Ινδία: Τουλάχιστον 100 νεκροί από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι μουσώνες

Οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις των μουσώνων στην Ινδία προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 100 ανθρώπων, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Στην πολιτεία Κεράλα, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση διέταξε τον στρατό να στείλει μονάδες διάσωσης και να διανείμει τρόφιμα και βοήθεια με αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον Πραμόντ Κουμάρ, έναν εκπρόσωπο τύπου της τοπικής αστυνομίας, τουλάχιστον 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την Πέμπτη στις πλημμύρες στην Κεράλα, μια τουριστική περιοχή στις παραλίες και τα ξενοδοχεία της οποίας συχνάζουν ξένοι.

Στη γειτονική πολιτεία Καρνατάκα, τουλάχιστον 24 άνθρωποι πέθαναν και άλλοι 9 αγνοούνται.

Στο δυτικό τμήμα της Ινδίας, οι πολιτείες Μαχαράστρα και Γκουτζαράτ βρέθηκαν, επίσης, στο έλεος των κατακλυσμιαίων βροχών.

Στη Μαχαράστρα, τουλάχιστον 27 άνθρωποι χάθηκαν και πολλοί δρόμοι έκλεισαν, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ. Στη Γκουτζαράτ, 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Την ίδια ώρα, στην Κεράλα, τουλάχιστον 120.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν εκτάκτως από τις εστίες τους.

«Υπάρχουν περίπου 80 περιοχές όπου οι πλημμύρες και οι βροχές προκάλεσαν κατολισθήσεις με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τις προσεγγίσουμε» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πραμόντ Κουμάρ.

«Περίπου 200 άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε μία από αυτές τις περιοχές. Προσπαθούμε να διανείμουμε τρόφιμα με τη βοήθεια ελικοπτέρων της πολεμικής αεροπορίας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί