίστας. Διαλέγω να θυσιάσω τη στιγμή που στην κορυφή του βάθρου για να στρέψω την προσοχή σε ζητήματα που πιστεύω ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν. Συνιστώ και σε άλλους να διαλέξουν τον δικό τους τρόπο αλλαγής» έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Twitter.

Race Imboden@Race_Imboden

We must call for change.
This week I am honored to represent Team USA at the Pan Am Games, taking home Gold and Bronze. My pride however has been cut short by the multiple shortcomings of the country I hold so dear to my heart. Racism, Gun Control, mistreatment of immigrants,

View image on Twitter

53K3:41 AM – Aug 10, 2019Twitter Ads info and privacy19.5K people are talking about this

Φυσικά, η κίνηση του Ίμποντεν έφερε στο μυαλό όλων μια από τις πιο εμβληματικές στιγμές στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τον Οκτώβριο του 1968, οι Τόμι Σμιθ και Τζον Κάρλος, που είχαν κατακτήσει το χρυσό και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα στα 200 μέτρα σήκωσαν ψηλά τις γροθιές τους φορώντας ένα μαύρο γάντι για να διαμαρτυρηθούν κατά του ρατσισμού και υπέρ των δικαιωμάτων της κοινότητας των μαύρων στις ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί