Με fake news εκλέχθηκαν, με fake news κυβερνούν

  Ο προσεκτικός παρατηρητής των δημοσίων πραγμάτων θα διαπιστώσει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στον έναν μήνα που βρίσκεται στα πράγματα, πάει από κωλοτούμπα σε κωλοτούμπα, από λάθος σε λάθος, από ακρότητα σε ακρότητα, από ψέμα σε ψέμα.

Κι αυτό δεν δείχνει να την απασχολεί ιδιαίτερα. Αυτά θα τα δει ο προσεκτικός παρατηρητής, διότι ο casual θεατής ή αναγνώστης δεν θα αντιληφθεί τίποτα σχετικό, αφού ούτε θα δει κάτι σχετικό στα κανάλια, ούτε θα διαβάσει κάτι. Όλα βαίνουν καλώς, η κυβέρνηση σκίζει.

Ακόμα περισσότερο, μαθαίνει πως αν κάτι δεν πάει καλά, γι’ αυτό (εξακολουθεί να) φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και συνεχίζουν ακάθεκτοι ακόμα και από τους υπουργικούς θώκους να λένε ψέματα, όπως «οι συντάξεις των 24.000 ευρώ».

Η Ν.Δ. εξελέγη με fake news και με fake news κυβερνά. Και δεν έχει κανέναν λόγο να αλλάξει μια επιτυχημένη συνταγή, εκτός αν υποχρεωθεί σ’ αυτό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιδείξει στο θέμα των fake news ασύγγνωστη αμέλεια από την αρχή. Θες από αίσθημα ανωτερότητας, θες από αμηχανία μπροστά στα τερατώδη που γράφονταν και ακούγονταν, θες υποτιμώντας το τρομακτικό όπλο της προπαγάνδας και θεωρώντας ότι ο κόσμος δεν θα χάψει ό,τι του σερβίρουν. Κι όμως, τα φτηνιάρικα τύπου «ταχύπλοο της Αίγινας», «η δασκάλα που έγινε καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο» κ.λπ. έκαναν δουλίτσα διαβρωτική και υπόγεια.

Μόλις προχθές ο Αλ. Τσίπρας κατάλαβε ότι έπρεπε να αντικρούσει ο ίδιος, από το βήμα της Βουλής, το fake new ότι δήθεν δεν μπήκε με Πανελλαδικές στο ΕΜΠ, αλλά μεταγράφηκε από τη Βουλγαρία.

Η υποτίμηση της νικηφόρας στρατηγικής των αντιπάλων είναι ένα λάθος που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να επαναλάβει, τουλάχιστον τώρα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση – ή ειδικά τώρα που είναι στην αντιπολίτευση.

Από το κύριο άρθρο της “Αυγής”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί