Ο Γιώργος Περβολαράκης σε μια σόλο συναυλία στο κηποθέατρο Χατζιδάκι

Ο διακεκριµένος µουσικός Γιώργος Περβολαράκης, ιδρυτικό µέλος του διεθνώς πολυβραβευµένου Μiscelanea Guitar Quartet και των συναυλιακά και ραδιοφωνικά γνωστών στο Ηρακλειώτικο κοινό Dr.Opin (φωνή, στίχοι, σύνθεση), παρουσιάζει την Τρίτη 13 Αυγούστου, ώρα 21:30 στο Κηποθέατρο “Μάνος Χατζιδάκις” την τρίτη εκδοχή (vol.3) του πιο πρόσφατου project του µε τίτλο Faflágos – NewSeaWave. Πρόκειται για µία πειραµατική σόλο συναυλία µε φωνή, κλασική κιθάρα, φυσαρµόνικα κι ένα παλιό ραδιόφωνο· µε επιρροές από το γαλλικό Chanson, το αγγλικό New Wave, το αµερικάνικο Post-Punk, το ελληνικό Νέο Κύµα, τη Ska και Calypso της Καραϊβικής, την Bossa Nova της Βραζιλίας, τα βαλς της Βενεζουέλας και το ισπανικό Flamenco.

Στο πρόγραµµα περιλαµβάνονται νέα δικά του τραγούδια, καθώς και συνθέσεις για παραστάσεις των θεάτρων Tatu και Toihaus, νέες εκδοχές τραγουδιών των Dr. Opin, συνθέσεις του ρεπερτορίου της κλασικής κιθάρας από την Baroque εποχή έως το σήµερα, µουσική του 17ου αιώνα από την Ιταλία, αλλά και τραγούδια αγαπηµένων µουσικών, όπως του Van Morrison, του Leonard Cohen, του Δηµήτρη Λάγιου, του Λουκιανού Κηλαηδόνη κ.ά. Ο ίδιος σηµειώνει:

“Ο Φαφλάγκος είναι ένας µαγευτικός κόλπος του Νότιου Κρητικού Πελάγους δυτικά της αρχαίας Σιδωνίας. Εκεί ο παφλασµός της θάλασσας δε σταµατά να ηχεί σχεδόν ποτέ µέσα από την κοίτη του ποταµού Μπλαβάρη, ενώ το καλοκαίρι τα τζιτζίκια µοιάζουν να τραγουδούν όλες τις µελωδίες που γεννιούνται στις ακτές αυτού του κόσµου. Είναι τόπος ανατολής και δύσης, αναχώρησης κι επιστροφής, τόπος όπου τον Αύγουστο του 2017 σχηµατίστηκε ο κύριος κορµός της πρώτης εκδοχής αυτών των σόλο εµφανίσεών µου, τις οποίες δε θα µπορούσα να ονοµάσω διαφορετικά παρά Faflágos”.

Ηχοληψία: Δηµήτρης Χατζάκης

Τιµή εισόδου: 8 ευρώ

Με την υποστήριξη του Δήµου Ηρακλείου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί