Η αλαζονεία δεν θα του βγει σε καλό

Εχουμε επισημάνει εγκαίρως ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν θα έχει την ίδια περίοδο ανοχής με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ηδη με τα πρώτα δείγματα γραφής της σε ένα μήνα διακυβέρνησης η κοινωνία άρχισε να αντιδρά, έκπληκτη μπροστά στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες και συμπεριφορές.

Μπορεί δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ζήτησε σεμνότητα από τους υπουργούς του και να έχουν «τα μάτια κάτω», ωστόσο ο ίδιος παραβίασε πρώτος αυτόν τον κανόνα. Με στόμφο, πριν από λίγες μέρες στη Βουλή και απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, υπερηφανεύτηκε με μάλλον άκομψο τρόπο ότι τον έχει ψηφίσει το 40% του λαού.

Αν ο πρωθυπουργός νομίζει ότι αυτό το γεγονός τού δίνει «λευκή επιταγή» να κάνει ό,τι θέλει, τότε σημαίνει ότι έκρυβε επιμελώς μια αλαζονεία που δεν θα του βγει σε καλό. Οπως δεν βγήκε σε καλό και σε προηγούμενες κυβερνήσεις, χωρίς να εξαιρούνται κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από αυτόν τον κανόνα.

Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι η Ν.Δ. κέρδισε τις εκλογές. Κανείς επίσης δεν αμφισβητεί την ειλικρίνεια του Κυρ. Μητσοτάκη, όπως την εξέφρασε προεκλογικά. Είχε πει τι προτίθεται να πράξει, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της αγοράς εργασίας. Είχε μιλήσει για παρωχημένο 8ωρο, είχε αναφερθεί στην επταήμερη εργασία, γενικά είχε δώσει το στίγμα της πολιτικής του.

Κανείς λοιπόν δεν είναι «αθώος του αίματος» στην παρούσα συγκυρία, κανείς δεν μπορεί να πει ότι «δεν ήξερε». Κανείς επίσης δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι η αντιπολίτευση βρίσκεται εκεί για να αποτελεί ανάχωμα σε κάθε κυβερνητική αυθαιρεσία. Αυτό άλλωστε αποτελεί βασικό συστατικό του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Με τα τρία πρώτα νομοσχέδια, που ήδη ψηφίστηκαν, καθορίστηκε η πορεία που προτίθεται να ακολουθήσει η κυβέρνηση σε καίρια ζητήματα που θα ανακύψουν. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο χειμώνας που έρχεται θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Κυρ. Μητσοτάκης μπορεί να ξεκίνησε με ορμή για να δικαιώσει την επιχειρηματική ελίτ που τον στήριξε, αλλά οφείλει να μην ξεχνάει πως αυτή η ελίτ είναι απελπιστικά «λίγη» μπροστά στον λαό.

Αυτόν πρέπει να φροντίσει, τις δικές του ανησυχίες πρέπει να κατευνάσει. Αν βέβαια πιστεύει σ’ αυτόν. Και μάλλον πρέπει να αρχίσει να το κάνει σύντομα…

Από την “Άποψη” της Εφημερίδας Συντακτών

Δείτε επίσης: Νύχτα κάνουν πραξικοπήματα, νύχτα θα φύγουν, σαν τους κλέφτες

 Μπουρλότο από τη ΝΔ με τροπολογίες δώρα στον ΣΕΒ – Αποχώρησε από τη Βουλή η αντιπολίτευση

Αλ.Τσίπρας: Κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΣΕΒ που φέρνει στα κλεφτά μνημονιακές τροπολογίες

Τσίπρας: Σας προκαλώ να συστήσετε Εξεταστική Επιτροπή για τη Novartis, θα είναι το Βατερλό σας!

Αλ. Τσίπρας: Η διάταξη για το άσυλο αντανακλά την ιδεολογική εμμονή της κυβέρνησης (Βίντεο)

Οργή Πολάκη: Ο Βρούτσης είναι αισχρός ψεύτης- Η δεξιά δείχνει τα δόντια της

Fake news: Το Πρώτο Θέμα κάνει την «τέχνη» που έμαθε

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί