Λουκέτα για φοροδιαφυγή σε επιχειρήσεις του Ηρακλείου- Η κομπίνα με τη διαγραφή του… 80% των αποδείξεών!

Η φοροδιαφυγή τέχνας κατεργάζεται. Αυτό διαπίστωσαν ιδίοις όμμασιν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σε gelateria στη Χερσόνησο Ηρακλείου. Αφού μελέτησαν επί τρεις ώρες το σύστημα έκδοσης αποδείξεων, ανακάλυψαν ότι υπήρχε εγκατεστημένο ένα ειδικό λογισμικό, που στο τέλος κάθε ημέρας διέγραφε το 80% των αποδείξεων που είχαν εκδοθεί και εμφάνιζε στην εφορία μόνον το 20% από αυτές.

Το κλιμάκιο των ελεγκτών διαπίστωσε πως μόνον σε μια μέρα το λογισμικό είχε σβήσει 291 αποδείξεις και εκτιμά ότι το τελευταίο 15νθήμερο είχαν διαγραφεί περισσότερες από 3.000 αποδείξεις.

Επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 48 ώρες. Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης θα ελεγχθεί εξονυχιστικά τόσο για την τρέχουσα χρήση, όσο και για τις χρήσεις των προηγούμενων ετών για το εισόδημα και τον ΦΠΑ που έχει αποκρυφτεί από την εφορία.

Την ίδια ώρα, μετά τα λουκέτα για φοροδιαφυγή στα Χανιά και τη Χερσόνησο, οι ελεγκτές σφράγισαν καταστήματα και στην πόλη του Ηρακλείου, στην οποία πραγματοποίησαν σαρωτικούς ελέγχους μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Δείτε: Προσωρινό λουκέτο σε 7 τουλάχιστον επιχειρήσεις της Κρήτης για φοροδιαφυγή (φωτο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί