Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στον Υμηττό: Καταγγελίες κατοίκων για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει αυτή την ώρα η πυρκαγιά στον Υμηττό και δεν υπάρχει ανησυχία για το δάσος της Καισαριανής.

Δείτε: Μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό- Εκκενώθηκαν σπίτια στην Παιανία (φωτο)

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά δεν μπορούν ακόμα να μιλήσουν για έλεγχο, καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, όπου κάνουν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις.

Εκφράζεται ωστόσο αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα ελεγχθεί σύντομα.

Η φωτιά έφτασε στις κεραίες, όπου προξένησε μικρές ζημιές σε υλικά έξω από το χώρο.

Σε ότι αφορά στις ζημιές στην Παιανία από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε ένα σπίτι και εξωτερικά σε άλλα τρία.

Οι κάτοικοι δεν κινδύνευσαν, καθώς απομακρύνθηκαν έγκαιρα με την συνδρομή της Αστυνομίας.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξετάζονται μεταξύ άλλων καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας, που κάνουν λόγω για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό.

Άνοιξε σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, το τμήμα της Αττικής Οδού προς Καισαριανή και η λεωφόρος Κατεχάκη-Αλίμου, όπου είχε διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων λόγω της πυρκαγιάς στον Υμηττό. Πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, αλλά στις διασταυρώσεις υπάρχουν παντού τροχονόμοι για να κατευθύνουν τους οδηγούς.

imittos-fotia-ekso.jpg

Σημειώνεται ότι τρία άτομα που βρίσκονταν στις κεραίες του Υμηττού και συγκεκριμένα ένας φύλακας και δύο υπάλληλοι, απομακρύνθηκαν έγκαιρα από την Αστυνομία και είναι ασφαλείς στο φυλάκιο της Καισαριανής.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος έθεσε σε γενική επιφυλακή το Πυροσβεστικό Σώμα στην Αττική και σε μερική όλη την Ελλάδα.

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Παιανία Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 68 #πυροσβέστες με 18 οχήματα. Αναλυτικά οι δυνάμεις: 32 #πυροσβέστες με 14 οχήματα, 8 #πυροσβέστες με 4 οχήματα Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 28 #πυροσβέστες.664:00 AM – Aug 12, 2019Twitter Ads info and privacy65 people are talking about this

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ραδιούργος@radiourgos_dog

Από τη φωτιά στον Υμηττό τώρα
Βίντεο44:22 AM – Aug 12, 2019Twitter Ads info and privacySee Ραδιούργος’s other Tweets

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία, και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την Aστυνομία στην οδό Ιονίου, ενώ λίγο αργότερα διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή.

Ρένα Δούρου για πυρκαγιά στον Υμηττό: Ήταν δύσκολη νύχτα, καλύτερη η εικόνα

«Ήταν μία δύσκολη νύχτα, αλλά η εικόνα είναι καλύτερη» δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου για την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Υμηττό.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η πυρκαγιά έχει περιοριστεί μετά και από την κινητοποίηση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, αλλά και τη συνδρομή οχημάτων της Περιφέρειας.

«Δεν έχουμε ενημέρωση για ζημιές, είμαστε κοντά στο να μπορέσουμε να αναγγείλλουμε ότι η φωτιά περιορίστηκε εξολοκλήρου» είπε.

Κλειστοί δρόμοι λόγω της πυρκαγιάς

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ιονίου στην Παιανία λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στους πρόποδες του Υμηττού. Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στη Λεωφόρο Κατεχάκη, από το ύψος της οδού Πίνδου έως και Σακέτα, καθώς και στην Αττική Οδό, στο ύψος της εξόδου για Καισαριανή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί